Παραδόθηκε στο Δήμο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων το ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης στόλου οχημάτων GPS

Δημοσίευση: 12.06.2023, 16:33
Τελευταία Ενημέρωση: 12.06.2023, 16:35

Πρωτοποριακό ηλεκτρονικό σύστημα «ιχνηλάτησης» του στόλου των οχημάτων Πολιτικής Προστασίας, το οποίο θα διευκολύνει σημαντικά τη διαχείρισή τους από τον Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας σε περιπτώσεις αντιμετώπισης πυρκαγιών, παραδόθηκε τη Δευτέρα 11/6 στο Δήμαρχο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρη Λιανό, από το Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νοτίου Αιγαίου, Αρχιπύραρχο Γεώργιο Βλόντζο και το Διοικητή Π.Υ. Κυκλάδων, Πύραρχο Άγγελο Κυρίτση. Το ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα μέσω GPS θα παρέχει πληροφοριακή υποστήριξη στις αρμόδιες υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας και στο Πυροσβεστικό Σώμα για τον καλύτερο συντονισμό σε έκτακτες καταστάσεις και κρίσεις...

Η διασύνδεση των συσκευών τηλεματικής με το Σύστημα Διαχείρισης Περιστατικών, Πόρων και Τηλεματικών Δεδομένων του Πυροσβεστικού Σώματος για την παρακολούθηση της θέσης των επιχειρησιακών πόρων σε πραγματικό χρόνο αποσκοπεί στη βέλτιστη διαχείριση καταστάσεων και κρίσεων, την κοινή επίγνωση της κατάστασης, καθώς και την ανταλλαγή πληροφορίας και συνεργασίας με το Πυροσβεστικό Σώμα, με απώτερο στόχο την προστασία ανθρώπινων ζωών, υποδομών και φυσικού περιβάλλοντος.

Το εν λόγω πληροφοριακό σύστημα για τη συνεργατική διαχείριση συμβάντων θα εγκατασταθεί στο Κέντρο Δεδομένων (Data Center) του Πυροσβεστικού Σώματος καθώς και στον Δήμο, εξασφαλίζοντας στις αρμόδιες Υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας πληροφοριακή υποστήριξη ως προς τα συμβάντα, τους πόρους και τα τηλεματικά δεδομένα σε Κεντρικό, Περιφερειακό και Τοπικό επίπεδο.

Στη συνάντηση και παράδοση του εξοπλισμού παραβρέθηκαν επίσης ο Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νάξου, Υποπυραγός Αλκιβιάδης Ζαγκότσης, ο Πυρονόμος Νικόλαος Κατσάνης και ο Υπαρχιπυροσβέστης Γεώργιος Ζαρμπώνης.

Newsroom Cyclades Voice

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 104


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.