Έξι τοπικές συνταγές στα μενού των επιχειρήσεων εστίασης στη Νάξο

Δημοσίευση: 21.03.2013, 22:16
Τελευταία Ενημέρωση: 22.03.2013, 21:51

Την ιδιαίτερη ικανοποίησή του από το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή των επαγγελματιών της εστίασης στη Νάξο στη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, εξέφρασε μιλώντας στο Naxos News, ο πρόεδρος του συλλόγου μαζικής εστίασης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Γιάννης Παπαδόπουλος. Έξι τοπικές συνταγές επιλέχτηκαν ως αυτές που θα ενταχθούν αρχικά κατά την προσεχή καλοκαιρινή περίοδο στο μενού των επιχειρήσεων που θα συμμετέχουν στην προσπάθεια ανάδειξης της τοπικής γαστρονομίας και των τοπικών προϊόντων με κεντρικό στόχο την προσέλκυση γαστρονομικού τουρισμού.

Οι συνταγές που ψηφίστηκαν είναι:
Σελινάτο
Κολοκυθοπαστίτσα
Ρεγγοτηγανίτες
Καλόγηρος
Κατσικάκι κοκκινιστό (του γάμου)
Πατατοσαλάτα
       
Όπως εξήγησαν τα μέλη του Δ.Σ του Σωματείου η διαδικασία που θα ακολουθηθεί και θα έχει  την υποστήριξη ομάδας ειδικών του χώρου της Γαστρονομίας θα ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα του Απριλίου ώστε το υλικό να είναι στη διάθεση των ενδιαφερομένων. 

Προβλέπεται, οι συνταγές αυτές που Βασίζονται στα Τοπικά Ναξιώτικα προϊόντα και υιοθετούν το "Μαγειρεύουμε Παραδοσιακά – Όταν επιλέγουμε Τοπικά", να αναλυθούν σε εκπαιδευτικό υλικό , να διδαχθεί ο τρόπος παρασκευής  σε τμήματα των  12 ατόμων ο οποίος θα βιντεοσκοπηθεί και στη συνέχεια θα δοθεί στους επαγγελματίες ένα πλήρες εγχειρίδιο που θα περιλαμβάνει για κάθε συνταγή, την περιγραφή του τρόπου παρασκευής, τον τρόπο παρουσίασης,  την μετάφραση στην Αγγλική γλώσσα (ώστε να είναι κοινή η ένταξη στα μενού με την ίδια ορολογία), ένα κείμενο γραμμένο από κειμενογράφο γαστρονομίας και τέλος τα λαογραφικά στοιχεία που συνοδεύουν την συγκεκριμένη συνταγή.
       
Οι συνταγές αυτές θα προβληθούν Πανελλαδικά σε κάθε μέσο με σκοπό να γίνουν γνωστές στους δυνητικούς επισκέπτες του Νησιού μας.

Τέλος οι επαγγελματίες δεσμεύθηκαν για την τήρηση του εγχειρήματος και υποσχέθηκαν μετά το πέρας της σεζόν και με βάση τα συμπεράσματα που θα έχουν αποκομίσει να προχωρήσουν σε περεταίρω ενέργειες καθιέρωσης και διάσωσης της Τοπικής Κουζίνας και των Τοπικών προϊόντων
  •  Ακούστε στο ΗΧΗΤΙΚΟ τον πρόεδρο μαζικής εστίασης που μίλησε σχετικά στο Naxos News

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ



Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρες



Παρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 82


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.