Πλουσιότεροι σε γνώσεις και με τις καλύτερες εντυπώσεις οι μαθητές του Γυμνασίου Λ.Τ. επέστρεψαν στη Σίκινο!

Δημοσίευση: 30.11.2019, 17:50
Τελευταία Ενημέρωση: 30.11.2019, 18:35

Κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε 4ήμερη επίσκεψη του Γυμνασίου με Λ.Τ. Σικίνου στην Αθήνα, στο πλαίσιο των επισκέψεων των σχολείων στη Βουλή των Ελλήνων. Εντυπωσιάζει το γεγονός πόσο πλούσιο και ποικίλο ήταν το πρόγραμμα της εκπαιδευτικής επίσκεψης των μαθητών στην Αθήνα! Είναι βέβαιο πως πολλοί από τους αναγνώστες του Cyclades Voice θα επιλέξουν να το ακολουθήσουν! Η δράση αυτή, όπως επισημαίνει η Διευθύντρια του σχολείου, Παρασκευή Μελισή, δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί σε αυτή την έκταση χωρίς την πολύτιμη υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος "Αιγέας", οι εκπρόσωποι του οποίου ανταποκρίθηκαν άμεσα στην επιστολή του σχολείου για στήριξη των δράσεών του, με μια γενναιόδωρη κάλυψη όλου του κόστους της εκδρομής...
(Φωτογραφία: Γυμνάσιο Λ.Τ. Σικίνου)

Η κάλυψη του κόστους της εκδρομής, αφορούσε στη μετακίνηση της ομάδας εντός Αθήνας και στη διαμονή της σε κεντρικά Αθηναϊκά ξενοδοχεία, όπως διαμορφώθηκε στη σχετική σύμβαση με το τουριστικό γραφείο  HERODOTUS TOURS.

Η Διευθύντρια του Γυμνασίου Λυκειακές Τάξεις Σικίνου, Παρασκευή Μελισή, αναφέρει σχετικά με την εκπαιδευτική εκδρομή των μαθητών:

Την Παρασκευή 08 Νοεμβρίου 2019, οι 5 από τους 6  μαθητές του σχολείου, ηλικίας 12-15, με συνοδούς εκπαιδευτικούς τη Διευθύντρια του Γυμνασίου με Λ.Τ. Σικίνου Μελισή Παρασκευή και την Μαθηματικό εκπαιδευτικό Παπατζίκου Μαρία, επισκέφτηκαν το ΚΠΙΣΝ (Σταύρος Νιάρχος) για Υλοποίηση Εκπαιδευτικού Προγράμματος ‘Ποίηση & Ζωγραφική’ του Γιάννη Ψυχοπαίδη, όπου πειραματίστηκαν, ανάμεσα σε άλλα, στην τεχνική της 'ποίησης της συσκότισης' και έφυγαν έχοντας δημιουργήσει το δικό τους εικαστικό έργο. 

Σε μικρή απόσταση από το ΚΠΙΣΝ, μέσω της υπόγειας διάβασης, η ομάδα μετέβη στο Ίδρυμα Ευγενίδου, για να παρακολουθήσει την εντυπωσιακή προβολή ‘Διαστημικές Καταιγίδες και Βόρειο Σέλας’ την οποία διαδέχθηκε περιήγηση / εξερεύνηση στην Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας’ όπου οι μαθητές με την ειδική ξεναγό πειραματίστηκαν όλο περιέργεια με τα διαδραστικά εκθέματα Επιστήμης και Τεχνολογίας, προσπαθώντας να τα κατανοήσουν.

Την ίδια μέρα η ομάδα πήρε μέρος στη βραδινή ξενάγηση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στο Θησείο, όπου παρατήρησε, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, μέρος της σελήνης μέσω του Τηλεσκοπίου Δωρίδη, ξεναγήθηκε στο Μουσείο Γεωαστροφυσικής και στη Βιβλιοθήκη, κλείνοντας το πρόγραμμα της 1ης ημέρας με μια όμορφη βραδινή βόλτα στο λόφο των Νυμφών, ακριβώς απέναντι από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Το Σάββατο 09 Νοεμβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης με ξεναγό από το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών, η οποία φώτισε επιλεκτικά σημαντικά εκθέματα του μουσείου. Το Μουσείο των Ψευδαισθήσεων (Museum of Illusions) στο Μοναστηράκι εντυπωσίασε μαθητές και συνοδούς με μια σειρά από οφθαλμαπάτες και ψευδαισθήσεις, αλλά για γρίφους για δυνατούς λύτες. Η μέρα έκλεισε με την ξενάγηση στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου στο Γκάζι, ένα όχι τόσο δημοφιλές Μουσείο αλλά με πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία που καταφέρνει να ταξίδέψει τον επισκέπτη στο χρόνο, αναδεικνύοντας ένα σπάνιο, για τα ευρωπαϊκα δεδομένα, βιομηχανικό μνημείο.

Την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019, οι μαθητές επισκέφτηκαν τη Βουλή των Ελλήνων όπου ξεναγήθηκαν στο κτίριο της Βουλής, ‘δοκίμασαν’ τα έδρανα των βουλευτών στην αίθουσα της Ολομέλειας κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος και περιηγήθηκαν στην έκθεση για τον Ρήγα Φερραίο ‘Ρήγας & Επανάσταση’. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη και υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμμματος στο Βυζαντινό Μουσείο, όπου ο κύριος Βοσνίδης βοήθησε τους μαθητές να αντιληφθούν καλύτερα τη ‘Βυζαντινή περίοδο’ καθώς την περίοδο ‘Από το Βυζάντιο στη Νεότερη Εποχή’ σε μια ενδιαφέρουσα περιήγηση σε ένα από τα σημαντικότερα δημόσια μουσεία στην Ελλάδα. Ακολούθησε έκτακτη επίσκεψη στο Πολεμικό Μουσείο, ακριβώς δίπλα από το Βυζαντινό, μετά από αίτημα των μαθητών, το οποίο μάλιστα αξιολογήθηκε από την πλειψηφία ως το πιο ενδιαφέρον απ’ όλα κυρίως για τις στολές και την εξάρτυση των αεροπόρων, των στρατιωτών του ’40, για τα αεροπλάνα, τον οπλισμό, τις σημαίες. Η επίσκεψη μας στο κέντρο της Αθήνας συνέπεσε με τον 37ο Κλασικό Μαραθώνιο. Έτσι, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να χειροκροτήσουν τους αθλητές με τα σπάνια ψυχικά και σωματικά αποθέματα, οι οποίοι βρίσκονταν περί το 40ο χλμ της διαδρομής τους. Τέλος, η ομάδα μετέβη ως το Κολωνάκι, στο Μουσείο Αρχαίας Τεχνολογίας ‘Κώστα Κοτσανά’ που φιλοξενεί τη διαδραστική έκθεση ‘Νίκολα Τέσλα – Ο Άνθρωπος από το Μέλλον’ από την 1η Οκτωβρίου έως την 31η Ιανουαρίου 2020. Η οδηγός της έκθεσης κατηύθυνε την ομάδα ανάμεσα στις εφευρέσεις ηλεκτρισμού, ασύρματης τεχνολογίας, ραντάρ, ακτίνες Χ και του ραδιοφώνου, οι οποίες χάρισαν στο Νίκολα Τέσλα δικαίως τον τίτλο ‘Εφευρέτης του 20ου αιώνα’. Η 3η ημέρα επισκέψεων έκλεισε με τον πιο ωραίο τρόπο με την εκπληκτική Θεατρική Παράσταση ‘Μικρές Ιστορίες Για Αγρίους’ στην Εφηβική Σκηνή στο Μικρό Ρεξ, η οποία άφησε τις καλύτερες  εντυπώσεις  σε μαθητές και συνοδούς, διαπραγματευόμενη θέματα της καθημερινής ζωής, των σχέσεων, των ανακαλύψεων, των μυστικών και των συγκρούσεων της νεανικής μας ηλικίας στο σύγχρονο τρόπο ζωής, σε κείμενο του σπουδαίο σύγχρονου Γάλλου συγγραφέα και παιδαγωγού Μπερνάρ Φριό και σε σκηνοθεσία της Μαρία Σαββίδου.

Την τελευταία μέρα της εκδρομής, Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019, στην περιοχή της Γλυφάδας  όπου βρίσκονται τα γραφεία του ιδρύματος ‘Αιγέας’, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της ομάδας με τους εκπροσώπους του Ιδρύματος κ. Παγώνη, κ. Καλάκο και κ. Βασιλόπουλο καθώς και την αξιότιμη κυρία Μαρίνα Μαρτίνου αυτοπροσώπως, οι οποίοι τίμησαν την ομάδα με την παρουσία τους, συνομιλώντας με τους μαθητές και τους συνοδούς καθηγητές σε πολύ ευχάριστο και ζεστό κλίμα για την πορεία της επίσκεψης τους, για τις εντυπώσεις τους, καθώς και για τη ζωή τους στη Σίκινο, τα όνειρά τους, τους στόχους τους, αποδεικνύοντας με αυτή τη συνάντηση το ειλικρινές ενδιαφέρον τους για τη μικρή αυτή ομάδα των 5 μαθητών από την άγονη γραμμή. Ακολούθησε ανταλλαγή δώρων και αναμνηστικές φωτογραφίες, με ιδιαίτερη συγκίνηση και ευγνωμοσύνη.

"Ιδιαίτερες ευχαριστίες επιθυμεί να εκφράσει το Γυμνάσιο με Λ.Τ. Σικίνου προς το Δήμαρχο Σικίνου Βασίλειο Μαράκη και την εταιρεία Zante Ferries, με τη μεσολάβηση του οποίου εξασφαλίστηκε για άλλη μια φορά δωρεάν ακτοπλοϊκή μετακίνηση από και προς τη Σίκινο με χορηγία της εταιρείας όπως επίσης και προς το τουριστικό γραφείο  HERODOTUS TOURS για την αξιοπιστία και τον επαγγελματισμό του καθόλη τη δίαρκεια τη συνεργασίας του με τους εκπροσώπους του σχολείου", σημειώνει καταλήγοντα η διευθύντρια του Γυμνασίου Σικίνου Λ.Τ., Παρασκευή Μελισή.

Φωτογραφίες του Γυμνασίου Λ.Τ. Σικίνου από την εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αθήνα

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 152


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.