Οι αυτοσχέδιοι λάκκοι κρατούν το νερό, η λιμνοδεξαμενή, όχι!

Δημοσίευση: 18.03.2011, 15:05
Τελευταία Ενημέρωση: 18.03.2011, 03:25

Ένα έργο με μακριά ιστορία, που όμως δεν αποδίδει τα αναμενόμενα, αν και παραλήφθηκε, είναι αυτό της λιμνοδεξαμενής της Αριοβέσας Φιλωτίου, που έχει κατασκευαστεί παραπλήσια του δρόμου που οδηγεί στον Καλαντό. Το έργο δρομολογήθηκε αρχικά, πριν 9 περίπου χρόνια με σκοπό να καλυφθούν οι ανάγκες των κτηνοτροφικών μονάδων της περιοχής και μετά από μια χρονοβόρο πορεία, τελικώς κατασκευάστηκε και παραδόθηκε πριν δυο χρόνια . Παρελήφθη μεν, δεν αποδίδει όμως, λένε οι κτηνοτρόφοι. Το νερό που συγκεντρώνεται στη λιμνοδεξαμενή, χωρητικότητας, 10.000 κ.μ., μετά από λίγες μέρες, χάνεται! Αντίθετα, οι αυτοσχέδιοι λάκκοι, κρατούν το νερό!

 Τι συμβαίνει; Αυτό που δινόταν αρχικά ως απάντηση, μάλλον επιπόλαιη, ότι το νερό εξατμίζεται, στη συνέχεια άλλαξε και γινόταν λόγος για καταστροφή των μεμβρανών της λιμνοδεξαμενής από τα ζώα, αφού η λιμνοδεξαμενή είναι προσβάσιμη. Σήμερα, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Φιλωτίου, Βασίλης Κρασσάς, είπε απαντώντας στη Naxos News, ότι υπάρχει πρόβλημα στο μπετόν και χρειάζεται να γίνουν ενέσεις τσιμέντου.

 

Το ερώτημα, αφορά πρώτα απ’ όλα πώς έγινε παραλαβή του έργου χωρίς να εξεταστεί η αρτιότητά του, αλλά και από τη στιγμή, που τον περασμένο χειμώνα διαπιστώθηκε το πρόβλημα, ασχέτως των αιτίων που το δημιουργούσαν, γιατί δεν κλήθηκε ο εργολάβος άμεσα να κάνει την απαραίτητη επιδιόρθωση, ώστε να μην πάει ένας ακόμη χειμώνας χαμένος για την απόδοση του έργου και την εξυπηρέτηση του σκοπού για τον οποίο κατασκευάστηκε.


Ο λάκος κρατάει πολύ περισότερο το νερό

Οι κτηνοτρόφοι της περιοχής, εκτός από την άμεση αποκατάσταση των προβλημάτων της λιμνοδεξαμενής, ζητούν να εκπονηθούν μελέτες και να χρηματοδοτηθεί η εκτέλεση των έργων κατασκευής αντλιοστασίου, μικρής δεξαμενής και δικτύου μεταφοράς του νερού κατά μήκος του δρόμου προς καλαντό.
Ακόμη, να εκτελεσθούν τα προβλεπόμενα στην αρχική μελέτη συμπληρωματικά έργα, ώστε να αυξηθεί η χωρητικότητα της λιμνοδεξαμενής στα 30.000 κ.μ.

Σημειώνεται, ότι το έργο προεντάχθηκε στο Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Ανάπτυξης Αγροτικού Χώρου (ΟΠΑΑΧ) από το δήμο Δρυμαλίας το 2002 επί δημαρχίας Νικόλα Βασιλάκη και εκπονήθηκαν οι απαραίτητες μελέτες με αρχικό προϋπολογισμό έργου 730.000 ευρώ και για χωρητικότητα 30.000 κ.μ. Το 2003, επι δημαρχίας Γιάννη Τζουάννη, η μελέτη τροποποιήθηκε ώστε το κόστος του έργου να μειωθεί στις 400.000 ευρώ, επειδή δεν μπορούσε διαφορετικά να γίνει η οριστική ένταξη και χρηματοδότηση από το ΟΠΑΑΧ. Έτσι, περιορίστηκε και η χωρητικότητα της λιμνοδεξαμενής στα 10.000 κ.μ.

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρες



Παρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 86


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.