Συνάντηση της Ένωσης Γονέων Πάρου με το Υπουργείο Παιδείας

Δημοσίευση: 26.10.2023, 20:24

Στις 25 Οκτωβρίου, εκπρόσωπος της Ένωσης Γονέων Πάρου, ο Μάνος Σταυριανός, συναντήθηκε με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας κ. Κατσαρό και τους συνεργάτες του. Σε κλίμα αλληλοκατανόησης, συζητήθηκαν τα θέματα των εκπαιδευτικών κενών στις σχολικές κοινότητες της Πάρου, η δημιουργία του ειδικού δημοτικού & νηπιαγωγείου. οι νέες ειδικότητες που μπορεί να προκύψουν στο παράρτημα Δημοσίου ΙΕΚ καθώς επίσης και η δημιουργία του ταμείου ενίσχυσης των εκπαιδευτικών “ΣΤΗΡΙΖΩ”...

Το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων Πάρου, αναφέρει σχετικά με όσα συζητήθηκαν:

    1. Αναφορικά με τα κενά σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια, σημειώθηκε ότι περίπου το 90% των θέσεων έχει καλυφθεί, με προσεχή, την 4η  φάση προσλήψεων. Συζητήθηκε η προτεραιότητα με βάση την εντοπιότητα και τη σκοπιμότητα δημιουργίας επετηρίδας για το Νότιο Αιγαίο προκειμένου να επιλυθούν επιμέρους προβλήματα.

    2. Στο θέμα της δημιουργίας του ειδικού δημοτικού & νηπιαγωγείου, είναι επιβεβλημένο να ξαναγίνουν οι απαραίτητες ενέργειες από τους αρμοδίους προκειμένου να τελεσφορήσει η διαδικασία και ένα πάγιο αίτημα της Παριανής κοινωνίας να δικαιωθεί. 

    3. Εξετάστηκαν οι ενέργειες για τη δημιουργία των ειδικοτήτων Κομμωτικής & Υδραυλικής, επαγγέλματα που έχουν σημαντική απορρόφηση στο νησί μας και θα προσελκύσουν εν δυνάμει φοιτητές από άλλες περιοχές. 

    4. Τέλος, από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, ζητήθηκε η πλατφόρμα δημιουργίας του ταμείου ενίσχυσης των εκπαιδευτικών ¨ΣΤΗΡΙΖΩ¨, προκειμένου να εξεταστεί αν μπορεί να εφαρμοστεί και σε άλλες περιοχές.

Ως Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων του Δήμου Πάρου, πιστοί στις δεσμεύσεις και στις αρχές του καταστατικού μας, συνεχίζουμε τον αγώνα για ένα βιώσιμό εκπαιδευτικό μέλλον για τα παιδιά μας. Σας θέλουμε αρωγούς σε αυτή την προσπάθεια. Η συμμετοχή στους συλλόγους γονέων, είναι πλέον επιτακτική ανάγκη και δεν περισσεύει κανένας…

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 89


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.