Η ΠΝΑΙ συμμετέχει στην Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου

Δημοσίευση: 28.01.2019, 14:54
Τελευταία Ενημέρωση: 28.01.2019, 14:57

Στα χρώματα του μπλε και του πορτοκαλί θα φωταγωγηθεί το κτήριο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, από την Παρασκευή 1η Φεβρουαρίου μέχρι και τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019, στο πλαίσιο της καμπάνιας της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά του Καρκίνου.

 Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Υγείας Νοτίου Αιγαίου, Θωμά Σωτρίλλη η Περιφέρεια έχει στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού και μέσω των χρημάτων που είναι το σήμα κατατεθέν για την καταπολέμηση του καρκίνου. 



«Η ευαισθητοποίηση του κοινού είναι απαραίτητη, καθώς ο έλεγχος και η πρόληψη σε κάθε ύποπτο περιστατικό, μπορεί να θεραπεύσει τον καρκίνο. Δεν πρέπει να φοβόμαστε, εφόσον αξιολογήσουμε έγκαιρα τα πρώιμα σημάδια της νόσου», δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας Νοτίου Αιγαίου. 

Η Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης κατά του Καρκίνου (UICC), που εκπροσωπεί 280 οργανώσεις σε 90 χώρες του κόσμου. 
 
Η εκστρατεία ενημέρωσης κάθε χρόνο στις 4 Φεβρουαρίου δίνει έμφαση στην πρόληψη και στη διαπίστωση ότι το 43% των καρκίνων μπορούν να αποφευχθούν με τις εξής προϋποθέσεις:
 
- Περιβάλλον χωρίς τσιγάρο για τα παιδιά και τους νέους.

- Φυσική άσκηση, ισορροπημένη διατροφή, υγιεινή δίαιτα και αποφυγή παχυσαρκίας.

- Αποφυγή υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο.

- Πληροφόρηση για τα εμβόλια που προλαμβάνουν μορφές καρκίνου.
 
Με τη λέξη «καρκίνο» χαρακτηρίζουμε ένα σύμπλεγμα νόσων που σχετίζονται με τον ανεξέλεγκτο πολλαπλασιασμό και την ανοργάνωτη ανάπτυξη των προσβεβλημένων κυττάρων. 
 
Ο καρκίνος είναι η πρώτη αιτία θανάτου παγκοσμίως. Κάθε χρόνο 7 εκατομμύρια άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους και 11 εκατομμύρια νοσούν, το 70% των οποίων σε χώρες μέσου και χαμηλού εισοδήματος.
 
Αναμονή μηνών, με αποτέλεσμα οι ασθενείς με καρκίνο να «λιμνάζουν» στις λίστες αναμονής, απίστευτη ταλαιπωρία ανθρώπων «λαβωμένων» από την ασθένεια για εξεύρεση φαρμάκων, έλλειψη ξενώνων για τη φιλοξενία ασθενών με καρκίνο, αδιαφορία του κράτους απέναντι στον ασθενή, αλλά και έλλειψη πολιτικής για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση που σώζει ζωές σε πολλούς από τους πιο συχνούς καρκίνους, συνθέτουν την πραγματικότητα που ζει στην Ελλάδα ο καρκινοπαθής ασθενής.
 
Στη χώρα μας διαγιγνώσκονται ετησίως περίπου 40.000 νέα περιστατικά καρκίνων και 28.000 θάνατοι. 
 
Σύμφωνα με μεγάλη ευρωπαϊκή έρευνα (46.000 άτομα) αποδεικνύει ότι 1 στα 5 άτομα υποφέρει από μέτριο έως σοβαρό χρόνιο πόνο με διάρκεια περίπου 7 χρόνια. Ο χρόνιος πόνος επηρεάζει σημαντικά την ποιότητα ζωής ενός εκ των τριών ατόμων.

Newsroom Cyclades Voice

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρες



Παρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 87


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.