Φ. Φόρτωμας στη Βουλή: «Νευραλγικής σημασίας η συμβολή των αεροδρομίων στην ανάπτυξη των Κυκλάδων» (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσίευση: 21.10.2023, 17:32
Τελευταία Ενημέρωση: 21.10.2023, 19:04

Στην Ολομέλεια της Βουλής μίλησε την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας, κατά τη συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την ενσωμάτωση δύο οδηγιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη χρησιμοποίηση μισθωμένων οχημάτων χωρίς οδηγό στις οδικές εμπορευματικές μεταφορές και για την προώθηση της υλοποίησης του διευρωπαϊκού δικτύου μεταφορών...

Στην ομιλία του, ο βουλευτής, ανέδειξε ρυθμίσεις του νομοσχεδίου που αφορούν τις Κυκλάδες και συγκεκριμένα τη διάταξη με την οποία ενισχύονται με προσωπικό οι περιφερειακοί αερολιμένες.

Στην ομιλία του, ο βουλευτής, ανέδειξε ρυθμίσεις του νομοσχεδίου που αφορούν τις Κυκλάδες και συγκεκριμένα την διάταξη με την οποία ενισχύονται με προσωπικό οι περιφερειακοί αερολιμένες. Ο κ. Φόρτωμας, τόνισε ότι η αύξηση των αφίξεων επισκεπτών, αλλά και η συνταξιοδότηση του υφιστάμενου προσωπικού έχει οδηγήσει σε ανάγκες ενίσχυσης των περιφερειακών αεροδρομίων με προσωπικό.

Ο βουλευτής, εξήγησε ότι με την αύξηση του ορίου ημερών μετακίνησης εκτός έδρας του προσωπικού, παρέχεται η δυνατότητα στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας να κατανείμει πιο εύλογα το προσωπικό της μεριμνώντας ιδιαιτέρως για αεροδρόμια που δέχονται εποχικά αυξημένη κίνηση επισκεπτών, ιδίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όπως συμβαίνει στα αεροδρόμια της Νάξου, της Πάρου της Μήλου και της Σύρου, τα οποία ωφελούνται από την ρύθμιση.

Οκ. Φόρτωμας, ανέδειξε επίσης το νευραλγικής σημασίας ζήτημα της επίσπευσης των διαδικασιών για την αναγκαστική απαλλοτρίωση ακινήτων στον κρατικό αερολιμένα της Μήλου και της ανάληψης πρωτοβουλιών για τη βελτίωση των υποδομών του. Τέλος, ο βουλευτής υπογράμμισε ότι με την ολοκλήρωση αυτών των ενεργειών θα μπορέσει η Μήλος να γυρίσει σελίδα και στον τουρισμό, καθώς ο ενισχυμένος αερολιμένας θα εξασφαλίσει και την αύξηση της δυναμικής της επιβατικής κίνησης.

Άμεση παρέμβαση του Φίλιππου Φόρτωμα στη Βουλή για την απουσία του ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ από τη βάση της Σύρου

Ερώτηση στους αρμόδιους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Υγείας κατέθεσε την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας, καλώντας τους  να παρέχουν τη σχετική ενημέρωση στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου ως προς τους λόγους για τους οποίους εδώ και 1,5 μήνα απουσιάζει από την πτητική βάση της Σύρου το μοναδικό ελικόπτερο που εκτελούσε αεροδιακομιδές για το Νοσοκομείο της Σύρου.

Δείτε εδώ ολόκληρη την ερώτηση

Ερώτηση Φ. Φόρτωμα την κατάργηση του καταστήματος ΕΛΤΑ Εμπορείου Θήρας

Ο βουλευτής Κυκλάδων κατέθεσε την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου ερώτηση προς τους Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου, με θέμα: Αναστολή λειτουργίας των ΕΛΤΑ Εμπορείου Σαντορίνης.

Ο κ. Φόρτωμας ερωτά τους υπουργούς:

1. Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η
λειτουργία του Ταχυδρομικού Καταστήματος Εμπορείου Κυκλάδων;

2. Κατά την λήψη αποφάσεων αναστολών λειτουργίας εκ μέρους της ΕΛΤΑ ΑΕ,
λαμβάνονται υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά περιοχών όπως η
νησιωτικότητα και η προσβασιμότητα;

Δείτε εδώ ολόκληρη την ερώτηση

Newsroom Cyclades Voice

ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 131


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.