Νάξος: Έτσι ξαφνικά ξήλωσαν την παιδική χαρά στη Μέση!

Δημοσίευση: 20.06.2016, 13:07
Τελευταία Ενημέρωση: 20.06.2016, 17:10

Στη Μέση, χωριό της ορεινής Νάξου, το 2007 ο τότε πάρεδρος, Βασίλης Μαύρος, με τη συνδρομή του πρώην δήμου Δρυμαλίας, μερίμνησε ώστε η παιδική χαρά που είχε τοποθετηθεί χρόνια πριν με πρωτοβουλία του Συλλόγου Σκαδιωτών Μεσωτών, μετά από παραχώρηση του χώρου από την εκκλησία, να ανακαινιστεί πλήρως με ό, τι πιο σύγχρονο και ασφαλές υπήρχε στην αγορά, ώστε τα παιδιά του χωριού, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες που υπερπολλαπλασιάζονται, να μπορούν να παίζουν. Όμως, πριν λίγες ημέρες, όπως καταγγέλλει στο Cyclades Voice ο πρώην πάρεδρος, Βασίλης Μαύρος, συνεργείο του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων...
Bookmark and Share

.... ξήλωσε την παιδική χαρά! 

Όπως λέει ο κ. Βασίλης Μαύρος, μόλις το πληροφορήθηκε επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Μέσης, Νικήτα Κουτσοκέρη, ο οποίος του είπε πως η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ξηλώνουν τις παιδικές χαρές που δεν πληρούν τις απαραίτητες προδιαγραφές για την ασφαλή λειτουργία τους.

Μάλιστα, όταν ο πρόεδρος αντέδρασε, του ζήτησαν να υπογράψει ο ίδιος ότι θα φέρει την ευθύνη, κάτι που δεν έπραξε.

Έτσι, ξήλωσαν την τσουλήθρα, και τις κούνιες και τα στοίβαξαν σε ένα παραπλήσιο χωράφι, χωρίς να τηρούνται οι προδιαγραφές προστασίας και ασφάλειας με ό,τι αυτό συνεπάγεται!

Αυτό που καταγγέλλει ο πρώην πάρεδρος είναι ότι αντί να σπεύσουν να ξηλώσουν τα όργανα της παιδικής χαράς, θα έπρεπε να έχουν γνωστοποιήσει εγγράφως ποιες είναι οι προϋποθέσεις που απαιτούνται ώστε να προχωρήσουν στην υλοποίησή τους.

Ο πρώην πάρεδρος, επισημαίνει, ότι τα συγκεκριμένα όργανα είχαν επιλεγεί μετά από μεγάλη έρευνα αγοράς (συνημμένες εικόνες) ώστε να είναι από υλικά κατάλληλα για την ασφαλή χρήση τους από παιδιά.

Πάντως, ξαφνιάζει η πρακτική των αρμοδίων, ότι δηλαδή η ευθύνη που έχουν για όσα ακόμη είναι αναγκαίο να γίνουν σε μια παιδική χαρά ώστε να πληροί στο σύνολό της τις προδιαγραφές ασφαλείας, εξαντλείται στο ξήλωμα και όχι στην εφαρμογή αυτών που πρέπει να γίνουν!

Θα προχωρήσουν οι αρμόδιοι στην αγορά καινούργιων και στη διευθέτηση όσων απαιτούνται για να λειτουργήσει ξανά η παιδική χαρά στο χωριό, ώστε τα παιδιά, που το καλοκαίρι υπερπολλαπλασιάζονται, να έχουν ένα χώρο αναψυχής;

Το θέμα πρόκειται να τεθεί προς συζήτηση την Πέμπτη 23 Ιουνίου σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Σκαδιωτών Μεσωτών στην Αθήνα.

Όλοι όσοι έχουν ζήσει σε χωριά όπως αυτό της Μέσης είναι βέβαιο ότι θεωρούν πολύ σημαντικό το γεγονός ότι υπήρχε μια παιδική χαρά και η αποξήλωσή της ήταν αναμενόμενο να προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, όταν μάλιστα αυτό συμβαίνει μες στο καλοκαίρι κατά τη διάρκεια του οποίου θα είχε και πολλά περισσότερα παιδιά που θα μπορούσαν να παίξουν εκεί.

Γιατί αυτή η ενέργεια δεν έγινε νωρίτερα ώστε να υπάρχει χρόνος να γίνουν όσα απαιτούνταν;

Η παιδική χαρά ξηλώθηκε τέτοια εποχή ώστε οι αρμόδιοι να μη διακινδυνεύσουν τις ευθύνες που έχουν από τη λειτουργία της σε περίπτωση ατυχήματος, δεν ανακοίνωσαν όμως κάποια απόφαση για χρηματοδότηση και κατασκευή μιας καινούργιας.

Ούτε όμως μερίμνησαν όλα αυτά τα χρόνια για όσα ήταν απαραίτητα να γίνουν σε αυτήν που υπήρχε!

Newsroom Cyclades Voice

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣΣχόλια Αναγνωστών:

Ο αναγνώστης: έγραψε: 20/06/2016
Θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε αν οι ευαισθητοποιημένοι με την ασφάλεια των παιδιών αρμόδιοι ( και του χωριού), έχουν φροντίσει να καλύψουν τις επικινδυνες τρύπες από τα στηρίγματα που έκοψαν στο έδαφος της παιδικής χαράς, καθώς και αν απομάκρυναν τα κοφτερά και επικίνδυνα απομεινάρια.Τις κούνιες θα τις πετάξουν; Που θα τις αποθηκεύσουν; Θα τις πουλήσουν για παλιοσίδερα;Εδώ ποιος έχει βάλει την υπογραφή του;

Ο αναγνώστης: έγραψε: 20/06/2016
ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΗΟ ΠΑΡΕΔΡΕ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ? ΕΧΟΥΝ ΞΗΛΩΣΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΗΝ ΞΗΛΩΣΑΝ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΥΣ ΤΑ ΣΚΥΛΑΚΙΑ ΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΤο μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.