To Google Earth "ανακάλυψε" νέες πυραμίδες

Δημοσίευση: 15.08.2012, 01:41

Δύο κτιριακά συγκροτήματα στα οποία υπάρχουν ασυνήθιστα αναχώματα, εντοπίστηκαν μέσω του Google Earth στην περιοχή της Άνω Αιγύπτου. Σύμφωνα με την αρχαιολόγο Angela Micol, τα αναχώματα αυτά παρουσιάζουν "ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά και κατευθύνσεις" και θα μπορούσαν να είναι "χαμένες πυραμίδες".
Το γιγαντιαίο ανάχωμα κοντά στο Αμπου ΣΙντέμ

 Το συμπέρασμα αυτό, ανάρτησε άλλωστε στη ιστοσελίδα της GoogleEearthAnomalies.com. Σύμφωνα με την ίδια, οι πιθανές "χαμένες" πυραμίδες βρίσκονται μεταξύ τους, σε απόσταση 90 μιλίων.


Το πρώτο συγκρότημα

Στην πρώτη περιοχή που βρίσκεται στην Άνω Αίγυπτο, κοντά στην πόλη Αμπου ΣΙντέμ και κατά μήκος του ποταμού Νείλου, εντοπίστηκαν τέσσερα αναχώματα στα οποία διακρίνεται από ένα τριγωνικού σχήματος οροπέδιο.

Τα δύο μεγαλύτερα αναχώματα στην περιοχή είναι περίπου 250 μέτρων πλάτους, με δύο μικρότερα αναχώματα περίπου 100 μέτρων πλάτους αντιστοίχως.

"Με μια πιο προσεκτική εξέταση του σχηματισμού, το ανάχωμα αυτό φαίνεται να έχει μια πολύ επίπεδη κορυφή και ένα περίεργο συμμετρικό τριγωνικό σχήμα που έχει διαβρωθεί σε μεγάλο βαθμό από το πέρασμα του χρόνου" έγραψε χαρακτηριστικά η αρχαιολόγος, η οποία υποστηρίζει ότι η διάταξη τους θυμίζει τα αντίστοιχα οροπέδια των περίφημων πυραμίδων της Γκίζας.

Σε ότι αφορά τα δύο μεγαλύτερα μάλιστα εξ αυτών, είναι σε μέγεθος τρεις φορές το μέγεθος της μεγαλύτερης από τις πυραμίδες του συγκροτήματος της Γκίζας.

Το δεύτερο συγκρότημα

Περίπου 90 μίλια πιο βόρεια, κοντά στην όαση Φαγιούμ, στο δεύτερο πιθανό συγκρότημα εμφανίζεται ένα τετράπλευρο ανάχωμα, πλάτους περίπου 150 μέτρων. Η αρχαιολόγος από τη Βόρεια Καρολίνα σχεδιάζει να
 

(Η δεύτερη τοποθεσία με τις πυραμίδες)

μεταβεί στις τοποθεσίες για περαιτέρω έρευνες.

Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που οι αρχαιολόγοι χρησιμοποιούν το Google Earth για τις έρευνες τους. Τον Μάιο του 2011, η Αμερικανίδα Αιγυπτιολόγος  Dr Sarah Parcak, ανακάλυψε 17 χαμένες πυραμίδες.

Αλλά και η Angela Micol έχει χρησιμοποιήσει και πάλι το συγκεκριμένο πρόγραμμα για να μελετήσει μια πόλη που βρίσκεται κάτω από τη θάλασσα στη χερσόνησο του Yucatan στο Μεξικό. Η τεχνολογία στα χέρια της αρχαιολογικής μελέτης και αντιστρόφως.

Οι πρώτες πυραμίδες

Οι πρώτες πυραμίδες εμφανίστηκαν κατά τη διάρκεια του Αρχαίου Βασιλείου (3200 – 2300 π.Χ.) ανάμεσα σε αυτές και η "διάσημη" Μεγάλη Πυραμίδα του Χέοπα, ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου.

Οι αρχαιολόγοι εικάζουν ότι το σχήμα της πυραμίδας προήλθε από παλαιότερους τύμβους ή συμβόλιζε τις ακτίνες του ήλιου ή ακόμα και μια σκάλα προς τον ουρανό.

Πηγή: news247.gr.gr

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρες



Παρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 74


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.