UniCredit: Ποια είναι η τράπεζα που επενδύει στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα μετά 17 χρόνια

Δημοσίευση: 23.10.2023, 17:55

Μετά 17 χρόνια, μια ισχυρή ευρωπαϊκή τράπεζα δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα και...
(πηγή φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

... και στην ελληνική οικονομία γενικότερα, επενδύοντας στην Alpha Bank και στις μακροπρόθεσμες προοπτικές.

Πρόκειται για την UniCredit που ανακοίνωσε στρατηγική επένδυση στην Alpha Bank δρομολoγώντας την ταχεία και πλήρη ιδιωτικοποίηση της Alpha Bank, μέσω της πρότασης εξαγοράς του ποσοστού που κατέχει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ). Η δεσμευτική συμφωνία προβλέπει επίσης συμφωνία στη Ρουμανία για τη δημιουργία της 3ης μεγαλύτερης τράπεζας στην αγορά, μέσω της συγχώνευσης των θυγατρικών των δύο τραπεζών. Επίσης την εμπορική συνεργασία και στην Ελλάδα στα προϊόντα διαχείρισης Χαρτοφυλακίου μέσω της AlphaLife.

Ποια όμως είναι η UniCredit που επενδύει στην Alpha Bank και κατ΄ επέκταση στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας;

Η UniCredit είναι μία πανευρωπαϊκή εμπορική Τράπεζα με μοναδικό επίπεδο παρεχόμενων υπηρεσιών στην Ιταλία, τη Γερμανία, την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη με 13 συνολικά τράπεζες σε 12 χώρες. Σκοπός της Τράπεζας, όπως αναφέρεται στην παρουσίασή της, είναι η ενδυνάμωση των προοπτικών προόδου των κοινοτήτων, μέσω της παροχής υψηλής ποιότητας προϊόντων και υπηρεσιών, μεγιστοποιώντας έτσι τις δυνατότητες των πελατών και των ανθρώπων της σε όλη την Ευρώπη. Η UniCredit εξυπηρετεί περισσότερους από 15 εκατομμύρια πελάτες παγκοσμίως, στηριζόμενη σε τέσσερις κύριες γεωγραφικές περιοχές και τρεις ενότητες εργασιών, την παροχή λύσεων για εταιρικούς πελάτες, τη λιανική τραπεζική και τον τομέα των πληρωμών. Αυτό επιτρέπει στην Τράπεζα να βρίσκεται κοντά στους πελάτες της και να αξιοποιεί το σύνολο των δυνατοτήτων του Ομίλου για την ανάπτυξη και την παροχή των καλύτερων προϊόντων σε όλες τις αγορές της. Όπως επισημαίνεται, η ψηφιοποίηση και η δέσμευσή της στα κριτήρια ESG αποτελούν βασικούς παράγοντες για τις παρεχόμενες υπηρεσίες της UniCredit, βοηθώντας την τράπεζα να προσφέρει αριστεία και να δημιουργεί ένα βιώσιμο μέλλον για τους πελάτες της, τις τοπικές κοινωνίες και τους ανθρώπους της. Η φιλοδοξία της, όπως αναφέρει μεταξύ άλλων ο Group CEO Andrea Orcel και επικεφαλής της Ιταλίας είναι να εξυπηρετήσει τις 13 αγορές που έχει παρουσία η UniCredit με τον καλύτερο τρόπο και να δώσει αυτό που έχει ανάγκη η κοινωνία στο δρόμο προς την επιτυχία: την τράπεζα για το μέλλον της Ευρώπης.

Κ. Χατζηδάκης: Μετά από πολλά χρόνια, μια μεγάλη ευρωπαϊκή τράπεζα επενδύει και πάλι στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα

Μετά από πολλά χρόνια μια μεγάλη ευρωπαϊκή τράπεζα επενδύει και πάλι στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, αναφέρει σε δήλωση του ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, με αφορμή την σημερινή ανακοίνωση της στρατηγικής συνεργασίας της Alpha Bank με έναν από τους μεγαλύτερους τραπεζικούς Ομίλους στην Ευρώπη, τη UniCredit.

«Η κυβέρνηση καλωσορίζει την απόφαση της UniCredit να επενδύσει στην Alpha Bank. Η σκυτάλη περνάει τώρα στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το οποίο θα προχωρήσει με βάση το καταστατικό του και τις σχετικές διαδικασίες που προβλέπονται. Το γεγονός όμως ότι μια μεγάλη ευρωπαϊκή τράπεζα επενδύει στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα μετά από πολλά χρόνια, είναι απόδειξη ότι τόσο ο ελληνικός τραπεζικός τομέας όσο και η ελληνική οικονομία έχουν εισέλθει σε μια πορεία προοπτικής και ανόδου. Η θετική αυτή εξέλιξη είναι αποτέλεσμα συστηματικής δουλειάς την οποία η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει», αναφέρει ο κ. Χατζηδάκης.

Γιάννης Στουρνάρας: Η συμφωνία αυτή αντανακλά την αυξημένη αξιοπιστία της ελληνικής οικονομίας

Mε αφορμή τη συμφωνία UniCredit και Alpha Bank, ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας επεσήμανε τα ακόλουθα:

«Η Τράπεζα της Ελλάδος καλωσορίζει τη συμφωνία UniCredit και Alpha Bank, την πρώτη σημαντική στρατηγική συμφωνία μεταξύ μιας μεγάλης ευρωπαϊκής τράπεζας και μιας συστημικής ελληνικής τράπεζας, μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση της προηγούμενης δεκαετίας.

Η συμφωνία αυτή αντανακλά την αυξημένη αξιοπιστία της ελληνικής οικονομίας τα τελευταία χρόνια, όπως αυτή άλλωστε πιστοποιήθηκε από τέσσερις οίκους αξιολόγησης μέχρι τώρα, οι οποίοι χορήγησαν επενδυτική βαθμίδα στα ελληνικά κρατικά ομόλογα. Αντανακλά επίσης και τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί στο ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Αξίζουν συγχαρητήρια στις δύο τράπεζες, UniCredit και Alpha Bank, για τη συστηματική δουλειά που έκαναν, ώστε να καταλήξουν σε αυτήν τη σημαντική συμφωνία, η οποία δεν αφορά μόνο την Ελλάδα και την Ιταλία, αλλά όλη την ευρωζώνη».

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 69


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.