Βουλή: Αντιδράσεις στη διάταξη του πολυνομοσχεδίου για τον περιφερειακό Τύπο

Δημοσίευση: 04.08.2014, 18:30

Σε ανοιχτή διάσταση βρίσκονται βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας για το ζήτημα της διάταξης που έχει περιληφθεί στο πολυνομοσχέδιο και αφορά τον περιφερειακό Τύπο, προβλέποντας ότι αίρεται η υποχρεωτικότητα δημοσίευσης συμβάσεων Δημοσίου και ΟΤΑ.
Τα πυρά του εισηγητή της ΝΔ δέχτηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας (Φωτογραφία: ΑΠΕ)

Κατά τη δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής τη Δευτέρα, ο εισηγητής της ΝΔ Κωνσταντίνος Σκρέκας προειδοποίησε τον παριστάμενο αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα ότι «η ΝΔ δεν πρέπει και δεν θα αφήσει ένα άρθρο να γίνει η ταφόπλακα του περιφερειακού Τύπου».

«Σας παρακαλώ κύριε υπουργέ να ξαναδείτε, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων σας, πώς θα αναθεωρήσουμε τη διάταξη και θα δώσουμε στις επιχειρήσεις αυτές τη δυνατότητα να αναζητήσουν εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης ή ακόμη να πάμε και σε απόσυρση αυτού του άρθρου, ώστε ο περιφερειακός Τύπος να συνεχίσει να επιτελεί το σοβαρό κοινωνικό έργο που σήμερα επιτελεί» σημείωσε ο εισηγητής της ΝΔ.

Και ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας εκτίμησε ότι το κέρδος από τη διάταξη θα είναι πολύ μικρό σε σχέση με το προβλήματα που θα δημιουργηθούν για την επιβίωση του επαρχιακού Τύπου.

Και στο περιθώριο της συζήτησης στην Επιτροπή, βουλευτές της ΝΔ έθεσαν το ζήτημα με ένταση και φαίνεται πως ετοιμάζονται να παρουσιάσουν δική τους εναλλακτική πρόταση. Έξω από την αίθουσα Γερουσίας της Βουλής, βουλευτές ανέφεραν στον υφυπουργό Ανάπτυξης Γεράσιμο Γιακουμάτο ότι δεν θα ψηφίσουν τη διάταξη. Ο διάλογος ακούστηκε μέχρι την αίθουσα όπου συνεδρίαζε η Επιτροπή Οικονομικών.

Την απόσυρση της διάταξης ζητούν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Σταθάκης σχολίασε ότι η κυβέρνηση νομοθετεί αλά καρτ, καθώς ενώ φέρνει τη διάταξη για τον περιφερειακό Τύπο, την ίδια ώρα καταθέτει στη Βουλή τροπολογία για τις συγχωνεύσεις των επιχειρήσεων στον χώρο του Τύπου.

Επίσης, κατά της διάταξης τάχθηκαν ο Κωνσταντίνος Δαμαβολίτης από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ο Δημήτρης Αναγνωστάκης από τη ΔΗΜΑΡ, ο Νίκος Καραθανασόπουλος από το ΚΚΕ, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος και ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Σταυρογιάννης. Όλα τα κόμματα εκτιμούν ότι με τη διάταξη ο περιφερειακός Τύπος οδηγείται σε λουκέτο, καθώς χάνει το τελευταίο έσοδο που του επιτρέπει να επιβιώσει.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρες



Παρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 117


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.