Δ. Λοτσάρης: Δεν είμαστε αντίθετοι στις ΑΠΕ, αλλά θα μας βρουν απέναντι σε αυτό που σχεδιάζουν για την Άνδρο και τις Κυκλάδες!

Δημοσίευση: 29.01.2020, 16:27
Τελευταία Ενημέρωση: 30.01.2020, 13:10

Ένα ακόμη σχολείο στην Άνδρο, το Δημοτικό Σχολείο Μπατσίου, θα κλείσει την Πέμπτη 30/1 και την Παρασκευή 31/1, λόγω πολλαπλών κρουσμάτων γρίπης, όπως δήλωσε ο δήμαρχος Άνδρου, Δημήτρης Λοτσάρης, μιλώντας στον Aegean Voice 107.5 στην εκπομπή "Εκατέρωθεν" με τη Δανάη Μαύρου. Κλειστά παραμένουν τις ίδιες ημέρες το Νηπιαγωγείο Γαυρίου, το Γυμνάσιο Τ. Λ Γαυρίου, το Νηπιαγωγείο Μπατσίου και ο Παιδικός Σταθμός «Ηλιαχτίδα» (Μπατσί). Σύμφωνα με τις ενδείξεις, αναμένεται από τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου όλα τα σχολεία να λειτουργήσουν κανονικά, πρόσθεσε ο κ. Λοτσάρης, που αναφέρθηκε ακόμη, τόσο στην αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας που συγκεντρώθηκε από δημότες, σχολεία και εθελοντές προς τις πληγείσες περιοχές της Αλβανίας από τους σεισμούς της 26ης Νοεμβρίου...
Δημήτρης Λοτσάρης

... όσο και στην έκδηλη ανησυχία που είναι διάχυτη στο νησί σχετικά με την προγραμματιζόμενη άναρχη χωροθέτηση και τοποθέτηση ανεμογεννητριών.

Το τελευταίο τετράμηνο το θέμα των ανεμογεννητριών έχει συζητηθεί τουλάχιστον τρεις φορές στο δημοτικό συμβούλιο, ενώ γίνονται συχνά ημερίδες ενημέρωσης που προβάλλουν αυτήν την ανησυχία, τόνισε ο δήμαρχος Άνδρου.

Εμείς είμαστε το πιο εκτεθειμένο νησί, πρόσθεσε ο κ. Λοτσάρης, επαναλαμβάνονας την αναφορά που έκανε για το θέμα στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου, ότι η Άνδρος έχει την κατάρα της ηλεκτρικής διασύνδεσης, αφού το καλώδιο που ενώνει την Εύβοια με την Άνδρο, είναι που οδήγησε να ανοίξει την όρεξη σε πολλούς επενδυτές, μη σεβόμενοι ούτε το φυσικό τοπίο ούτε την κλίμακα του νησιού και να ζητούν την άναρχη τοποθέτηση ανεμογεννητριών.

"Το θέμα πραγματικά μας αποσχολεί. Έχουμε συνταχθεί με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αφού απασχολεί το σύνολο των Κυκλάδων και δυστυχώς οι κυβερνώντες δείχνουν να μην καταλαβαίνουν τι προσφέρουν τα νησιά μας στην ελληνική οικονομία με αυτό το τοπίο και με αυτό το περιβάλλον. Σε αυτό το στόχο που έχει θέσει και η σημερινή κυβέρνηση, γιατί και ο τωρινός πρωθυπουργός πήγε και εγκαινίασε το μεγάλο αιολικό πάρκο στο Κάβο Ντόρο στην Εύβοια, πραγματικά δεν συνειδητοποιούν τη μεγάλη ζημιά που θα επιφέρει στα νησιά", είπε ο δήμαρχος Άνδρου.

Δεν είμαστε αντίθετοι στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, αλλά για αυτό που επιφυλάσσουν για την Άνδρο και τις Κυκλάδες, να είναι σίγουροι πως θα μας βρούν απέναντι, πρόσθεσε ο Δημήτρης Λοτσάρης.

Ακούστε αναλυτικά τι είπε ο δήμαρχος Άνδρου

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 141


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.