Η 34η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου στη Σύρο

Δημοσίευση: 19.10.2023, 19:30
Τελευταία Ενημέρωση: 20.10.2023, 17:58

Η 34η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου είναι γεγονός. Από τις 26 Οκτωβρίου – 6 Νοεμβρίου 2023 θέατρα, μουσεία, χώροι πολιτισμού και εκδηλώσεων, σχολεία σε όλη την Ερμούπολη θα δοξάσουν το Θέατρο. Η θεσμική διοργάνωση για τον σύγχρονο πολιτισμό και την 6η Τέχνη της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής επιστρέφει στην Σύρο, μετά από 10 χρόνια και για 5η φορά συνολικά, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αιγαίου και συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Σύρου - Ερμούπολης...

Φέτος, η Σύρος φιλοξενεί 32 ερασιτεχνικούς θιάσους, 500 ηθοποιούς και συντελεστές, 33 παραστάσεις θα παρουσιάσουν τις παραστάσεις τους με ελεύθερη είσοδο.
Το πρόγραμμα της 34ης Συνάντησης Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου περιλαμβάνει όμως και ένα πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων όπως η ομιλία του Συριανού ηθοποιού Στέλιου Μάινα με τίτλο: «Υποκριτική στο σύγχρονο θέατρο», η Έκθεση ζωγραφικής της Αγνής Ρούσσου και το σεμινάριο του Νίκου Χαβιαρά για την Δραματοθεραπευτική χρήση της μάσκας.

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα

Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννης Παππάς, δηλώνει:

«Στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στεκόμαστε αρωγοί σε κάθε πρωτοβουλία που στοχεύει στην προαγωγή όλων των μορφών του πολιτισμού, κλασικού ή σύγχρονου. Μία από τις βασικές αποστολές της πολιτικής, είναι να κάνει τη ζωή των πολιτών καλύτερη και σε αυτή την αποστολή είμαστε αφοσιωμένοι. Έχοντας ως αρμοδιότητα τη διαφύλαξη και τη βελτίωση της καθημερινότητας των νησιωτών μας και την προστασία της νησιωτικότητας, υποστηρίζουμε κάθε ενέργεια που κινείται προς αυτή την κατεύθυνση. Ως Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, εύχομαι η 34η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου να είναι μία γιορτή σύγχρονου πολιτισμού και καλλιτεχνικής δημιουργίας που θα προάγει τον πολιτισμό μας, σε έναν τόπο με πολιτιστικό πλεόνασμα και ακτινοβολία σε ολόκληρη την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».

Ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της 34ης Συνάντησης Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου, Μανώλης Κουτουλάκης, χαρακτηριστικά αναφέρει:

«Αφοσιωμένοι στην προώθηση της ευημερίας των κατοίκων των νησιών και των επισκεπτών τους επιδιώκουμε η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου να αποτελεί μια αναζήτηση του εαυτού, μια ερμηνεία του κόσμου και μια κάθαρση που δεν θα πάψει ποτέ, για εσάς και για όλους όσους συμμετέχουν σε αυτό το θαυματουργό θεατρικό έργο να είναι μοναδική. Δράσεις όπως αυτές, που ενισχύουν το σύγχρονο πολιτισμό και την καλλιτεχνική δημιουργία και εξοικειώνουν κατοίκους και επισκέπτες με το πλούσιο απόθεμα των φιλοξενούμενων νησιών, τελικώς δημιουργούν συνθήκες που επιβεβαιώνουν ότι ο πολιτισμός είναι στοιχείο κοινωνικής συνοχής».

Σύντομο Πρόγραμμα 34ης Συνάντησης Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου

Newsroom Cyclades Voice

ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 65


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.