Αγωγή δημοσιογράφου κατά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Δημοσίευση: 02.09.2012, 15:52
Τελευταία Ενημέρωση: 02.09.2012, 16:13

Χρηματική αποζημίωση συνολικού ύψους 50.000 ευρώ, ως ικανοποίηση, για την αποκατάσταση της ηθικής βλάβης που έχει υποστεί εξ’ αιτίας βαρύτατου τραυματισμού του και σωματικής και ψυχικής ταλαιπωρίας που υπέστη μετά από πτώση στα σκαλιά του ακινήτου στο οποίο στεγάζεται η ΔΟΥ Ρόδου, διεκδικεί από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με αγωγή που υπέβαλε ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου, ένας δημοσιογράφος. Διαβάστε για τα σοβαρά προβλήματα που έπαθε και τα οποία τον ταλαιπωρούν ακόμη
Το κτήριο στο "Ζέφυρος" όπου συνέβη το ατύχημα

 Ο δημοσιογράφος έχει ήδη προσφύγει και ενώπιον των ποινικών δικαστηρίων.


Στην αγωγή του, αναφέρεται στο γεγονός της πτώσης του από τη σκάλα του κτηρίου, ιδιοκτησίας της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, όπου τότε στεγαζόταν και τμήμα της πρώην Νομαρχίας Δωδεκανήσου.

Το γεγονός, συνέβη παρουσία του τότε αντινομάρχη Ρόδου και σημερινού αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου, Φώτη Χατζηδιάκου, από τον οποίο μόλις είχε πάρει συνέντευξη.

Η πτώση, εκτός από το σοβαρό τραυματισμό του και το χειρουργείο στο οποίο υπεβλήθη, του προκάλεσε πολλά ακόμη, αφού ο δημοσιογράφος πάσχει από στεφανιαία νόσο και ο σοβαρός τραυματισμός του προκάλεσε "βαριά σωματική βλάβη", προβλήματα ψυχικής υγείας, αλλά και αδυναμία εργασίας για όλο αυτό το χρονικό διάστημα.

Διαβάστε τι αναφέρεται στην αγωγή, που υπέβαλε ο δικηγόρος κ. Βασίλης Καβουριού:
«Την 30ή Αυγούστου 2010, μετέβην στο κτήριο Ζέφυρος, όπου είχε την έδρα του τμήμα της τότε Νομαρχίας Δωδεκανήσου στεγάζοντας και άλλες υπηρεσίες, μεταξύ των οποίων και η Δ.Ο.Υ. Ρόδου, ιδιοκτησίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, προκειμένου να λάβω συνέντευξη από τον τότε αντινομάρχη κο Φώτη Χατζηδιάκο.

Μετά το πέρας της συνέντευξης και περίπου κατά τις 13.30, εξήλθα από το κτήριο, συνοδευόμενος από τον κύριο Χατζηδιάκο, χρησιμοποιώντας την οπίσθια είσοδο αυτού, η οποία καταλήγει στον υπαίθριο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων του συγκεκριμένου κτηρίου.

Κατά την κάθοδό μου από τις σκάλες της συγκεκριμένης εισόδου του κτηρίου, ανύποπτος, καθώς δεν υπήρχε καμία προειδοποιητική πινακίδα και ούτε μπορούσα να αντιληφθώ την κατάσταση που επικρατούσε στα κατώτερα σκαλοπάτια, γλίστρησα, έχασα την ισορροπία μου και έπεσα από τις σκάλες, εξαιτίας της ολισθηρότητας του δαπέδου καθώς στα σκαλοπάτια υπήρχαν παντού νερά, τα οποία σε συνδυασμό με την λεία επιφάνεια των μαρμάρων της σκάλας, δημιουργούσαν ένα δάπεδο εξαιρετικά ολισθηρό και ιδιαίτερα επικίνδυνο, όπως αποδείχθηκε.

Συγκεκριμένα, τα νερά προέρχονταν από τα δεκάδες κλιματιστικά μηχανήματα που λειτουργούσαν ήδη από τις πρωινές ώρες στο εν λόγω κτήριο και βρίσκονται τοποθετημένα στους ορόφους της οπίσθιας - νοτιοανατολικής πλευράς του κτηρίου, αφού σε κάποια οι σωλήνες απορροής - εξόδου των νερών από τα κλιματιστικά μηχανήματα κατέληγαν στο πλατύσκαλο της σκάλας, όπου δεν υπήρχε κανένα δοχείο περισυλλογής αυτών ενώ σε άλλα έρρεαν απευθείας από τα κλιματιστικά μηχανήματα στο πλατύσκαλο και στη συνέχεια προς τα σκαλοπάτια. 

Όταν προσπάθησα, μετά το πρώτο σοκ, να σηκωθώ από το δάπεδο ήταν αδύνατο, καθώς δεν αισθανόμουν το δεξί μου πόδι, το οποίο είχε τραυματιστεί σοβαρά από την πτώση. Μετά από εντολή του κυρίου Χατζηδιάκου σε υπάλληλο της Νομαρχίας, εκλήθη ασθενοφόρο, το οποίο με μετέφερε εσπευσμένα στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπου μου παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και πραγματοποιήθηκαν ιατρικές εξετάσεις.

Μετά τις εξετάσεις, οι ιατροί διέγνωσαν ότι από την πτώση είχα υποστεί ρήξη καταφυτικού τένοντα τετρακέφαλου δεξιού γόνατος και με ενημέρωσαν ότι θα έπρεπε να χειρουργηθώ άμεσα για την αποκατάσταση αυτής της βλάβης, λόγω όμως φαρμακευτικής αγωγής που ελάμβανα εξαιτίας εγχείρησης στην καρδιά (μπαλονάκι) στην οποία είχα υποβληθεί λίγο καιρό πριν, ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια το χειρουργείο.

Για το λόγο αυτό μου άλλαξαν φαρμακευτική - αντιπηκτική αγωγή που ελάμβανα, λόγω του προβλήματος με την καρδιά μου (στεφανιαία νόσος) και μετέθεσαν το χειρουργείο μετά από δέκα ημέρες. Όπως δε με ενημέρωσαν, λόγω της πρόσφατης εγχείρησης στην καρδιά, η πτώση θα μπορούσε να αποβεί μοιραία. 

Μετά τη χειρουργική επέμβαση, που πραγματοποιήθηκε τελικά την 09η Σεπτεμβρίου 2010, παρέμεινα στο Νοσοκομείο για πέντε ημέρες, εξερχόμενος στις 14 Σεπτεμβρίου 2010, όπου μου χορηγήθηκε αγωγή και οδηγία να βαδίζω για έξι εβδομάδες τουλάχιστον κάνοντας χρήση κατ’ αποκλειστικότητα βακτηριών μασχάλης.

Στη συνέχεια, προκειμένου για την αποθεραπεία μου, άρχισε για μένα ένας πραγματικός γολγοθάς, αφού πέραν των έντονων πόνων από την επέμβαση, δεν μπορούσα να κινηθώ και παρέμενα κλινήρης αρχικά και στη συνέχεια κινούμουν ελάχιστα με την χρήση δύο βακτηριών μασχάλης, με αποτέλεσμα σήμερα δύο έτη μετά τον τραυματισμό μου και την χειρουργική επέμβαση, παρά την φαρμακευτική και φυσιοθεραπευτική αγωγή που λαμβάνω, να περπατάω με αστάθεια και αδυναμία στο δεξί μου πόδι, η κατάσταση του οποίου δυστυχώς δεν έχει επανέλθει ούτε στο μισό των δυνατοτήτων προ του τραυματισμού μου.

Είναι χαρακτηριστικό δε, ότι σε ιατροδικαστική έκθεση κλινική εξετάσεως στην οποία υπεβλήθην πέρυσι από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Δωδεκανήσου, η κάκωση που προκλήθηκε από τον ως άνω τραυματισμό χαρακτηρίζεται ως «βαρειά σωματική βλάβη». 

Ειδικότερα, πλέον δυσκολεύομαι να περπατήσω και να ανέβω σκαλοπάτια και πολλές φορές χάνω την ισορροπία μου, αντιμετωπίζοντας καθημερινά το ενδεχόμενο ενός νέου ατυχήματος, με αποτέλεσμα να απέχω από κάθε κοινωνική και άλλη δραστηριότητα.

Προσθέτως, λόγω της τροποποίησης της φαρμακευτικής αγωγής που λαμβάνω, για την καρδιακή μου πάθηση καθώς και του γεγονότος ότι δε μπορώ να περπατάω σε καθημερινή βάση, όπως μου είχαν επιβάλει οι θεράποντες ιατροί μου, αντιμετωπίζω σοβαρό κίνδυνο για την υγεία μου, αφού για την αντιμετώπιση της στεφανιαίας νόσου, συνίσταται η καθημερινή αεροβική άσκηση, την οποία δεν μπορώ να εκτελέσω, ων καθηλωμένος λόγω του τραυματισμού μου. 

Περαιτέρω από τον αιφνίδιο και αναίτιο για μένα τραυματισμό μου, μου προξενήθηκε ψυχολογικό στρες καθώς λόγω της έλλειψης ισορροπίας που έχει προκληθεί από τον τραυματισμό μου, φοβάμαι καθημερινά ότι θα πάθω νέο ατύχημα το οποίο λόγω και της κατάστασης της καρδιάς μου μπορεί να αποβεί μοιραίο για τη ζωή μου, με αποτέλεσμα να μου έχει δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα ψυχικής υγείας.

Τέλος, ο σοβαρός τραυματισμός μου, είχε σαν συνέπεια την αδυναμία μου να εργαστώ, καθώς λόγω της παρατεταμένης αναρρωτικής άδειας που έπρεπε να λάβω και της μέχρι και σήμερα δυσκολίας μου στο περπάτημα, είναι αδύνατο να ασκήσω το επάγγελμά μου, όπως στο παρελθόν, οπότε και ασκούσα μάχιμη δημοσιογραφία.

Η ως άνω αδυναμία μου να ασκήσω το επάγγελμά μου εκτός από τις σοβαρές ψυχικές επιπτώσεις, έχει και σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις αφού το εν λόγω επάγγελμα αποτελούσε για χρόνια το μοναδικό μέσο βιοπορισμού δικού μου και της οικογένειάς μου, τυγχάνων έγγαμος. Το παραπάνω πρόβλημα δυστυχώς θα είναι ισόβιο για μένα, με όλες τις επακόλουθες συνέπειες στη ζωή, την κοινωνικότητά και αυτόν ακόμη τον βιοπορισμό μου».

Πηγή: dimokratiki.gr

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρες



Παρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 190


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.