«Τουρισμός και Γαστρονομία στο προσκήνιο» IMIC 2012

Δημοσίευση: 12.02.2012, 12:23
Τελευταία Ενημέρωση: 12.02.2012, 12:26

Στις 15 και 16 Φεβρουαρίου, Τετάρτη και Πέμπτη, στο Ledra Marriott στην Αθήνα, διοργανώνεται το 8ο Συνέδριο της σειράς IMIC, με θέμα «Τουρισμός και Γαστρονομία στο Προσκήνιο», υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Τουρισμού Ελλάδος-ΣΕΤΕ και του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος-ΞΕΕ. Το 8ο ετήσιο συνέδριο της καθιερωμένης σειράς IMIC έχει ως στόχο να φέρει κοντά όλους εκείνους που σχετίζονται με το ρόλο της γαστρονομίας στον τουρισμό και θα επιχειρήσουν να σχεδιάσουν τον αναβαθμισμένο ρόλο που μπορεί να έχει στο μέλλον.

Ομιλητές και συμμετέχοντες στο φετινό IMIC θα διερευνήσουν τρόπους και πρακτικές για τον σχεδιασμό και την προώθηση νέων τουριστικών προϊόντων, τα οποία θα αναδείξουν την ξεχωριστή γαστρονομική κληρονομιά κάθε τόπου και τα προϊόντα του προσελκύοντας παράλληλα περισσότερους και «ποιοτικότερους» τουρίστες.
 
 

Το πρόγραμμα του συνεδρίου έχει ως εξής:
 
 Τετάρτη, 15/2/2012  
  
08.00-09.00  Εγγραφές  
    
09.00-10.30
 
Ενότητα 1: Συντονιστής Μιχαήλ Αργύρης, Πρόεδρος SITE Greece 
                        Η Ελληνική Μεσογειακή Διατροφή και Γαστρονομία ως Παράγων Ανάπτυξης του Τουρισμού και της Οικονομίας 
                        Νίκος Κατσαρός, Δντής του Τμήματος Διατροφολογίας New York College, π. Πρόεδρος ΕΦΕΤ 
 
                       Μεσογειακή Διατροφή: Η ¶υλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Ανθρωπότητας  
                       Βίκυ Ιγγλέζου, Μανιατάκειον Ίδρυμα 
 
                      Η Αναμόρφωση της Εικόνας του Ελληνικού Τουρισμού και της Γαστρονομίας στο Πλαίσιο της Βιωσιμότητας 
                      Γιάννης Καραμπάσης, Green Evolution 
 
                     Η Βιολογική Καλλιέργεια & το Πρότυπο ΒΙΟ Kouzina στην Υπηρεσία της Γαστρονομίας και του Τουρισμού 
                     Βασιλική Ρούση, Υπεύθυνη Πιστοποίησης ΒΙΟΕΛΛΑΣ 
 
                     Φέρε το Προϊόν σου να το Κάνουμε Εμπειρία! (Μέρος 1) 
                     Κωστής Σταματόπουλος, Trekking Hellas 
   
10.30-11.00  Διάλειμμα καφέ  
  
11.00-13.00 Ενότητα 2:
 
                       Συντονιστής Κώστας Κωνσταντινίδης, Ηλιότοπος 
                       Επίσημη έναρξη – Χαιρετισμοί 
                      Απονομή βραβείου αριστείας IMIC – SITE Greece 
 
Κεντρικές Ομιλίες 
                      Turning the Tide? UK Travel and TourismTrends for 2012 and their Implications for 
                     Greece Scott McCabe, Ass. Professor in Tourism Management/Marketing, Nottingham University.
 
                     Ελληνικός Τουρισμός προς το 2020: Αναφορά προόδου 
                     Γιώργος Δρακόπουλος, Γενικός Διευθυντής ΣΕΤΕ 
 
                     Εντυπώσεις από μια Μικρή Γαστροναυτική Εκστρατεία ανά την Ελλάδα 
                     Δημήτρης Κούτουλας, Σύμβουλος Τουρισμού και Μάρκετινγκ 
    
13.00-14.00  Γεύμα  
 
Τετάρτη, 15/2/2012 (συνέχεια) 
  
14.00-16.00  Ενότητα 3: 
                        Συντονίστρια Μαργαρίτα Μανούσου, Διευθύντρια Σύνταξης Περιοδικού “Τουριστική Αγορά”, 
                        Project Director “MEETINGREECE” 
                         Συνέργειες για την Eπιτυχία 
                         Δημήτρης Μιχαηλίδης, Δημοσιογράφος 
 
                        Recipes for Successful Oenotourism 
                        John Szabo, Master Sommelier 
                        Με τη χορηγία των οινοποιείων της Σαντορίνης (με αλφαβητική σειρά) 
                        Argyros, Boutari, Cannava Roussos, Gaia, Gavalas, Hatzidakis, Karamalegos, Santowines 
 
                        Ελληνικό Κρασί – Προϊόν της Δημιουργικής Ελλάδας Γιώργος Μακρής, Οινικός (εξ)ερευνητής 
 
Στρογγυλό Τραπέζι 
                        Οινοτουρισμός στην Ελλάδα: Προβλήματα, Ευκαιρίες, Προοπτικές 
                        Συντονίστρια Μάγια Τσόκλη, Δημοσιογράφος, Βουλευτής Επικρατείας, Πρέσβειρα του Επώνυμου Ελληνικού Κρασιού 
                        Συμμετέχουν: Πάρις Τσάρτας, Πρύτανης Πανεπιστημίου Αιγαίου – Ιωάννης Βογιατζής, Οινοποιός, Πρόεδρος Ένωσης       
                        Οινοπαραγωγών της Βορείου Ελλάδος (ΕΝΟΑΒΕ) – Εκπρόσωπος Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού – 
                        Μανώλης Κουτουλάκης, Σύμβουλος Γενικής Γραμματείας Επενδύσεων & Ανάπτυξης 
  
16.00-16.15  Διάλειμμα καφέ  
  
16.15-18.15 Ενότητα 4 
16.15-17.15 
                    Στρογγυλό Τραπέζι 
                    Ελληνικό Πρωινό: Η Ώρα της Υλοποίησης 
                    Συμμετέχουν εκπρόσωποι από τη Χίο, τη Μυτιλήνη, την Κω και τη Ρόδο 
                    Συντονίζει: Γιώργος Πίττας, Συγγραφέας, ξενοδόχος, υπεύθυνος για το πρόγραμμα καθιέρωσης Ελληνικού Πρωινού του ΞΕΕ 
  
17.15-18.15 
 
                   Φέρε το Προϊόν σου να το Κάνουμε Εμπειρία! (Μέρος 2) Κωστής Σταματόπουλος, Trekking Hellas 
                   Γευσιγνωσία κρασιών Σαντορίνης 
  
20.30  Δείπνο (προαιρετικό)  
 
 Πέμπτη, 16/2/2012 
    
09.00-10.30 Ενότητα 5: 
                    Συντονιστής Κωνσταντίνος Δεριζιώτης, Εκδότης Περιοδικού Χρήμα & Τουρισμός, Διευθύνων Σύμβουλος KSD, Μέλος ΔΣ ΕΒΕΑ 
                    Θρησκευτικός Τουρισμός. Προσέγγιση των Διατροφικών Προτύπων Πελατών Ξενοδοχειακής Εστίασης. 
                   Η Περίπτωση της Εβραϊκής Κοινότητας. Μάγδα Πειστικού, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο 
 
                    Γαστρονομικός Τουρισμός.  Ήπιος Περιηγητικός Τουρισμός με Θέμα τη Γαστρονομία, Ευκαιρία  Ανάπτυξης Επιχειρήσεων. 
                    Servqual σε «Κυνήγι Τρούφας στα Γρεβενά» Γιώργος Παλησίδης,Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης  
 
                    Athens Food Tours: Μια νέα Γαστρονομική Εμπειρία για τους Επισκέπτες της Αθήνας Δέσποινα Σαββίδου, Athens Walking Tours 
 
                     Τα Tοπικά Προϊόντα στη Μαζική Εστίαση ¶ντα Καραγιάννη, Praxis Plus 
  
10.30-11.00  Διάλειμμα καφέ  
  
11.00-13.00  Ενότητα 6: 
                     Συντονιστής Δημήτρης Μιχαηλίδης 
                     Η ανταγωνιστικότητα των Προορισμών μέσα από Καινοτομίες στον Τουρισμό  
                     Sotiris Hji-Avgoustis, Prof. & Chair, Indiana University Purdue University Indianapolis, Dpt of Tourism, Conventions &
                    Event Management (USA) Brian Krohn, Assistant professor in the Department of Tourism, Conventions and Event 
                    Management (TCEM), Indiana University-Purdue University Indianapolis (IUPUI) 
 
                    Τοματοπολτός Σαντορίνης, ένας διαχρονικός κόκκινος πρεσβευτής Μάρκος Καφούρος, 
                    Πρόεδρος Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων SantoWines 
 
                    Το Κίνημα για την Επιστροφή στην Κρητική Διατροφή και η Καθιέρωση της Κρήτης ως Γαστρονομικός Προορισμός 
                    Ζωή Νόβακ, Διευθύντρια Κρητικού Συμφώνου Ποιότητας 
 
                    Θεσμοφόρια: Ύμνος στη Γη και στη Γονιμότητα. Πρόταση για Καθιέρωση Θεσμού εκδηλώσεων για τη 
                    Μεσογειακή Διατροφή-Σύνδεση Γαστρονομίας, Τουρισμού 
                    Γιολάντα Τότσιου, Σύμβουλος Καινοτομίας και Πολιτισμού, Agropole ΕΠΕ 
 
                    Τελετουργική Γαστρονομία 
                     Γιώργος Πίττας, Συγγραφέας 
  
13.00-14.00 Γεύμα  
 
 Πέμπτη, 16/2/2012 (συνέχεια) 
  
14.00-15.30  Ενότητα 8 
                   Wines from Santorini: Born of Earth Wind & Fire 
                    Σοφία Πέρπερα, Οινολόγος, Iδρύτρια του All About Greek Wine 
 
                   Στρογγυλό Τραπέζι  
                   Η Επικοινωνία της Γαστρονομίας 
                   Συντονιστής: Δημήτρης Αντωνόπουλος, Δημοσιογράφος 
                   Συζητούν: Αλβέρτος Αρούχ, Συγγραφέας Εστίασης – Μυρσίνη Λαμπράκη, Συγγραφέας Γαστρονομίας, 
                   Δημοσιογράφος – Βαγγέλης Σπάρταλης, Εμπορικός Διευθυντής εκδοτικού ομίλου – Χρήστος Σοκόλης, 
                   Ειδικός σε θέματα δημοσίων σχέσεων, οργανωτής εκδηλώσεων – Γιώργος Χατζηγιαννάκης, Εστιάτορας 
  
16.00-18.00 Εκδήλωση Santowines  
 “O Κόκκινος Πρεσβευτής”
 
Πληροφορίες: 22860/24758, http://imic2012.conferences.gr.
 
 
 
 
 
 

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρες



Παρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 154


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.