Έληξε η κατάληψη στο Λύκειο Νάξου

Δημοσίευση: 10.12.2018, 13:38
Τελευταία Ενημέρωση: 11.12.2018, 15:48

Μετά την ένταση που σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Δευτέρας 10 Δεκεμβρίου, μεταξύ γονέων, του διευθυντή και των μαθητών της κατάληψης που συνεχιζόταν ακόμη, μετά από λίγη ώρα και αφού γονείς εισήλθαν στην αυλή του σχολείου, η κατάσταση εκτονώθηκε και αποφασίστηκε να λήξει η κατάληψη, καθώς και η διεξαγωγή συνέλευσης μεταξύ όλων των πλευρών το πρωί της Τρίτης στο πνευματικό κέντρο του Αγίου Νικοδήμου, όπου συζητήθηκαν τα ζητήματα που έθεσαν οι μαθητές. Όπως δήλωσε στο Cyclades Voice ο διευθυντής του ΓΕΛ Νάξου, τα αιτήματα που αφορούν κτιριακά ζητήματα έχουν δρομολογηθεί. Δείτε τα αιτήματα που έχουν...
Το λουκέτο αφαιρέθηκε από την πόρτα του ΓΕΛ Νάξου (Φωτογραφία: Cyclades Voice)

Τα αιτήματα των μαθητών

 


Εν τω μεταξύ, ένταση επικράτησε νωρίς το πρωί της Δευτέρας στο Γενικό Λύκειο Νάξου, με γονείς να ζητούν να ανοίξει το σχολείο αφού όπως ανέφεραν σε μαθητές που ήταν στην κατάληψη, δεν ίσχυε πλέον η πλειοψηφία των μαθητών να επιθυμεί τη συνέχιση της κατάληψης. 
Ο διευθυντής του σχολείου, ο οποίος είχε καλέσει το πρωί σε συνάντηση όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ζητούσε να επιτραπεί η είσοδος προκειμένου να διεξαχθεί συζήτηση. Αρκετοί οι μαθητές που έφτασαν στο σχολείο με τις σάκες τους έτοιμοι όπως έδειχναν για να εισέλθουν για μάθημα.

Αρκετοί αναφέρονταν ακόμη και σε παρέμβαση του Εισαγγελέα προκειμένου να λειτουργήσει και πάλι το σχολείο και οι μαθητές να επιστρέψουν στα μαθήματά τους.

Οι μαθητές της κατάληψης από την πλευρά τους διαμαρτύρονταν για συμπεριφορές από την πλευρά εκπαιδευτικών και  
γονέων.

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ
 

Οπωσδήποτε απαιτείται καθαρισμός του σχολείου ώστε να ξεκινήσουν και πάλι τα μαθήματα, καθώς και καταγραφή πιθανών ζημιών.

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Σχόλια Αναγνωστών:

Ο αναγνώστης: έγραψε: 10/12/2018
Μόνιμο φαινόμενο η κατάληψη του ΓΕΛ Νάξου, όσο κάποιος απο τους καθηγητές του δεν καταφέρνει να γίνει διευθυντής. Μόνο όταν, με την μεθοδο της ψηφοφορίας, είχε γίνει για λίγο καιρό διευθυντής, δεν "κουνήθηκε"καμία κότα.!!! Είναι το σχολείο με τις περισσότερες μέρες κατάληξης κάθε χρόνο απο όλα τα σχολείθα της Ελλάδας. Οι καθηγητές στην πλειοψηφία τους αρέσκονται να ξεκουράζονται το πρωϊ και το απόγευμα να κάνουν ιδιαίτερα ή γκρουπ που αποδίδουν και περισσότερα. Ολοι ξέρουν τί συμβαίνει αλλά κανείς δεν λέει τα πράγματα με το όνομά τους. Διευθυντής δευτοβάθμιας εκπαίδευσης. Περιφερειακό διευθυντής εκπαίδευσης, Δήμος, Σχολική επιτροπή, προηγούμενοι και νυν διευθυντής του σχολέιου γνωρίζουν τους ηθικούς αυτουργούς των καταλήψεων, ακόμη και οι εισαγγελείς πρέπει να ενημερόνονται αλλά οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων. Τίποτα όμως ....ΟΜΕΡΤΑ... και το καθεστώς καλά κρατεί. Οι ΕΔΕ μαϊμου που γίνονται ύστερα απο καταγγελίες δεν αποκαλύπτουν αυτά που όλοι γνωρίζουν αλλά δεν ομολογούν. Οι καθηγητές έχουν μέτρο αξιολόγησης τον αριθμό των μαθητών τους που φροντ.... ίζουν. Πολλοί γονείς κάνουν τη δουλεία τους πληρώνοντας για να πάρουν μεγάλους βαθμούς τα παιδιά τους και εξασφαλίζοντας χρόνο (με τις καταλήψεις) για να διαβάζουν τα καμάρια τους και να πετυχαίνουν στα πανεπιστήμια. Ολοι ευχαριστημένοι ...αααα και μην ξεχάσω το θεμα των απουσιών μέχρι σήμερα το βγάζαμε εργολαβηκά με σωρεία ψευτικων ιατρικων βεβαιώσεων και χάρισμα δεκάδων απουσιών. Για να δούμε εφέτος τι θα σκαρφιστ

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 82


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.