"Ταξιδεύοντας από το λευκό της Αρκτικής στην πολυχρωμία των Τροπικών"

Δημοσίευση: 19.08.2012, 03:07
Τελευταία Ενημέρωση: 19.08.2012, 03:28

Μια ξεχωριστή ημερίδα με θέμα τη βιοποικιλότητα δυο εντελώς διαφορετικών οικοσυστημάτων, ενός αρκτικού και ενός τροπικού, διοργανώνει η περιβαλλοντική οργάνωση Αιθρία με την υποστήριξη του Υδροβιολογικού Σταθμού Ρόδου. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Αυγούστου και ώρα 19.00, σε αίθουσα του Υδροβιολογικού Σταθμού, με ομιλητή το Δρα Frithjof Kuepper, καθηγητή θαλάσσιας βιολογίας του Πανεπιστημίου Aberdeen της Σκωτίας, που θα μιλήσει στην ελληνική.


Αρχικά, ο καθηγητής Δρ. Kuepper θα μοιραστεί με τους παρευρισκόμενους την εμπειρία και την επιστημονική γνώση που απέκτησε από τις εξερευνητικές αποστολές του στο νησί Baffin του Καναδά, στο πλαίσιο διακρατικής συνεργασίας του Πανεπιστημίου Aberdeen με επιστήμονες από την Ιαπωνία, τη Γαλλία, τις ΗΠΑ και την Αγγλία.






Κατά την παρουσίαση, θα γίνει προβολή πλούσιου φωτογραφικού υλικού από φυτά και ζώα που κατοικούν στο αρκτικό περιβάλλον, ενώ παράλληλα θα αναφερθούν οι επιπτώσεις που προκαλεί η κλιματική αλλαγή στο ευαίσθητο αυτό οικοσύστημα.





Στη συνέχεια, αφήνοντας του πάγους της Αρκτικής, ο Δρ. Kuepper θα μας ταξιδέψει στο νότο, στο νησί Ascension, που βρίσκεται στο Νότιο Ατλαντικό, μεταξύ Αφρικής και Νότιας Αμερικής. Το περιβάλλον αυτή τη φορά είναι τροπικό και το νησί γνωστό για τα σπάνια είδη φυτών και ζώων που διαθέτει. Μεταξύ αυτών και η σπάνια πράσινη χελώνα (Chelonia mydas), η οποία βρίσκεται και στις ελληνικές θάλασσες. Μάλιστα στο Ascension, εντοπίζεται η δεύτερη μεγαλύτερη περιοχή ωοτοκίας της πράσινης χελώνας σε ολόκληρο τον Ατλαντικό: περισσότερες από 15.000 πράσινες χελώνες φτάνουν στο νησί κάθε χρόνο για να αποθέσουν τα αβγά τους στις παραλίες του!

 


Η ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο των επιμορφωτικών δράσεων της Αιθρίας και πρόκειται για την πρώτη ημερίδα που πραγματοποιεί η οργάνωση για τη θαλάσσια βιοποικιλότητα. Επίσης, είναι η πρώτη φορά που οι επιστήμονες της Αιθρίας συνεργάζονται επίσημα με τον Υδροβιολογικό Σταθμό Ρόδου, ερευνητική μονάδα του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών, και πρόθεση όλων μας είναι η πρώτη αυτή συνεργασία να αποτελέσει το έναυσμα για ανάπτυξη κοινής δράσης των δυο φορέων, με σκοπό τη διατήρηση του περιβάλλοντος.

Τέλος να σημειωθεί ότι η ημερίδα θα γίνει στα ελληνικά, μια και ο καθηγητής, Δρ. Kuepper, είναι λάτρης της Ελλάδας και μιλάει άπταιστα την ελληνική γλώσσα.

 

 

 

 

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρες



Παρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 123


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.