Παράταση έως 3 Μαρτίου για παραγωγούς Κυκλάδων-Δωδεκανήσου να υποβάλουν συμμετοχή για πρόκρισή τους στο Διεθνή Διαγωνισμό Δώρων Γαστρονομίας «World Food Gift Challenge»

Δημοσίευση: 24.02.2023, 21:37
Τελευταία Ενημέρωση: 24.02.2023, 21:45

Μέχρι την Παρασκευή 3 Μαρτίου δίνεται παράταση στους παραγωγούς του Νοτίου Αιγαίου που ενδιαφέρονται να υποβάλουν υποψηφιότητα στον τοπικό Διαγωνισμό Δώρων Γαστρονομίας με στόχο την πρόκριση στο Διεθνή Διαγωνισμό «World Food Gift Challenge», ο οποίος φέτος θα φιλοξενηθεί στην Κω, από τις 26 έως τις 29 Απριλίου 2023. Πολύ υψηλή είναι ήδη η συμμετοχή των παραγωγών από Κυκλάδες και Δωδεκάνησα...

Έχουν ήδη υποβληθεί περισσότερα από 25 δώρα γαστρονομίας, εκ των οποίων θα επιλεγούν τα τέσσερα που θα εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον διεθνή διαγωνισμό.

Επειδή ωστόσο σημειώνονται ορισμένες καθυστερήσεις κατά τη μεταφορά τους στις έδρες των Επιμελητηρίων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, όπου συγκεντρώνονται και λόγω αιτήματος αρκετών παραγωγών, που ζητούν περισσότερο χρόνο, δίνεται παράταση μίας ακόμα εβδομάδας και συγκεκριμένα μέχρι την Παρασκευή 3 Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται, ότι στρατηγικός συνεργάτης της Περιφέρειας σε αυτό το εγχείρημα είναι τα Επιμελητήρια Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για πληροφορίες και να στέλνουν τις αιτήσεις τους.

Περισσότερες πληροφορίες για τους παραγωγούς από τις Κυκλάδες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό βρίσκονται εδώ και για τους παραγωγούς από τη Δωδεκάνησο εδώ.

Ο διεθνής διαγωνισμός αναμένεται και φέτος να συγκεντρώσει υψηλής ποιότητας τρόφιμα και προϊόντα χειροτεχνίας που σχετίζονται με τρόφιμα από υποψήφιες και βραβευμένες Παγκόσμιες Περιφέρειες Γαστρονομίας, τα οποία θα αξιολογηθούν από μια διεθνή κριτική επιτροπή ειδικών του IGCAT (Διεθνούς Ινστιτούτου Γαστρονομίας, Πολιτισμού, Τεχνών και Τουρισμού) και θα βραβευθούν σε επίσημη τελετή στις 28 Απριλίου, στο νησί του Ιπποκράτη.

Για το σκοπό αυτό, θα βρεθούν στην Κω το παραπάνω διάστημα εκπρόσωποι Περιφερειών, παραγωγοί και ειδικοί σε θέματα γαστρονομίας από 20 περίπου χώρες, μεταξύ των οποίων Ισπανία, Φινλανδία, Γαλλία, Ιταλία, Δανία, Νορβηγία, Σλοβενία, Πορτογαλία, Μέση Ανατολή κ.α., για να λάβουν μέρος σε εργαστήρια, να επισκεφθούν εμβληματικά σημεία του νησιού και να έρθουν σε επαφή με τοπικούς φορείς και παραγωγούς.

Newsroom Cyclades Voice

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρες



Παρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 147


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.