Η ελληνική ταβέρνα στη Νέα Υόρκη που εκθειάζουν οι Νew York Times

Δημοσίευση: 09.08.2013, 15:53

H ελληνική γαστρονομία θριαμβεύει και πάλι στον ξένο τύπο, με πρεσβευτή αυτή τη φορά ένα εστιατόριο στην Αστόρια της Νέας Υόρκης που επισκέφθηκαν οι Νew York Times. Πρόκειται για την MP Taverna, που προφανώς φέρει τα αρχικά του σεφ της Μιχάλη Ψιλάκη (Michalis Psilakis).

Διαβάζουμε στην ηλεκτρονική έκδοση των New York Times ότι η ΜP Taverna προσφέρει ένα δεύτερης γενιάς όραμα μιας Αμερικής όπου οι ελληνικές γεύσεις έχουν πλεχτεί μέσα στο υφαντό της αμερικανικής κουζίνας ώστε θα μπορούσαν και οι Έλληνες σεφ να ενταχθούν στην αμερικανική γαστρονομία με τον τρόπο που εντάχθηκε το ελληνικό γιαούρτι. H περιγραφή των γεύσεων συμπεραίνει ότι δεν θα νιώσει την ανάγκη να διαλογιστείς πάνω από το πιάτο αλλά κυριολεκτικά να το γκρεμίσεις με το πιρούνι σου.

Τί περιλαμβάνει το μενού (σερβίρει brunch, γεύμα, δείπνο; Μεταξύ άλλων ζουμερό χταπόδι με φασόλια μαυρομάτικα, πικάντικα λουκάνικα από κρέας αρνιού, χρυσά φιλέτα μπακαλιάρου με βελούδινη σκορδαλιά και γλυκόξινη σως ντομάτας. Ξεχωρίζει και η ενημερωμένη λίστα με υπέροχα επώνυμα ελληνικά κρασιά.


Πηγή:iefimerida.gr

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρες



Παρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 140


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.