Πρόεδρος εστιατόρων Ρόδου: Τεράστια παγίδα το all inclusive

Δημοσίευση: 23.08.2016, 15:57
Τελευταία Ενημέρωση: 23.08.2016, 15:58

Βιώσιμο, μόνον εφόσον εξασφαλισθούν βιώσιμες οικονομικές συνθήκες στις τοπικές οικονομίες, επισημαίνει ο πρόεδρος του Σωματείου Εστιατόρων Νήσου Ρόδου, Γιάννης Κλούβας, σε παρέμβασή του για το all inclusive, το οποίο χαρακτηρίζει τεράστια παγίδα, σημειώνοντας ότι εγκλωβίζει τους τουρίστες στα ξενοδοχεία και ερημοποιεί τις περιοχές...
Ο πρόεδρος εστιατόρων Ρόδου, Γιάννης Κλούβας, καλεί τους ξενοδόχους να επανεξετάσουν την πρόταση της κ. Κουντουρά, προκειμένου ένα γεύμα ημερησίως, να διοργανώνεται στα τοπικά εστιατόρια

Για άλλη μια χρόνια στο ζενίθ της τουριστικής κίνησης, οι ντόπιοι, μικρομεσαίοι επιχειρηματίες,  διαπιστώνουμε ότι, στο νησί μας, το τουριστικό μοντέλο all inclusive, εμπνευσμένο από τους τουριστικούς πράκτορες του εξωτερικού, έρχεται σε πλήρη αντίθεση, με τα οικονομικά συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση το Σωματείο Εστιατόρων Νήσου Ρόδου "Η Πρωτοπορία".

"Άλλωστε, όπου εφαρμόστηκε το μοντέλο αυτό, οι ανεξάρτητοι, μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, μετετράπησαν σε υπάλληλοι μεγάλων μονάδων. Ακολούθησε μείωση του εισοδήματος των ντόπιων και πλήρης οικονομική εξάρτηση της πλειοψηφίας των πολιτών, από πολυεθνικές, που αποφασίζουν με αποκλειστικά ιδιοτελή κριτήρια, το που θα στείλουν τους τουρίστες.

Το απρόσωπο σύστημα με «τα βραχιολάκια της συμφοράς» και η ανύπαρκτη σχέση μεταξύ του παροχέα υπηρεσιών και του τουρίστα, που χαρακτηρίζει το all inclusive, οδηγούν στο να μην προτιμήσουν ξανά οι τουρίστες τον ίδιο τουριστικό προορισμό, όπως συνέβαινε στον τόπο μας, με τις οικογένειες που μας επισκέπτοντο, λόγω των καλών σχέσεων που ανέπτυσσαν με τον ντόπιο πληθυσμό.

Ακόμα ένα χαρακτηριστικό του συστήματος, είναι οι πάμπολλες διαμαρτυρίες για την ποιότητα των τροφίμων και των ποτών, που παρέχονται στους εσώκλειστους τουρίστες αρκετών ξενοδοχείων.

Έτσι, η διαιώνιση του σημερινού, απαράδεκτου μοντέλου all inclusive, απειλεί κατάφωρα τον χαρακτήρα του προορισμού της Ρόδου, που οι τουρίστες πληρώνουν για να δουν, αφού από την αρχή μέχρι το τέλος των διακοπών, δραστηριοποιούνται στον ξενοδοχειακό χώρο, ως σύγχρονοι φυλακισμένοι", προσθέτει το σωματείο. 

Στον τομέα δε,  που αφορά στο Σωματείο Εστιατόρων Ρόδου, ο πρόεδρος Γιάννης Κλούβας, καλεί τους ξενοδόχους να επανεξετάσουν την πρόταση της αναπληρώτριας υπουργού Τουρισμού κ. Κουντουρά, για συνεργασία μεταξύ εστιατόρων και ξενοδόχων, οι οποίοι θα χορηγούν ειδικά voutcher στους τουρίστες, προκειμένου ένα γεύμα ημερησίως, να διοργανώνεται στα τοπικά εστιατόρια.

"Διότι, μόνο εφόσον εξασφαλιστούν ισότιμες οικονομικές συνθήκες στην τοπική αγορά, θα μπορούμε να μιλάμε για βιώσιμο σύστημα all inclusive. Αλλιώς, τα κέρδη των επιχειρήσεων, θα συνεχίσουν να επαναπατρίζονται στο εξωτερικό και οι τουρίστες, θα επισκέπτονται τη Ρόδο, αφήνοντας τα πορτοφόλια στο σπίτι τους…", καταλήγει ο πρόεδρος του Σωματείου Εστιατόρων Νήσου Ρόδου. 

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρες



Παρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 145


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.