Ανασκαφή προϊστορικού οικισμού στη θέση «Κοίμηση» Θηρασίας

Ανασκαφή προϊστορικού οικισμού στη θέση «Κοίμηση» Θηρασίας

19.10.2018, 18:55 - Συνεχίστηκε και φέτος η ανασκαφή του προϊστορικού οικισμού στην θέση «Κοίμηση Θηρασίας». Ο οικισμός που καταλαμβάνει την κορυφή και τα ανώτερα πρανή επιβλητικού λόφου στο νότιο άκρο της σημερινής Θηρασίας, στο φρύδι της προεκρηξιακής καλδέρας (φωτο), χρονολογείται στην Πρώιμη και Μέση Εποχή του Χαλκού και δίνει σημαντικά στοιχεία για το σύμπλεγμα Θήρας -Θηρασίας κατά τις πρωιμότερες φάσεις της Εποχής του Χαλκού.

Κραυγή απόγνωσης από τη Θηρασιά - Αποκλεισμένο ακτοπλοϊκά το νησί!

07.03.2018, 21:43 | Κοινωνία | cyclades voice

Κραυγή απόγνωσης από τη Θηρασιά - Αποκλεισμένο ακτοπλοϊκά το νησί! Για ακτοπλοϊκό αποκλεισμό κάνει λόγο η κοινωνία της Θηρασιάς, που απευθύνει κραυγή απόγνωσης στο Cyclades Voice, αφού από την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου σταμάτησαν τα δρομολόγια προς το νησί και τα δύο επιβατηγά οχηματαγωγά (Ε/Γ - Ο/Γ) πλοία που το εξυπηρετούν, καθώς τόσο το Aqua Jewel παραμένει μπλοκαρισμένο στο Λαύριο, λόγω της καθυστέρησης στην υπογραφή της σύμβασης, αλλά ταυτόχρονα και η τοπική παντόφλα Νήσος Θηρασιά λείπει στη Σαλαμίνα για την προγραμματισμένη ετήσια συντήρηση. Ζητούν έκτακτη προσέγγιση του "Διονύσιος Σολωμός"...

Η Εθνική Λυρική Σκηνή για πρώτη φορά στη Θηρασιά

07.05.2014, 21:59 | Πολιτισμός | cyclades voice

Η Εθνική Λυρική Σκηνή για πρώτη φορά στη Θηρασιά Το Σάββατο 10 Μαΐου διεξάγεται στη Θηρασιά το Φεστιβάλ του προγράμματος «¶γονη Γραμμή Γόνιμη». Με την ολοκλήρωση των εργαστηρίων που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του χειμώνα, η ¶γονη Γραμμή Γόνιμη, το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα σε νησιά της άγονης γραμμής, προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε μια βραδιά όπερας και παρουσιάσεις εργαστηρίων...

Τη Θηρασιά επισκέφθηκε ο Νίκος Συρμαλένιος

30.10.2013, 17:15 | Πολιτική | cyclades voice

Τη Θηρασιά επισκέφθηκε ο Νίκος Συρμαλένιος Τη Θηρασιά επισκέφθηκε ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Συρμαλένιος, συνοδευόμενος και από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Σαντορίνης. Οι πολιτικές των μνημονίων δεν μπορούν να δώσουν λύσεις στα προβλήματα των νησιών, αποσαφήνισε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής κατά τη συνάντηση που είχε για τα ζητήματα του νησιού με τους εκπροσώπους της τοπικής κοινότητας

Με λάντζα από την Οία ο δάσκαλος στο Δημοτικό της Θηρασιάς!

26.09.2013, 23:16 | Εκπαίδευση | cyclades voice

Με λάντζα από την Οία ο δάσκαλος στο Δημοτικό της Θηρασιάς! Την άμεση στελέχωση του 2θέσιου Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου της Θηρασίας, ζήτησε επιτακτικά, ο δήμαρχος Θήρας, Αναστάσιος - Νικόλαος Ζώρζος, από τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.

Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Ν.Αιγαίου στη Θηρασιά

07.09.2013, 13:16 | Πολιτική | cyclades voice

Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Ν.Αιγαίου στη Θηρασιά Επίσκεψη στη Θηρασιά πραγματοποίησε σήμερα Σάββατο, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιάννης Μαχαιρίδης, συνοδευόμενος από το δήμαρχο Θήρας, Νίκο Ζώρζο και τους περιφερειακούς συμβούλους, Ηλία Μάινα και Γιώργο Γκούφα. Στη συνάντηση με τους κατοίκους του νησιού, τέθηκαν θέματα που άπτονται του Πρωτογενή Τομέα καθώς επίσης ζητήματα υποδομών περιβάλλοντος και λιμενικών εγκαταστάσεων.

Αναφορά για τα κενά εκπαιδευτικών στο Γυμνάσιο Θηρασιάς κατέθεσε ο Ν.Συρμαλένιος

22.01.2013, 14:13 | Εκπαίδευση | cyclades voice

Αναφορά για τα κενά εκπαιδευτικών στο Γυμνάσιο Θηρασιάς κατέθεσε ο Ν.Συρμαλένιος Αναφορά για τον υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού την επιστολή του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Θηρασιάς, Ευάγγελου Παράβαλου για τη μη εύρυθμη λειτουργία Γυμνασίου Τ.Λ. Θηρασιάς λόγω έλλειψης διδακτικού προσωπικού, κατέθεσε ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, Νίκος Συρμαλένιος

"¶μεση πλήρωση των εκπαιδευτικών κενών στο Γυμνάσιο Θηρασιάς"

22.01.2013, 12:21 | Εκπαίδευση | cyclades voice

"¶μεση πλήρωση των εκπαιδευτικών κενών στο Γυμνάσιο Θηρασιάς" Ο περιφερειακός συνδυασμός Νέα Εποχή για τα Νησιά μας, δια του επικεφαλής του, Χαράλαμπου Κόκκινου και της περιφερειακής συμβούλου Ιουλίας Καραμολέγκου, εκφράζει την συμπαράσταση και τη στήριξή του στο δίκαιο αίτημα των κατοίκων και των μαθητών της Θηρασιάς για άμεση πλήρωση των εκπαιδευτικών που απουσιάζουν από το Γυμνάσιο του νησιού.

Επίσκεψη Αικ.Μονογυιού σε Θήρα, Θηρασιά, Αμοργό

29.11.2012, 14:07 | Πολιτική | cyclades voice

Επίσκεψη Αικ.Μονογυιού σε Θήρα, Θηρασιά, Αμοργό Η υποψήφια βουλευτής της Ν.Δ στο Νομό Κυκλάδων και Τοπική Σύμβουλος της Κοινότητας Μυκόνου, Αικατερίνη Μονογυιού, από τις 16 έως τις 21 Νοεμβρίου, πραγματοποίησε επίσκεψη στα νησιά της Θήρας, της Θηρασιάς και της Αμοργού.

Τρόφιμα σε Ηρακλειά, Δονούσα από την «Αποστολή», παιδικοί εμβολιασμοί στη Θηρασιά

12.11.2012, 16:17 | Κοινωνία | cyclades voice

Τρόφιμα σε Ηρακλειά, Δονούσα από την «Αποστολή», παιδικοί εμβολιασμοί στη Θηρασιά Κλιμάκιο του φιλανθρωπικού οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με επικεφαλής τον γενικό διευθυντή, Κωνσταντίνο Δήμτσα, παρέδωσε 80 δέματα αγάπης με τρόφιμα στερεάς τροφής στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας Αμοργού και Νήσων.