Παγκόσμια Τράπεζα: Οι γεωπολιτικές εντάσεις δημιουργούν «σοβαρό» κίνδυνο για την παγκόσμια οικονομία

Παγκόσμια Τράπεζα: Οι γεωπολιτικές εντάσεις δημιουργούν «σοβαρό» κίνδυνο για την παγκόσμια οικονομία

24.10.2023, 12:10 - Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Ατζάι Μπάνγκα δήλωσε την Τρίτη πως οι γεωπολιτικές εντάσεις δημιουργούν «σοβαρό» κίνδυνο για την παγκόσμια οικονομία προσθέτοντας πως «βρισκόμαστε σε μια πολύ επικίνδυνη συγκυρία».

Και μετά την «εξάλειψη της Χαμάς», τι;

23.10.2023, 17:39 | Κοινωνία | cyclades voice

Και μετά την «εξάλειψη της Χαμάς», τι; Το Ισραήλ έχει θέσει ως στόχο την καταστροφή της ισλαμικής οργάνωσης Χαμάς (αν μπορεί να νοηθεί καταστροφή μίας οργάνωσης...

Ο Ερντογάν υπέγραψε την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

23.10.2023, 17:17 | cyclades voice

Ο Ερντογάν υπέγραψε την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπέβαλε τη Δευτέρα στην Εθνοσυνέλευση ένα νομοσχέδιο για την επικύρωση της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, ανακοίνωσε η τουρκική προεδρία.

Τρίτο κομβόι με ανθρωπιστική βοήθεια για τη Γάζα διέσχισε το πέρασμα της Ράφα

23.10.2023, 17:12 | Κοινωνία | cyclades voice

Τρίτο κομβόι με ανθρωπιστική βοήθεια για τη Γάζα διέσχισε το πέρασμα της Ράφα Ένα τρίτο κομβόι φορτηγών με ανθρωπιστική βοήθεια διέσχισε τη Δευτέρα το πέρασμα της Ράφα προερχόμενο από την Αίγυπτο με κατεύθυνση την πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσαν εργαζόμενοi ανθρωπιστικής οργάνωσης και δύο πηγές από τον τομέα της ασφάλειας.

Μαχητικά του Ισραήλ έπληξαν περιοχές όπου βρίσκονται 3 νοσοκομεία στη Γάζα

23.10.2023, 8:49 | Κοινωνία | cyclades voice

Μαχητικά του Ισραήλ έπληξαν περιοχές όπου βρίσκονται 3 νοσοκομεία στη Γάζα Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν περιοχές κοντά σε τρία νοσοκομεία στη Λωρίδα της Γάζας τις πρώτες πρωινές ώρες, μεταδίδουν παλαιστινιακά ΜΜΕ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ και δυτικοί ηγέτες κάλεσαν το Ισραήλ να προστατεύει τους άμαχους στη Λωρίδα της Γάζας

23.10.2023, 8:44 | Κοινωνία | cyclades voice

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ και δυτικοί ηγέτες κάλεσαν το Ισραήλ να προστατεύει τους άμαχους στη Λωρίδα της Γάζας Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ο πρωθυπουργός του Καναδά, ο πρόεδρος της Γαλλίας, ο καγκελάριος της Γερμανίας και οι πρωθυπουργοί της Ιταλίας και της Βρετανίας υπογράμμισαν για μια ακόμη φορά κατά τη διάρκεια συνδιάλεξής τους χθες Κυριακή την υποστήριξή τους στο Ισραήλ και στο δικαίωμά του να αμύνεται, ωστόσο παρότρυναν ταυτόχρονα τον ισραηλινό στρατό να τηρεί το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο και να προστατεύει τους αμάχους στις επιχειρήσεις που διεξάγει στη Λωρίδα της Γάζας.

IDF: Θα αυξήσουμε τα πλήγματα στη Γάζα

21.10.2023, 21:40 | Κοινωνία | cyclades voice

IDF: Θα αυξήσουμε τα πλήγματα στη Γάζα Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε το Σάββατο ότι σκοπεύει "να αυξήσει" τους βομβαρδισμούς του στη Γάζα, ενόψει των προετοιμασιών της επόμενης φάσης της επιχείρησής του στο παλαιστινιακό έδαφος που τελεί υπό τον έλεγχο της Χαμάς.

Ο Ερντογάν συζήτησε για τη Γάζα με τον ηγέτη της Χαμάς, ανακοίνωσε η Άγκυρα

21.10.2023, 21:37 | Πολιτική | cyclades voice

Ο Ερντογάν συζήτησε για τη Γάζα με τον ηγέτη της Χαμάς, ανακοίνωσε η Άγκυρα Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συζήτησε για τη Γάζα σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το Σάββατο με τον ηγέτη της ένοπλης παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, ανακοίνωσε η Άγκυρα.

Ο ΟΗΕ ζητά εκεχειρία και την πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας σε όλη τη Γάζα

21.10.2023, 21:34 | Κοινωνία | cyclades voice

Ο ΟΗΕ ζητά εκεχειρία και την πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας σε όλη τη Γάζα Υπηρεσίες του ΟΗΕ απηύθυναν σήμερα έκκληση για κατάπαυση του πυρός και την απρόσκοπτη πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας σε όλη τη Γάζα μετά την μεταφορά από 20 φορτηγά φορτίου με βοήθεια που έφθασε στον παλαιστινιακό θύλακα μέσω του συνοριακού περάσματος της Ράφας.

Εξόντωση της Χαμάς και δημιουργία νέου «καθεστώτος ασφαλείας» στη Λωρίδα της Γάζας, οι στρατιωτικοί στόχοι του Ισραήλ

20.10.2023, 17:48 | Πολιτική | cyclades voice

Εξόντωση της Χαμάς και δημιουργία νέου «καθεστώτος ασφαλείας» στη Λωρίδα της Γάζας, οι στρατιωτικοί στόχοι του Ισραήλ Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιοάβ Γκάλαντ παρουσίασε την Παρασκευή τα πολεμικά σχέδια και τους στόχους της ισραηλινής στρατιωτικής εκστρατείας στη Λωρίδα της Γάζας, μιλώντας στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Κνεσέτ.