Η Νάξος συμμετείχε στη Διημερίδα για τα τοπικά προϊόντα στη Ρόδο

Δημοσίευση: 06.04.2012, 19:57
Τελευταία Ενημέρωση: 07.04.2012, 19:37

Στη 2η Διημερίδα με θέμα «Τα Τοπικά Προϊόντα στο τραπέζι του επισκέπτης μας» με σκοπό την προβολή των ποιοτικών και μεταποιημένων αγροτικών προϊόντων, που ξεκίνησε το απόγευμα της Παρασκευής στη Ρόδο και ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου συμμετείχαν, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου με τη γραβιέρα της ΕΑΣ , καθώς και η Ένωση Ξενοδόχων Νάξου, ο Σύλλογος Ενοικιαζομένων Δωματών Νάξου και ο Σύλλογος Μαζικής Εστίασης Νάξου με σκοπό την προβολή της Νάξου για την τουριστική περίοδο.
Το περίπτερο της ΕΑΣ Νάξου στη Ρόδο

Στόχος της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, που φιλοξενήθηκε στο ξενοδοχείο Rodos Palace, ήταν επίσης η σύναψη εμπορικών συμφωνιών μεταξύ των Ξενοδοχειακών, Επισιτιστικών, Εμπορικών Επιχειρήσεων με τους παραγωγούς και τις επιχειρήσεις μεταποίησης.

Επίσης στο πλαίσιο της διημερίδας πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου «Τα Πανηγύρια στο Αιγαίο» του κ. Γιώργου Πίττα, μέλους του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας και υπεύθυνου για το πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό».

 
 
Το πρόγραμμα
 
 
Παρασκευή, 6/4/2012
Εκθεσιακός χώρος Rodos Palace, αίθουσα ΔΕΛΦΟΙ
 
18.00 - 18.30 Προσέλευση - Καλωσόρισμα με Μέλι Ρόδου, γραβιέρα Νάξου, αφρώδες SILK Ροζέ CAIR
 
18.30 - 19.15 ΕΓΚΑΙΝΙΑ
  Καλωσόρισμα
Σωτήρης Παμπάκας, Αντιπεριφερειάρχης, τομέας Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ
Γιάννης Μαχαιρίδης, Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Φώτης Χατζηδιάκος,  Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, Δέσποινα Διακοσταυριανού Σώζου, Αντιπεριφερειάρχης, τμήμα Τουρισμού, Στάθης Κουσουρνάς, Δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης, πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, Γιάννης Πάππου, πρόεδρος Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, Παναγιώτης Τοκούζης, πρόεδρος της ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων, Μανώλης Πιτροπάκης, πρόεδρος Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Δωδεκανήσου, Γιώργος Ματσίγκος, πρόεδρος Συλλόγου Διευθυντών Ξεν/χείων Ρόδου, Γιάννης Κλούβας, πρόεδρος Σωματείου Εστιατόρων Ρόδου, Νίκος Χριστοφόρου, πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου & Κυκλάδων, Άντα Καραγιάννη, Μάρκετινγκ & Επικοινωνία, Praxis Plus
 
19.30 - 21.00 Β2Β συναντήσεις στα περίπτερα  
Παραγωγοί - επιχειρηματίες
 
18.00 Άνοιγμα έκθεσης, «τα Πανηγύρια του Αιγαίου», του Γιώργου Πίττα, παρουσίαση από την Περιφερειακή σύμβουλο Τζένη Φάκκα, τμήμα Πολιτισμού Δωδεκανήσου. Η έκθεση θα λειτουργεί Παρασκευή 18.00-21.00 & Σάββατο 09.00-19.00.
 
 
Σάββατο, 7/4/2012
Εκθεσιακός χώρος Rodos Palace, αίθουσα ΔΕΛΦΟΙ
 
09.00 - 09.30 Προσέλευση - εγγραφή
ΗΜΕΡΙΔΑ με θέμα "τα τοπικά προϊόντα στο τραπέζι του επισκέπτη μας"
 
09.30 - 11.00 1η ενότητα  
Συντονίζει | Σωτήρης Παμπάκας, Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης & Κτηνιατρικής
 
Χαιρετισμός από τον Αλέξανδρο Αγγελόπουλο, εντεταλμένο σύμβουλο της εταιρείας ALDEMAR, μέλος ΔΣ ΞΕΕ, μέλος ΔΣ ΣΕΤΕ.
 
Το Ελληνικό Πρωινό της Ρόδου
Γιώργος Πίττας, Μέλος ΔΣ ΞΕΕ
Άρης Σουλούνιας, Αντιπρόεδρος ΕΞΡ
Νίκος Χριστοφόρου, Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου & Κυκλάδων
 
Ευκαιρίες επιχειρηματικής ανάπτυξης στον γαστρονομικό τουρισμό
Ζωή Nowak, Σύμβουλος Κρητικού Συμφώνου Ποιότητας
Στρογγυλό τραπέζι
Συντονίζει | Αντώνης Κολιάδης, Οικονομολόγος, Ειδικός Σύμβουλος Περιφέρειας Ν. Αιγαίου
Νέοι παραγωγοί, Γυναικείοι Συνεταιρισμοί: προκλήσεις στην ανάπτυξη και τις συνεργασίες
Κώστας Γιμούκης, Πρόεδρος Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Ρόδου
Παναγιώτης Σταμάτης, Τεχνολόγος γεωπόνος – παραγωγός
Σκεύος Σισκαμάνης, Γωπόνος – νέος παραγωγός
Ματσουκάρη Κική, Εκπρόσωπος Γυναικείου Συνεταιρισμού Κρεμαστής
Ματίνα Μαστροσαββάκη, πρόεδρος ομάδας παραγωγών σταφυλιών οινοποιήσιμων
 
11.00 - 11.20 Διάλειμμα καφέ 
 
 
2η ενότητα
 
11.20 - 14.10 Στρογγυλό τραπέζι
 
  Συντονίζει | Αλέξανδρος Γλυνός, γενικός διευθυντής CAIR
Το κρασί ανοίγει δρόμους στον τουρισμό. 
Μάρκος Καφούρος, πρόεδρος ένωση Θηραϊκών Προϊόντων, Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου,  ΑΜΠΕΛΛΩΝΕΣ Τρανταφυλλοπούλου, Νίκος Τριανταφύλλου, EMERY
Ομιλίες
Συντονίζει | Άντα Καραγιάννη, Αντιπρόεδρος Ε.Ξ.Ρ., Praxis Plus
 
Μελεκούνι, ένα Ροδίτικο προϊόν που αν δεν υπήρχε έπρεπε να το εφεύρουμε
Νίκος Ρέτσας, Μελισσοκομική Δωδεκανήσου
 
Ελαιόλαδο Ρόδου: προϊόν προστατευόμενης γεωγραφικής ένδειξης
Βασίλης Καμπυλαυκάς,  ποτοποιία ΑΙΓΑΙΟΝ 
 
Συσχέτιση πρωτογενούς με δευτερογενή παραγωγή
Απόστολος Διμέλης, Τροφοσύνθεση
Η αειφορία μέσα από τη διαχείρηση υποπροϊόντων ελιάς και την παραγωγή βιοτεχνολογικών προϊόντων για τις τουρ/κες επ/σεις 
Κώστας Παμπρής, Ecobalance
Η ικανοποίηση των πελατών όπως μεταφέρεται στα ηλεκτρονικά μέσα
Μανώλης Μαρκόπουλος, Μέλος ΔΣ Ε.Ξ.Ρ.
 
Τεχνικές αύξησης πωλήσεων μέσω διαδικτύου 
Γεωργία Αγγελή, Booking.com
 
 3η ενότητα
Συντονίζει | Φαίδρα Σπανού, μέλος ΔΣ Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου
Αυθεντική Ροδίτικη Κουζίνα
Γιώργος Τρουμούχης, Chef ξεν/χείο Elysium 
Η Κουζίνα του Αιγαίου - Aegean Cuisine, η πιστοποίηση των επ/σεων
Επιμελητήριο Δωδ/σου
Μαριτάνα Ανθοπούλου Αλακιώτου,  μέλος ΔΣ Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου
 
 14.10 - 15.30 ΓΕΥΜΑ  
 
 
 15.30 - 19.00 Β2Β συναντήσεις στα περίπτερα
Παραγωγοί - επιχειρηματίες
 
 
 
 

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρες



Παρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 158


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.