Εκλογές 2023: Γιατί επιλέχτηκε η 21 Μαΐου για τη διεξαγωγή τους

Δημοσίευση: 28.03.2023, 17:45
Τελευταία Ενημέρωση: 28.03.2023, 17:50

Εδώ καιρό έχει «ριφθεί ο κύβος» ώστε να γίνουν οι εκλογές στις 21 Μαΐου, με τις δεύτερες να προγραμματίζονται για τις 2 Ιουλίου. Για να συμβεί αυτό, ελήφθησαν υπόψιν μια σειρά από παράμετροι, τόσο εσωτερικές όσο και εξωτερικές.

Ένας βασικός λόγος, έχει να κάνει με τη διεξαγωγή των Πανελλαδικών που ξεκινούν στις 2 Ιουνίου. Στην κυβέρνηση ήθελαν να γίνουν οι εκλογές χωρίς εξωτερικούς περισπασμούς, ενώ μια κρίσιμη παράμετρος έχει να κάνει και με το ποιος θα είναι στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Ως τις εκλογές θα παραμείνει στη θέση της η υπουργός Παιδείας κ. Κεραμέως, αλλά μετά τη διάλυση της Βουλής και την επαναπροκήρυξη των δεύτερων εκλογών, θα πρέπει να αναλάβει υπηρεσιακός υπουργός. Έτσι, με δεδομένο ότι η διαδικασία των διερευνητικών εντολών και η σύγκληση-διάλυση της Βουλής διαρκεί περίπου 10 μέρες, βούληση της κυβέρνηση είναι οι Πανελλαδικές να διεξαχθούν χωρίς να υπάρξει ενδιαμέσως αλλαγή στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Ένας ακόμα λόγος έχει να κάνει με τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας. Στις 11 και 12 Ιουλίου θα διεξαχθεί στο Βίλνιους της Λιθουανίας η Σύνοδος Ηγετών του ΝΑΤΟ, συνεπώς θα πρέπει να υπάρχει εκπροσώπηση της χώρας και εκτιμάται ότι μετά τις 2 Ιουλίου θα έχει αναλάβει η νέα κυβέρνηση και θα έχει πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή.

Για να γίνουν, πάντως, οι εκλογές στις 21 Μαΐου, χρειάστηκε να γίνει και μία εσωτερική διευθέτηση, καθώς ο τελικός του κυπέλλου ποδοσφαίρου είχε προγραμματιστεί για τις 21 Μαΐου εδώ και πολλούς μήνες. Πριν από μερικές μέρες όμως, σε συνεννόηση με την ΕΠΟ, ο τελικός επαναπρογραμματίστηκε για το Σάββατο 27 Μαΐου.

πηγή: protothema.gr

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 133


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.