Μ. Πάσουλας: Προχωρούμε σε κινητοποιήσεις αν δεν ανοίξουν άμεσα τα σμυριδορυχεία Νάξου

Δημοσίευση: 10.10.2019, 13:12
Τελευταία Ενημέρωση: 10.10.2019, 20:38

Κινητοποιήσεις σε Νάξο και Αθήνα προανήγγειλε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Σμυριδορυκτών Όρμου Λυώνα Νάξου, Μιχάλης Πάσουλας, σύμφωνα και με τη σχετική απόφαση που έλαβε η γενική συνέλευση των μελών του Σωματείου, σε περίπτωση που δεν ανοίξουν τις αμέσως επόμενες ημέρες τα σμυριδορυχεία, μιλώντας στον Aegean Voice 107.5 στην εκπομπή "Εκατέρωθεν" με τη Δανάη Μαύρου. Της γενικής συνέλευσης είχε προηγηθεί προγραμματισμένη συνάντηση του ίδιου και τριών ακόμη μελών του σωματείου την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου με στελέχη του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στην οποία ακόμη συμμετείχαν, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων Ελλάδος, ο δήμαρχος, Δημήτρης Λιανός, δυο σύμβουλοι του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση και η υπάλληλος στο γραφείο σμύριδας Νάξου...
Μιχάλης Πάσουλας (Φωτογραφία: Cyclades Voice)
Bookmark and Share

Η καθυστέρηση που και φέτος σημειώνεται στο άνοιγμα των σμυριδορυχείων, όπως επισήμανε ο κ. Μιχ. Πάσουλας, επηρεάζει αρνητικά τις συνθήκες εργασίας των σμυριδορυκτών λόγω καιρού, ενώ παράλληλα καθιστά αδύνατη την εξόρυξη της απαιτούμενης ποσότητας σμύριδας λόγω της πολύ μικρότερης περιόδου λειτουργίας των σμυριδορυχείων.

Επιπροσθέτως, σημείωσε, ότι υπάρχει κίνδυνος κάποιοι σμυριδορύκτες να μην καταφέρουν να ασφαλιστούν, όπως συνέβη για τους ίδιους λόγους το 2018, οπότε και εξορύχτηκαν αντί 7.100 τόνων σμύριδας περί τις 5.200 τόνοι.

Ο πρόεδρος των σμυριδορυκτών, εξήρε την τοποθέτηση του δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κατά τη συνάντηση στο υπουργείο, ο οποίος ζήτησε να ανοίξουν αμέσως τα σμυριδορυχεία με εντολή υπουργού, όπως αντίστοιχα είχε συμβεί και το 2018.

Την αναγκαιότητα της άμεσης λειτουργία των ορυχείων επισήμαναν και οι σύμβουλοι του πουργού Εργασίας και βουλευτή Κυκλάδων, Γιάννη Βρούτση, μεταφέροντας στα στελέχη του υπουργείου τη θέση του υπουργού.

Για μια ακόμη φορά πάντως τέθηκαν από την πλευρά μεταλλειολόγων ζητήματα που αφορούν στον εκσυγχρονισμό των σμυριδορυχείων σχετικά με τις συνθήκες εργασίας και την ασφάλεια των εργαζομένων.

Τη σύσταση επιτροπής από την πλευρά του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας ώστε να εξεταστούν όλα όσα αφορούν στο παρόν και το μέλλον του σμυριδικού, ζήτησε ο δήμαρχος, Δημήτρης Λιανός.

Όσον αφορά τη μελέτη που είχε ανατεθεί επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη του Σμυριδικού, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Σμυριδορυκτών Όρμου Λυώνα, ανέφερε ότι δεν έχει περιέλθει σε γνώση τους.

Ο Σύνδεσμος Σμυριδορυκτών Όρμου Λυώνα Νάξου, σύμφωνα με την απόφαση της γενικής συνέλευσης που διεξήχθη στις 6 Οκτωβρίου, θα διεξάγει εκλογές την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019, στο γραφείο της Τοπικής Κοινότητας Κορώνου.

Δανάη Μαύρου Newsroom

Cyclades Voice

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 114


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.