«Χρειαζόμαστε ιδέες, δεν χρειαζόμαστε πρόσωπα» απαντά στη διαδοχολογία ο Χ.Καστανίδης

Δημοσίευση: 06.12.2011, 12:19

Με τη φράση «χρειαζόμαστε ιδέες, δεν χρειαζόμαστε πρόσωπα» σχολίασε ο Χ.Καστανίδης τη συζήτηση περί διαδοχής του Γ.Παπανδρέου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Μιλώντας στον Βήμα 99,5, ο πρώην υπουργός εκτίμησε ότι ο τέως πρωθυπουργός θα ανοίξει τα χαρτιά του τις επόμενες ημέρες, ενώ επανέλαβε ότι στην ανατροπή της προηγούμενης κυβέρνησης έπαιξαν καθοριστικό ρόλο το εγχώριο και διεθνές χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο. Επίσης, είπε ότι ο Γ.Παπανδρέου πήρε την απόφαση να παραιτηθεί προσηλωμένος «στο εθνικό του καθήκον», ενώ υπεραμύνθηκε της πρότασης για το δημοψήφισμα, λέγοντας ότι επιχειρήθηκε η «αποδόμηση συστημάτων», η οποία όμως «τρόμαξε τις αγορές».
(Φωτογραφία: ΑΠΕ )

 «Αυτό που χρειαζόμαστε αυτή την ώρα δεν είναι ο καθένας να προτάξει τη φιλοδοξία του, διότι αν η φιλοδοξία είναι να πάρεις στα χέρια σου ένα κόμμα το οποίο αντιμετωπίζει τόσα προβλήματα, τότε είναι μια στεγνή φιλοδοξία. Αν όμως η φιλοδοξία σου είναι να αλλάξει, να ανασυντεθεί αυτό το πολιτικό κόμμα στα χνάρια της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης και να γίνει ξανά μια μεγάλη παράταξη που συγκινεί όλο τον ελληνικό λαό, τότε πρέπει να πεις ποιες είναι οι ιδέες σου. Χρειαζόμαστε ιδέες, δεν χρειαζόμαστε πρόσωπα» είπε χαρακτηριστικά.

Εκτίμησε, επίσης, ότι ο τέως πρωθυπουργός «θα μιλήσει τις επόμενες ημέρες και τότε θα τοποθετηθούμε όλοι».

Ο κ. Καστανίδης, ο οποίος συνυπογράφει μαζί με άλλους 11 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κείμενο για την ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς, επανέλαβε ότι η θρυαλλίδα για την κορύφωση της πολιτικής κρίσης ήταν το δίλημμα που διατύπωσε η κυβέρνηση Παπανδρέου «μεταξύ τραπεζικού ή εθνικού συμφέροντος».

Αναφερόμενος στην παραίτηση του Γ.Παπανδρέου, ο κ. Καστανίδης αποκάλυψε ότι σε κατ' ιδίαν συνομιλία που είχαν τού είχε πει ότι πρέπει να μείνει στην πρωθυπουργία γιατί «οι πρωθυπουργοί πέφτουν στην Βουλή», όμως «αρνήθηκε να το κάνει αυτό από τη μεγάλη του προσήλωση στο εθνικό καθήκον». 

Σύμφωνα με τον κ. Καστανίδη ο Γ.Παπανδρέου «φοβόταν ότι η πτώση της κυβέρνησης θα σήμαινε εκλογές με υπηρεσιακή κυβέρνηση και τότε ήταν πάρα πολύ πιθανό εξαιτίας του αβέβαιου εκλογικού αποτελέσματος, και εν όψει του ότι θα έκλεινε η Βουλή και δεν θα μπορούσε να γίνει καμία απολύτως κίνηση για την εφαρμογή των συμφωνιών της 26ης Οκτωβρίου, θα έσκαγε πιθανή χρεοκοπία της χώρας». 

«Μπροστά σε αυτή την αίσθηση εθνικού συμφέροντος ο Παπανδρέου είπε 'προτιμώ να δεχθώ την απειλή και να αποχωρήσω και να σχηματιστεί μία μεταβατική κυβέρνηση» δήλωσε ο κ. Καστανίδης. 

Σε ό,τι αφορά το δημοψήφισμα, ο πρώην υπουργός είπε ότι αντιμετωπίστηκε λυσσαλέα από τα τα μέσα ενημέρωσης και πως στην Ευρώπη είχε δημιουργηθεί ένα κίνημα υπέρ αυτού, το οποίο όμως δεν πέρασε ποτέ στην Ελλάδα. Ο κ. Καστανίδης τόνισε ότι με το δημοψήφισμα επιχειρήθηκε η «αποδόμηση συστημάτων», η οποία όμως «τρόμαξε τις αγορές».

Πηγή: in.gr

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρες



Παρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 83


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.