Σημαντική αύξηση επισκεπτών το Σεπτέμβριο στην Πάρο

Δημοσίευση: 11.10.2023, 15:46
Τελευταία Ενημέρωση: 11.10.2023, 16:00

Ο Δήμος Πάρου γνωστοποιεί, ότι τη μεγαλύτερη αύξηση ακτοπλοϊκών αφίξεων από το 2017 έως φέτος σημείωσε το Σεπτέμβριο η Πάρος, πράγμα που επιβεβαιώνει τη σημαντική επέκταση της τουριστικής περιόδου στο νησί. Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Πάρου,  Μάρκος Κωβαίος, ανέφερε, ότι η σταδιακή από το 2017 αύξηση του αριθμού των επισκεπτών τόσο στην αρχή της τουριστικής περιόδου όσο και το φθινόπωρο "αποδεικνύει ότι το νησί μας πέτυχε να αναδείξει τις εναλλακτικές του δυνατότητες προσελκύοντας σημαντικό αριθμό επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό"....

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία του Λιμεναρχείου, τον πρώτο μήνα του φθινοπώρου αφίχθησαν 100.055 επιβάτες και 4.962 Ι.Χ. οχήματα, έναντι 90.148 επιβατών και 4.946 οχημάτων του Σεπτεμβρίου 2022. Αξιοσημείωτο επίσης είναι ότι το 2019 είχαν αφιχθεί 79.918 επιβάτες και 4.789 οχήματα, ενώ ο αριθμός των αφίξεων είναι σταθερά αυξανόμενος από το 2017 που είχαν αποβιβαστεί στο νησί 64.865 επιβάτες και 3.796 οχήματα.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Πάρου  Μάρκος Κωβαίος ανέφερε, ότι η σταδιακή από το 2017 αύξηση του αριθμού των επισκεπτών τόσο στην αρχή της τουριστικής περιόδου όσο και το φθινόπωρο "αποδεικνύει ότι το νησί μας πέτυχε να αναδείξει τις εναλλακτικές του δυνατότητες προσελκύοντας σημαντικό αριθμό επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό".

Και πρόσθεσε: "Η επιτυχία αυτή που αναμένεται να συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα είναι αποτέλεσμα της στρατηγικής που εφαρμόστηκε με συστηματικό τρόπο και συμβάλει στην αποφυγή του φαινομένου της υπερσυγκέντρωσης πληθυσμού στη βασική τουριστική περίοδο διασφαλίζοντας καλύτερη ποιότητα ζωής στους κατοίκους και υψηλό επίπεδο υπηρεσιών στους επισκέπτες μας".

Ο Δήμος Πάρου συμμετείχε πρόσφατα στην έκθεση Top Resa στο Παρίσι και ήδη προετοιμάζεται για εντυπωσιακή συμμετοχή στην WTM στο Λονδίνο με ειδικές προωθητικές δράσεις και συναντήσεις.

Επίκεντρο και των εκθεσιακών συμμετοχών είναι η προσέλκυση τουριστών τόσο με ποιοτικά όσο και εναλλακτικά ενδιαφέροντα που άπτονται των πολιτιστικών στοιχείων και των δραστηριοτήτων σε θάλασσα και στεριά.

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 153


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.