Επιτήδειοι εξαπάτησαν και απέσπασαν χιλιάδες ευρώ από επαγγελματίες της Νάξου!

Δημοσίευση: 18.08.2019, 13:40
Τελευταία Ενημέρωση: 20.08.2019, 23:17

Νέα εξαπάτηση από επιτήδειους σημειώθηκε το Σάββατο 17 Αυγούστου, όπως καταγγέλθηκε στο Cyclades Voice από επιχειρηματία της Νάξου. Αυτή τη φορά "στόχο" έβαλαν οι επιτήδειοι επαγγελματίες που έχουν επιχειρήσεις ενοικιάσεως αυτοκινήτων - μοτοσικλετών. Η απάτη εξελίχθηκε μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν με τέσσερις τουλάχιστον επαγγελματίες του νησιού στη Χώρα Νάξου και σε χωριό, παριστάνοντας τους ενδιαφερόμενους να ενοικιάσουν αυτοκίνητο για τις διακοπές που επρόκειτο δήθεν να έκαναν τις επόμενες μέρες στη Νάξο για αρκετά μεγάλο μάλιστα χρονικό διάστημα, ώστε και το συνολικό κόστος της ενοικίασης να είναι αρκετά υψηλό. Πώς έγινε η απάτη...

Πώς έγινε η απάτη

Οι επαγγελματίες δέχτηκαν τηλεφώνημα από δήθεν ενδιαφερόμενο σε επιχειρήσεις ενοικίασης αυτοκινήτων/μηχανών ο οποίος τους είπε ότι ενδιαφέρεται να ενοικιάσει αυτοκίνητο για το διάστημα των διακοπών του στη Νάξο.

Μάλιστα ανέφερε ότι είναι γνωστός Νάξιος γιατρός κάνοντας αναφορά και σε μέλη της οικογένειάς του, με προφανή στόχο να επιτύχει ένα κλίμα εμπιστοσύνης από τους επαγγελματίες.

Οι επαγγελματίες ζήτησαν ένα ποσό που έπρεπε να καταβληθεί ως προκαταβολή για να ισχύσει η κράτηση ενοικίασης του αυτοκινήτου για το διάστημα που ζήτησε ο επιτήδειος.

Στη μια περίπτωση αυτό το ποσό που έπρεπε να καταβληθεί ήταν 400 ευρώ. Ο επιτήδειος είπε ότι θα καταβληθεί άμεσα.

Μετά από λίγη ώρα απέστειλε στον επαγγελματία "απόδειξη" καταβολής 4.000 ευρώ και τον ενημέρωσε ότι αντί για 400 ευρώ έκανε λάθος και κατέβαλε 4.000 ευρώ ζητώντας παράλληλα να του επιστραφεί το επιπλέον ποσό, δηλαδή οι 3.600 ευρώ.

Οι επαγγελματίες, έχοντας καλή πίστη, λόγω του ότι επρόκειτο δήθεν για γνωστό Νάξιο γιατρό, χωρίς πρώτα να εξετάσουν αν είχε καταβληθεί το ποσό και αρκούμενοι στην προφανώς πλαστή απόδειξη καταβολής που απέστειλε ο επιτήδειος, επέστρεψαν το ποσό!

Η συγκεκριμένη απάτη μόνο σε μια ημέρα έγινε σε τρεις τουλάχιστον επιχειρηματίες της Νάξου.

Σύμφωνα δε με πληροφορίες, επιχειρήθηκε να γίνει και σε έναν ακόμη επαγγελαμτία, ο οποίος όμως όταν του ζητήθηκε να επιστρέψει το επιπλέον ποσό που δήθεν είχε καταβάλει ο επιτήδειος, του απάντησε, "έλα εδώ να το πάρεις ο ίδιος", κι όπως αντιλαμβάνεστε ήταν και εκείνος που δεν πιάστηκε στα "δίχτυα" του επιτήδειου.

Το γεγονός καταγγέλθηκε στην Αστυνομία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που επιτήδειοι εξαπατούν επαγγελματίες που ασχολούνται με τον τουρισμό με αυτόν το τρόπο, αφού επανειλημμένως έχει συμβεί και μάλιστα με "στόχο" επαγγελματίες αρκετών νησιών στις Κυκλάδες.

Αυτονόητο είναι ότι οι επαγγελματίες θα πρέπει να διερευνούν πολύ καλά τα στοιχεία ώστε οι εν λόγω απατεώνες να μη βρίσκουν "πρόσφορο έδαφος" για να συνεχίζουν τις απάτες τους.

Δανάη Μαύρου

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 108


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.