Ενημέρωση αλιέων της Καρπάθου από την Περιφέρεια Ν.Αιγαίου

Δημοσίευση: 12.03.2014, 19:27

Παρουσίαση της μελέτης του ΙΝΑΛΕ με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για τη δημιουργία Τεχνητών Υφάλων, καθώς και του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Διαχείρισης της Θάλασσας Αλιείας & Υδατοκαλλιέργειας 2014-2020, πραγματοποιήθηκε στην Κάρπαθο...
Κάρπαθος-Κάσος

Στη Κάρπαθο μετέβη τη Δευτέρα 10 Μαρτίου ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Κτηνιατρικής και Αλιείας του Νοτίου Αιγαίου, Αντώνης ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ, συνοδευόμενος από την Τμηματάρχη Αλιείας Δωδεκανήσου Μαριγώ ΦΩΤΑΚΗ Βιολόγο – Ιχθυολόγο, που είναι και η πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης της Προστατευόμενης Περιοχής Βαρείας Καρπάθου & Σαρίας.  



Σε συνάντηση με τους συλλόγους των αλιέων της Καρπάθου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπάθου, όπου  παρουσία του δημάρχου Καρπάθου Μιχάλη ΧΑΝΙΩΤΗ, του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου (Επάρχου) Καρπάθου – Κάσου  Μιχάλη ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ, Δημοτικών Συμβούλων, των Λιμενικών Αρχών και φυσικά των αλιέων του νησιού ο  Βιολόγος – Ιχθυολόγος του Ινστιτούτου Αλιευτικών Ερευνών (ΙΝΑΛΕ), Παύλος ΒΙΔΩΡΗΣ, παρουσίασε την μελέτη που εκπόνησε το ΙΝΑΛΕ με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (ΠΝΑ)  και αφορά στην δημιουργία Τεχνητών Υφάλων στην νοτιοανατολική περιοχή της Καρπάθου και βορείως της Κάσου.

Παράλληλα παρουσιάστηκε το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Διαχείρισης της Θάλασσας Αλιείας & Υδατοκαλλιέργειας (ΠΕΠΔΘΑΥ) 2014-2020.

Επίσης ο αντιπεριφερειάρχης  ενημέρωσε τους αλιείς του νησιού οι οποίοι ειδικεύονται στο ψάρεμα της «Συμιακής Γαρίδας» (plesionica narval) για την οποία το ΕΛΚΕΘΕ, σε συνεργασία με την η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου Π.Ν.Α με υπέβαλαν πρόταση η όποια ενεκρίθη και εντάθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας (ΕΠΑΛ) 2007-13 με την οποία χρηματοδοτείται σχέδιο  για την επιστημονική παρακολούθηση της Αλιείας του ώστε να εκσυγχρονιστεί το θεσμικό πλαίσιο που την διέπει.
     
Ζητήθηκε η ενεργός συμμετοχή τους στην επιτυχή έκβαση του προγράμματος. 
   
Ο κ. Χατζηιωάννου δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το βουλευτή Δωδεκανήσου Μάνο ΚΟΝΣΟΛΑ του οποίου η  συνδρομή στην ένταξη της πρότασης για το ‘Συμιακό Γαριδάκι’ στο ΕΠΑΛ 2007-13 ήταν καθοριστική.

Ακολούθησε εκτεταμένος διάλογος με τους αλιείς και τους λοιπούς συμμετέχοντες τόσον για τους Τεχνητούς Υφάλους όσο και για το ΠΕΠΔΘΑΥ προκειμένου να γίνουν γνωστές οι στρατηγικές θέσεις τόσον της χώρας όσο και της  ΠΝΑ για την προγραμματική περίοδο 2014-20, για την διαχείριση της θάλασσας, της αλιευτικής βιομάζας (ιχθυαποθέματος), και την στήριξη της αλιείας και της υδατοκαλλιέργειας.  



Οι αλιείες παρουσίασαν αναλυτικά τα  προβλήματα που αντιμετωπίζουν και κατέθεσαν τις προτάσεις τους τόσο για τις αναγκαίες υποδομές στήριξης της αλιείας όσον και για τα μετρά και τις δράσεις που πρέπει να περιλαμβάνονται στο Εθνικό και Περιφερειακό Επιχειρησιακό Σχέδιο της περιόδου 2014-20.
    

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρες



Παρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 179


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.