Κόντρα στο ενδεχόμενο περικοπής μισθών στον ιδιωτικό τομέα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Δημοσίευση: 09.01.2012, 17:28

Νέες αναταράξεις στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ προκαλεί η συζήτηση για ενδεχόμενη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης σχετικά με τη μείωση του μισθολογικού κόστους στον ιδιωτικό τομέα, στην περίπτωση που μεταξύ των κοινωνικών εταίρων δεν επέλθει συμφωνία.
(Φωτογραφία: ΑΠΕ )

  Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Δευτέρας, ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να ψηφίσει τέτοια ρύθμιση, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι την ίδια στάση θα τηρήσουν κι άλλοι βουλευτές του κόμματος.

«Αυτά τα μέτρα δεν θα περάσουν από την Βουλή» δήλωσε ο κ. Καρύδης και πρόσθεσε ότι «από το κλιμα που έχω, δεν βλέπω να ψηφίζονται από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ».

Ο κ. Καρύδης αναφέρθηκε συγκεκριμένα στους άλλους 26 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που μαζί με τον ίδιο συνυπέγραψαν στα τέλη Δεκεμβρίου επιστολή προς τον πρωθυπουργό, με προτάσεις για τη στήριξη οικογενειών που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και ζητώντας τη σύσταση εθνικής επιτροπής για την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη.

Ο κ. Καρύδης ζήτησε να τρέξουν τα προγράμματα του ΕΣΠΑ, προκειμένου να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας.

Το θέμα των μισθών στον ιδιωτικό τομέα συζητείται μεταξύ των κοινωνικών εταίρων τη Δευτέρα, ενώ την Τρίτη η ΓΣΕΕ συνεδριάζει για να καθορίσει τη στάση της.

Παράλληλα, το ζήτημα θα τεθεί και στις συναντήσεις που θα έχει ο πρωθυπουργός Λ.Παπαδήμος με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά το απόγευμα της Δευτέρας, τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρη την Τρίτη και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου στα τέλη της εβδομάδας.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν με γραπτή ανακοίνωσή τους οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Οικονόμου, Οδυσσέας Βουδούρης και Φραγκίσκος Παρασύρης, σημειώνοντας ότι «οι τελευταίες απαιτήσεις της τρόικας προκαλούν απορία και οργή» και καλούν την κυβέρνηση να πει «ένα ευγενικό, αλλά στιβαρό όχι».

Οι τρεις βουλευτές απορρίπτουν τις αιτιάσεις της τρόικας ότι με αυτό τον τρόπο θα αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα, καθώς, όπως επισημαίνουν, «με τη λογική αυτή οι οικονομίες του Μπαγκλαντές και της Νιγηρίας θα ήταν πρώτες παγκοσμίως, όσον αφορά την ανταγωνιστικότητα και εκείνες της Γερμανίας και της Σουηδίας στα πρόθυρα της κατάρρευσης».

«Δεν υπάρχει καμία 'οικονομική λογική' στην πρόταση των δανειστών μας. Χωρίς να ενδίδουμε σε θεωρίες συνωμοσίας, δεν διαφαίνεται άλλο κίνητρο στην πίεση των εκπροσώπων της τρόικας, παρά το ιδεολογικό. Η έννοια του κατώτερου μισθού ισχυρίζονται πως πρέπει να καταργηθεί διότι η 'αγορά εργασίας' πρέπει να απορρυθμιστεί. Δεν υπάρχει οικονομικό σκεπτικό, δόγμα είναι» επισημαίνουν.

Καταλήγουν τονίζοντας: «Σε όλα υπάρχουν όρια. Το επιχείρημα ότι είμαστε σε δύσκολη θέση και δεν μπορούμε να αντιταχθούμε στους αρωγούς μας δεν στέκει. Αν, για να εισπράξουμε τη βοήθεια της τρόικας, πρέπει να διαλυθεί η ελληνική κοινωνία, η απάντηση είναι: 'τη βοήθεια τη χρειαζόμαστε ακριβώς για να αποφύγουμε αυτή τη διάλυση'».

Την αντίθεση τους στο ενδεχόμενο μείωσης του μισθολογικού κόστους στον ιδιωτικό τομέα εξέφρασαν με ανακοινώσεις τους η Δημοκρατική Συμμαχία και η Δημοκρατική Αριστερά.

Πηγή: in.gr

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρες



Παρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 151


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.