Κινητοποιήσεις στη Νάξο για το νερό - Έκλεισαν τον επαρχιακό δρόμο (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

Δημοσίευση: 21.09.2018, 10:16
Τελευταία Ενημέρωση: 21.09.2018, 16:28

Αγρότες και κάτοικοι της Νάξου, κυρίως από τις περιοχές Δαμαριώνα και Σαγκρίου, ξεκίνησαν κινητοποιήσεις προκειμένου να εμποδίσουν τη σύνδεση σωλήνων ύδρευσης με τη νέα γεώτρηση του Προφήτη Ηλία (περιοχή Δαμαριώνα) με σκοπό την ύδρευση της πόλης της Νάξου. Το πρωί σήμερα έκλεισαν το δρόμο ως ένδειξη διαμαρτυρίας με αποτέλεσμα τα οχήματα, μεταξύ των οποίων, σχολικά και τουριστικά λεωφορεία, να μη μπορούν να περάσουν από το σημείο ούτε στην άνοδο προς Δαμαριώνα, Χαλκί κ.ά. ούτε από εκεί προς την πόλη της Νάξου. Στο σημείο έφτασε ο δήμαρχος με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, ενώ μεταξύ αυτών που συμμετείχαν στην κινητοποίηση ήταν μέλη τοπικών κοινοτήτων και του δημοτικού συμβουλίου...

Οι αγρότες ιδιαίτερα διαμαρτυρήθηκαν έντονα στο δήμαρχο για την απόφαση της δημοτικής πλειοψηφίας να υδροδοτηθεί η πόλη της Νάξου με το νερό της περιοχής, αφού ήδη, όπως επισήμαναν έχουν αρχίσει και εξαντλούνται τα αποθέματα στα χωράφια της περιοχής με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι καλλιέργειες.Από την πλευρά του ο δήμαρχος, Μανόλης Μαργαρίτης, τους ζήτησε να λύσουν το κλείσιμο του δρόμου και να μεταβούν στο δημαρχείο προκειμένου να συζητήσουν το θέμα.

Παράλληλα, τους είπε ότι μόνο μέχρι να ξεπεραστεί το πρόβλημα με το νερό θα αντληθεί από την περιοχή για την πόλη της Νάξου και μάλιστα εξέφρασε την πρόθεσή του να δεσμευτεί και εγγράφως γι αυτό.Ο Μανόλης Μαργαρίτης, είπε ακόμη, ότι τα έργα που γίνονται είναι για όλο το νησί, όμως στη Χώρα της Νάξου ζει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, καθώς και ότι η πόλη της Νάξου υποδέχεται και φιλοξενεί πάρα πολλούς επισκέπτες.

Θέλοντας δε να υπογραμμίσει ότι δεν πρέπει να γίνεται διαχωρισμός των περιοχών, έφερε δε ως παραδείγματα, ότι μαζεύονται τα σκουπίδια από μια περιοχή και εναποτίθενται σε μια άλλη, καθώς και ότι όταν ο Δαμαριώνας αντιμετώπισε πρόβλημα με το νερό βοηθήθηκε από την Τραγαία.Οι κάτοικοι όμως δεν πείστηκαν από τα λεγόμενα του δημάρχου και αντέτειναν ότι αν χαθούν οι καλλιέργειες που έχουν δεν θα μπορούν να ζήσουν τις οικογένειές τους, αφού η ενασχόληση και τα έσοδά τους στηρίζονται στον πρωτογενή και μόνο τομέα.

Οι κάτοικοι, παρέμειναν στο σημείο για λίγη ώρα ακόμη μέχρι να αποχωρήσουν και να ανοίξει και πάλι ο δρόμος.Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Δαμαριώνα, στο οποίο θα εκτιμηθεί η κατάσταση και κατά πάσα πιθανότητα θα τεθεί θέμα διεξαγωγής Λαϊκής Συνέλευσης των κατοίκων της περιοχής.

Στο σημείο έφτασε και η Αστυνομία.


Δείτε το ΒΙΝΤΕΟNewsroom Cyclades Voice

Σχόλια Αναγνωστών:

Ο αναγνώστης: dim.b έγραψε: 22/09/2018
ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΜΙΛΑΜΕ?ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕ 3,80?ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΕΡΘΕΙ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΣΔΟΕ ΔΕΝ ΚΟΒΟΥΝ ΠΟΤΕ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΜΟΝΟ ΚΟΝΟΜΑΝΕ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥΣ.ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΣΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΝΑΞΟ ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΧΩΡΑΙΤΕΣ ΟΥΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΝΕΟΠΛΟΥΤΟΙ ΟΠΩΣ ΟΙ ΚΑΤΩΧΩΡΙΑΝΟΙ ΟΠΟΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΛΕΙΨΟΥΝ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΛΙΓΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ.ΟΠΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΘΕΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΤΣΙ ΑΣ ΜΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΓΥΡΕΥΟΥΝ ΝΕΡΟ,Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ ΕΟΙΣΗΣ ΟΙ ΦΙΛΩΤΙΤΕΣ ΒΑΖΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΤΟΥΣ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΟΥΓΓΟΥΣ ΑΝ ΗΤΑΝ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΦΙΛΟΤΙΟΥ ΤΩΡΑ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΧΑΛΑΣΕΙ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΟΛΟ.ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ

Ο αναγνώστης: έγραψε: 22/09/2018
Πλήρη εγκατάλειψη τα χωριά όλα για τη χώρα ΝΤΡΟΠΉ!

Ο αναγνώστης: fos έγραψε: 21/09/2018
Φίλε αναγνώστη, δυστυχώς η αλήθεια είναι πικρή και όχι επικίνδυνη. Καταρχήν ο Δήμος Νάξου υφίσταντο έως το 2010. Τότε, με τον "Καλλικράτη", απορρόφησε το Δήμο Δρυμαλίας. Έως το 2010 λοιπόν όλα τα εργά γινόταν στη Χώρα. Επαναλαμβάνω:1ον. αεροδρόμιο "κουτσό", σε μια τοποθεσία τελείως ακατάλληλη(εντός υδροβιότοπου), αποτέλεσμα; ακατάλληλο για πτήσεις τσάρτερ, δηλ. στέρηση εσόδων!2ον. λιμάνι, σώνει και καλά να επεκταθεί στο υπάρχον σημείο, αποτέλεσμα;τραγικό, κυκλοφοριακό χάος στους μήνες αιχμής και με κατοίκους και επισκέπτες στα όρια τους,δηλ.δυσφήμιση!3ον. νοσοκομείο, ανάμεσα σε σχολεία, γήπεδα και εκκλησία. Οι σύχγρονες πόλεις προωθούν την αποκέντρωση φίλε μου και όχι τον "υδροκεφαλισμό".Όλα αυτά δείχνουν "έννοια" για όλο το νησί;Οι πολιτικοί, που κάνεις λόγο, ανέκαθεν πορευότανε σύμφωνα με τα πολιτικά τους οφέλη. Όσον αφορά το ότι τα έσοδα του Δήμου προέρχονται από τα παραθαλάσσια:1ον. στους τουρίστες διαφημίζουμε τα προιόντα της Ναξιακής γης(δηλ.του πρωτογενή τομέα, κτηνοτροφία-αγροτιά),αυτά που παράγονται;2ον. γιατί ο παλαιός Δήμος Νάξου είχε εντάξει στα διοικητικά του όρια, με το έτσι θέλω, τις περιοχές Βίγλα,Καστράκι,Σαγκρί,κ.α., ενώ θα έπρεπε να ανήκαν στο Δήμο Δρυμαλίας;3ον. μήπως γνωρίζεις πόσοι επισκέπτες ανηφορίζουν στα ημιορεινά-ορεινά για γνωρίζουν τις ομορφιές των;4ον.τα παλαιότερα έτη το οικονομικό κέντρο του νησιού ήταν στην ενδοχώρα και όχι στα παράλια.Ας κατασκευαστεί λοιπόν εμπορικό λιμάνι στα ημιορεινά-ορεινά

Ο αναγνώστης: George k έγραψε: 21/09/2018
Σιγά τη συνοχή του νησιού!Η Χώρα απομυζά το υπόλοιπο νησί που χρόνο με το χρόνο ερημώνει .... Αυτή είναι η μόνη αλήθεια ! Ο Καλλικράτης ήταν η καταστροφή της ορεινής Νάξου όσο για τη δημοτική αρχή; Η ανυπαρξία ουσιαστικού αντιπάλου δεν κρύβει την απόλυτη ανεπάρκεια της. Το νησί είναι στον αυτόματο πιλότο εδώ και χρόνια μόνο που και αυτός χάλασε !

Ο αναγνώστης: έγραψε: 21/09/2018
αυτα που γράφεις φίλε "fos" ειναι και αντιφατικά και επικίνδυνα για την συνοχή των κατοίκων του νησιού μας. Η Χώρα μεχρι το 1998 είχε τη δική της δημοτική αρχή και νοιαζότα για την πόλη αλλά και όλο το νησί. Οι κοινότητες είχαν τους δικούς τους προέδρους και τους εκπροσώπους τους στα Επαρχιακά και Νομαρχιακά συμβούλια. Οι βουλευτές Λεβογιάννης, Χωματάς, Βρούτσης, Μανιός αλλά και παλιότερα οι Πρωτοπαπαδάκηδες δεν ήταν απο τη Χώρα αλλά πρωταγωνιστούσαν στη χάραξη της πολιτικής για το νησί. Σήμερα τα περισσότερα έσοδα του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων προέρχονται απο την ευρύτερη περιοχή της Χώρας και των παραλιών Αγ. Προκοπίου, Αγ. Ανννας, Πλάκας ενω στους λογαριασμούς της ΔΕΗ εισπράττονται τέλη Παιδείας Αθλητισμού και Πολιτισμού που καθιέρωσε η Δημοτική αρχή της Χώρας το 1996, τα έσοδα αυτά σήμερα μοιράζονται σε όλο το νησί χωρίς να επιβαρύνονται οι κάτοικοι των χωριών της κεντρικής και Ορεινής Νάξου. Κανένας όμως δεν το κάνει θέμα καικαλά κάνουν όλοι και δεν το αναφέρουν. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι η πλειοψηφία των κατοίκων της Χώρας προέρχονται απο τα "ψηλά χωριά" και παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην οικονομία του νησιού. Σκέψου τέλος ότι αν δεν υπήρχζε η Χώρα όλοι αυτοί θα ήταν στην Αθήνα ίσως και πιο μακριά ....

Ο αναγνώστης: fos έγραψε: 21/09/2018
Ο διαχωρισμός των κατοίκων σε "ορεινούς και πεδινούς" δεν αποτελεί καλό σύμμαχο στους δύσκολους καιρούς που βιώνει η Πατρίδα μας. Αυτό όμως έχει προκύψει από τις συμπεριφορές 10ετιών των δημοτικών αρχών της Χώρας όπου, προκειμένου να αντλούν ψήφους, ήταν του δόγματος: "όλα στη Χώρα για τη Χώρα"! Λιμάνι στη Χώρα, αεροδρόμιο στη Χώρα, νοσοκομείο στη Χώρα κ.α.Και όλα αυτά για να ευημερεί μόνο ο μισός πληθυσμός του Νησιού, καμία αλληλεγγύη για τους "ορεινούς". Τώρα όμως που προέκυψε η μεγάλη δυσκολία ζητάνε βοήθεια. Η επικρατούσα άποψη ότι τα "δίνουμε όλα στη Χώρα" είναι απαραίτητο να αλλάξει άρδην. Εμπορικό λιμάνι στην ημιορεινή-ορεινή Νάξο, αεροδρόμιο στο Σαγκρί! Έτσι μόνο θα ενωθεί ο Ναξιακός λαός και θα εκλείψουν οι ανισότητες.

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 161


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.