"Να εξασφαλιστούν ανθρώπινες συνθήκες για πρόσφυγες και μετανάστες στη Ρόδο"

Δημοσίευση: 25.10.2023, 09:37

Σε παρέμβαση που είχε το πρωί της Τρίτης ο βουλευτής του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης στον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Καιρίδη, προκειμένου να εξευρεθεί άμεση λύση για τους εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες στη Ρόδο, που παραμένουν εκτεθειμένοι για μέρες, σε άθλιες συνθήκες στα Πάρκα της Πόλης, η απάντησή του στην ουσία ήταν «πάμε κι όπου βγει». «Υπάρχουν αντιδράσεις», είπε και γιΆ αυτό δεν προχωρούν στη στέγαση και την προσωρινή φιλοξενία των προσφύγων και των μεταναστών...
(Φωτό αρχείου)

Από την άλλη, είπε ο κ. Παφίλης, πως θα μεταφερθούν στις Δομές Κω και Λέρου, μεταφέροντας το πρόβλημα σε δύο άλλα νησιά της Περιφέρειας, τα οποία αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα, αφού παρουσιάζουν πληρότητα που φτάνει το 95%.

Η αδιαφορία της Περιφέρειας και του Δήμου Ρόδου για το συνεχιζόμενο μαρτύριο των ξεριζωμένων, από πολέμους και φτώχεια, καταντά απάνθρωπη, επισημαίνει η Λαϊκή Συσπείρωση Νοτίου Αιγαίου, που τονίζει ακόμη τα παρακάτω:

"Καμιά κίνηση για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, καμιά πίεση προς την κυβέρνηση για να εξασφαλιστούν ανθρώπινες συνθήκες για όσες μέρες είναι εγκλωβισμένοι στη Ρόδο. Έχουν τεράστιες ευθύνες!
Εάν δε, αποδεχθούν και τη μετακίνηση των προσφύγων σε άλλα νησιά της Περιφέρειας, που ήδη αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα,  θα αποδειχθεί ότι η αδιαφορία τους εκτός από απάνθρωπη, είναι και εγκληματική.
Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να πάρει μέτρα για την στέγαση των προσφύγων και των μεταναστών σε ξενοδοχεία και καταλύματα, να εξασφαλισθεί η διατροφή και η υγειονομική περίθαλψη που χρειάζονται.
Να πάρει όλα τα μέτρα ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες εξέτασης των αιτημάτων ασύλου, με βάση τα δικαιώματα που απορρέουν από την Συνθήκη της Γενεύης."

Newsroom Cyclades Voice 

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 177


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.