Παραμιλητά του Παναγιώτη Κουσαθανά - Κείμενα για τον πολιτισμό και την ιστορία της Μυκόνου

Δημοσίευση: 13.10.2023, 12:08

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Μυκόνου, η Βιβλιοθήκη Παναγιώτη Κουσαθανά - Δημοτική Στέγη Μελέτης Πολιτισμού και Παράδοσης και οι Εκδόσεις Ίνδικτος σας προσκαλούν στην επίσημη παρουσίαση της εκδοτικά ολοκληρωμένης οκτάτομης σειράς των Παραμιλητών του Παναγιώτη Κουσαθανά, το Σάββατο 21 Οκτωβρίου στις 7 μ.μ. στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο...

Η σειρά, προϊόν πολύχρονης έρευνας και μόχθου, είναι ένα μοναδικό (όχι μόνον για τη Μύκονο) λογοτεχνικό επίτευγμα, ένα έργο που αποτελεί στο σύνολό του μιαν αλησμόνητη πνευματική περιπέτεια στον άγνωστο Πολιτισμό και στην Ιστορία της χιλιοπαινεμένης κι άλλο τόσο κακολαλημένης Μυκόνου. Ένα "μυητικό" ταξίδι σε γνωστές και άγνωστες πληροφορίες για τον τόπο, γραμμένες  και σχολιασμένες με θελκτικό τρόπο προς ψυχ-αγωγία και καλοφωτισμό του "επιλήσμονα της ιστορίας του" κάτοικου του νησιού, αλλά και προς καθοδήγηση του μελλοντικού ερευνητή της Ιστορίας της Μυκόνου.

Η ποικιλία των ιστορικών, πολιτιστικών, λαογραφικών, γλωσσικών, λογοτεχνικών, μαχητικών, βιβλιογραφικών, ακόμη και ανεκδοτολογικών θεμάτων της οκτάτομης συλλογής, μας παρασύρουν σε ένα γοητευτικό ανάγνωσμα στον Πολιτισμό και στην Ιστορία της Μυκόνου από τα χρόνια της μυθολογίας της έως και σήμερα. 

Ομιλητές: ο Εκδότης κ. Μανώλης Βελιτζανίδης (Εκδόσεις Ίνδικτος), η Καθηγήτρια και Κριτικός κ. Ιωάννα Σπηλιοπούλου, ο Σκηνοθέτης κ. Αντώνης Κιούκας, ο Πρόεδρος της Βιβλιοθήκης Παναγιώτη Κουσαθανά - Δημοτικής Στέγης Μελέτης Πολιτισμού και Παράδοσης  κ. Αθανάς Κουσαθανάς, ο κ. Μιχάλης Ασημομύτης-Στάης και ο Συγγραφέας του έργου κ. Παναγιώτης Κουσαθανάς. 

"Σας προσκαλούμε όλους να συμμετάσχετε σε αυτή την σημαντική στιγμή για τον τόπο μας, ώστε να τιμήσουμε τον Μυκονιάτη συγγραφέα Παναγιώτη Κουσαθανά για τη μεγάλη του προσφορά."

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 127


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.