Προς ποιοτική υποβάθμιση το γιαούρτι, έντονες αντιδράσεις κτηνοτρόφων

Δημοσίευση: 05.04.2016, 11:51
Τελευταία Ενημέρωση: 05.04.2016, 11:51

Ανησυχία και έντονες αντιδράσεις εκπροσώπων φορέων του κλάδου της κτηνοτροφίας έχει προκαλέσει το προσχέδιο υπουργικής απόφασης που αποσυνδέει το νωπό γάλα από την παρασκευή γιαουρτιού...

... βάσει των αλλαγών που βασίζονται στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, και αφήνει «παράθυρο» ακόμη και για χρήση σκόνης γάλακτος.

Σύμφωνα με το Έθνος, που δημοσιεύει το προσχέδιο της υπουργικής απόφασης η οποία φέρνει σαρωτικές αλλαγές στον Κώδικα Τροφίμων και Ποτών, ουσιαστικά ανοίγει ο δρόμος για αθρόες εισαγωγές φθηνών προϊόντων γάλακτος.


Το σχέδιο των αλλαγών στο άρθρο 82 του Κώδικα Τροφίμων και Ποτών έχει ήδη υποβληθεί προς έγκριση στην Κομισιόν.

Αξίζει, δε, να αναφερθεί πως την ίδια στιγμή, η Τσεχία διεκδικεί τη χρήση του όρου ελληνικό γιαούρτι στα γαλακτοκομικά προϊόντα της.

πηγή: in.gr

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρες



Παρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 95


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.