"Συντροφικά μαχαιρώματα"

Δημοσίευση: 10.09.2010, 12:02
Τελευταία Ενημέρωση: 11.09.2010, 18:09

Ανοικτή επιστολή του πρώην αντιδημάρχου Νάξου Στράτου Ευαγγ. Φουτάκογλου προς το δήμαρχο Νάξου και υποψήφιο δήμαρχο για τις επικείμενες δημοτικές εκλογές, καθώς και μια συνέντευξη που παρεχώρησε πρόσφατα στο Ρ/Σ Μεσόγειος, είχαν σαν αποτέλεσμα να δοθεί απάντηση που κοινοποιήθηκε στα τοπικά ΜΜΕ από το Νίκο Μαράκη. Σημειώνουμε, ότι ο κ. Φουτάκογλου, κοινοποίησε την επιστολή του χθες στα ΜΜΕ, αφού η δημοσίευσή της είχε γίνει μόνο από την εφ. "Το ΒΗΜΑ της Νάξου".
Bookmark and Share

Δημοσιεύουμε τις δυο επιστολές σύμφωνα με τη χρονική στιγμή που απεστάλησαν στη naxos news: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΑΚΗΣ

Απευθύνομαι στην τοπική κοινωνία και όχι στους αυτόκλητους προστάτες της
 
                                                                             
                                                                      Νάξος, 8 Σεπτεμβρίου 2010
Αγαπητοί μου συνδημότες,
Τον τελευταίο καιρό έχουν πλέον αποκαλυφθεί οι προθέσεις των ανθρώπων που με πολεμούν σε προσωπικό επίπεδο, επιδιώκοντας ιδιοτελείς στόχους. Η «ανοιχτή επιστολή» που μου απηύθυνε ένα από τα ‘επίλεκτα’ μέλη των άσπονδων φίλων μου και η χθεσινή επανεμφάνισή του τα λέει όλα. Μαρτυρεί στην πράξη ότι αυτά που γράφουν στις διακηρύξεις τους, ότι δηλαδή «δεν υπηρετούν σκοπιμότητες, τα συμφέροντα ατόμων και ομάδων εις βάρος του κοινωνικού συνόλου», οτι στηρίζονται στις «αρχές της υπευθυνότητας, του σεβασμού, της εντιμότητας, της διαφάνειας… στις αξίες του μέτρου, της λογικής, της δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης, της προσφοράς, της ανθρωπιάς» δεν είναι αποδεκτά από όλα τα προβεβλημένα μέλη τους.
Μιλώ με αφορμή την επιστολή Φουτάκογλου, που θα την παρέβλεπα και θα την περιφρονούσα, αν δεν ακολουθούσε η χθεσινή παρέλαση του επιστολογράφου στον «Μεσόγειος», με τις ίδιες ανεκδιήγητες αναφορές, που δείχνουν τις προσωπικές στρατηγικές, εμμονές και διαστρεβλώσεις μιας ομάδας προσώπων.(Έφθασε στο σημείο να αγνοεί ή μάλλον να παραπληροφορεί ως προς τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας για δημοσιεύματα, τα οποία «δεν θέλει να τα διαψεύσει»! Τον παραπέμπουμε στο site του ΠΑΣΟΚ και στην πρώτη απόφαση της Επιτροπής Ανάδειξης Υποψηφίων στις 3 Αυγούστου, που επικυρώθηκε από το Εθνικό Συμβούλιο, μήπως κάτι καταλάβει και διδαχτεί:  http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/e8f7bc47-8bbf-4193-b4a0-f6b7910e72dc).
Τα σχέδια της παραπάνω ομάδας, από τότε που δημιουργήθηκε, κορυφώνονται τώρα στις δημοτικές εκλογές, με μεθοδεύσεις που μαχαιρώνουν ύπουλα όχι μόνο ανθρώπους της ίδιας όχθης αλλά και γενικότερα τον πολιτικό μας πολιτισμό και το ναξιακό ήθος. Όλοι οι παροικούντες τη Νάξο γνωρίζουν οτι ένα ΒΗΜΑ(της Νάξου) είναι η απόσταση από μια δημοτική κίνηση που εμφανίζεται να θέλει κάτι καινούριο και αρνείται τις «εξωθεσμικές παρεμβάσεις», ένα ΒΗΜΑ πριν τη γελοιοποίηση της αρχής ότι ο Τύπος ελέγχει και οι λειτουργοί του δεν είναι ταυτόχρονα ελέγχοντες και ελεγχόμενοι.
Γράφει λοιπόν από του ΒΗΜΑΤΟΣ ο «ανοιχτός επιστολογράφος» για μένα ότι δεν καθαρίζω με μια συγγνώμη από οποιονδήποτε(κοιτάξτε από ποιον άσπιλο και αναμάρτητο εξαρτάται η εξομολόγησή μου)-«εσύ πόσο ανταποκρίθηκες στις ελάχιστες υποχρεώσεις» απέναντι στην Τοπική Οργάνωση, με επιτιμά ο πολιτικός εισαγγελέας Φουτάκογλου- και επικαλείται αυτόκλητα διάφορα δημόσια πρόσωπα της Νάξου. Συγκεκριμένα με ρωτά «γιατί δεν ζήτησες συγγνώμη από τον προκάτοχό σου Δήμαρχο Βασίλη Κόκοτα που σε πήρε από την αφάνεια και από ένα ασήμαντο πολίτη της Νάξου σε ανέδειξε σε αυτό που είσαι σήμερα, ορίζοντάς σε επί δώδεκα χρόνια Αντιδήμαρχο και Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου; Ακόμη και την πρώτη τετραετία (’90-’94) που δεν είχες εκλεγεί σου επέτρεψε να λειτουργείς ως δημοτικός σύμβουλος και να αδράξεις την ευκαιρία για την συνέχεια». Επίσης, «γιατί δεν ζήτησες συγγνώμη από τον Γερμανό στον οποίο υποσχέθηκες στήριξη στις πρόσφατες εκλογές;» Χαρακτηρισμοί του είδους «το ψέμα, σού έχει γίνει συνήθεια» και ο απεριόριστου κάλλους επίλογος, δείχνουν το πολιτικό ήθος της σέχτας του ΒΗΜΑΤΟΣ. Προσέξτε την προτροπή: «Μην αναζητάς Νικόλα τον οίκτο της κοινωνίας…».
 
 Αγαπητοί μου συμπατριώτες, 
Οι πολιτικοί αγώνες πρέπει να γίνονται με βάση πολιτικές αρχές και ιδέες. Ιδιαίτερα από αυτούς που αυτοπροβάλλονται σαν «εναλλακτικοί» και «αξιόπιστοι». Δυστυχώς η επιστολή Φουτάκογλου είναι αποκαλυπτική προθέσεων και στόχων. Ο στόχος τους είμαι εγώ προσωπικά και είναι διατεθειμένοι να συμμαχήσουν ακόμα και με το διάβολο, όπως έχουν κάνει και στο παρελθόν, για να με πολεμήσουν και να προωθήσουν τις προσωπικές στρατηγικές και τις ιδιοτελείς σκοπιμότητές τους. Όμως λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο που λέγεται λαός και τους γυρίζει την πλάτη επιδεικτικά, ακόμα και οι προσωρινά παρασυρμένοι από τα υποκριτικά λόγια τους.
Για ποια κοινωνία μιλούν; Για τον εαυτό τους και την παρέα τους; Εμείς στην πραγματική κοινωνία δίνουμε λόγο και όχι στη φαντασιακή. Από αυτήν ζητάμε τη συμμετοχή και τη θετική ψήφο και όχι τον οίκτο, όπως άλλοι. Εμάς μας εκλέγει, δεν μας οικτίρει. Την πραγματική κοινωνία περιφρονεί ο Φουτάκογλου και οι όμοιοί του, όταν γράφει με απίστευτη θρασύτητα ότι κάποιος άλλος με πήρε από την «αφάνεια ως ασήμαντο πολίτη και με ανέδειξε». Αυτός ο λαός με εμπιστεύεται πολλά χρόνια-εμένα τον ασήμαντο κατά τον αλαζόνα και ρατσιστή κατήγορό μου- και το ίδιο πιστεύω ότι θα κάνει και στις 7 Νοεμβρίου που θα αποφασίσει με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει. Οι Δήμαρχοι δεν βγαίνουν ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ από τα γραφεία εφημερίδων αλλά από το καμίνι της κοινωνίας, με την ικανότητά τους να σχεδιάζουν και να λύνουν προβλήματα.
Αλλά υποτιμά και τον Β. Κόκκοτα, ο οποίος με βάση τη δουλειά και την αξία μου μού ανάθεσε δημοτικά αξιώματα. Και σε άλλους δόθηκε η ευκαιρία, αλλά γιατί δεν την «άδραξαν»;
Σε κάθε περίπτωση, εγώ παραμένω σταθερός σε αρχές και αξίες. Ουδέποτε προσχώρησα σε αντίπαλο στρατόπεδο σε οποιαδήποτε εκλογική αναμέτρηση. Μπορείτε να πείτε και για τους εαυτούς σας το ίδιο; Ουδέποτε διαπραγματεύθηκα με στελέχη αντίπαλης παράταξης, που έχουν μάλιστα αποδοκιμαστεί από τη ναξιακή κοινωνία,  προκειμένου να ηγηθούν ψηφοδελτίου και να μοιράσουν τα αξιώματα. Μπορείτε να πείτε και για τους εαυτούς σας το ίδιο; Νομιμοποιείστε λοιπόν να δίνετε μαθήματα πολιτικής ηθικής; Αυτές είναι οι πρακτικές που αποδοκιμάζει ο λαός και μην ψάχνετε να ανακαλύψετε αλλού και άλλους υπαίτιους.
 
Αγαπητοί μου συνδημότες,
Για μένα ο αντίπαλος είναι τα προβλήματα του τόπου μας, του νέου ελπιδοφόρου Δήμου μας, της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων. Για μένα σύμμαχος είναι το έργο μου και οι πολίτες ανεξάρτητα από κοινωνική και πολιτική αναφορά. Για μένα αντίπαλος είναι οι συντηρητικές πολιτικές, ανεξάρτητα από ποιο προσωπείο έχουν, οι θέσεις και οι πρακτικές που προσβάλλουν τον τόπο μας. Για μένα σύμμαχος είναι ο απλός πολίτης και όχι κάποιες τεχνητές και υστερόβουλες φατρίες. Δεν υπάρχουν ασήμαντοι πολίτες, επειδή δεν μας έχουν επιλέξει ή μας εμπόδισαν να έχουμε το αξίωμα που θέλαμε. Ας το καταλάβει επιτέλους ο κάθε Φουτάκογλου.
Εμείς θα αντιμετωπίσουμε όλες τις δημοτικές ενότητες, όλους τους πολίτες του Δήμου μας, με σεβασμό και ιδιαίτερη μέριμνα. Αναλαμβάνουμε συγκεκριμένες δεσμεύσεις με το δημοτικό πρόγραμμά μας για ΤΗ ΝΑΞΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΜΑΣ, που μαζί θα διαμορφώσουμε και θα εφαρμόσουμε. Θα είμαστε κοντά σας χωριό-χωριό, πόρτα-πόρτα, θα συνομιλούμε μαζί σας και θα σας αντιμετωπίζουμε ισότιμα, ανεξάρτητα με το τι ψηφίζετε, γιατί σάς θέλουμε ουσιαστικούς συμμέτοχους στη μεγάλη προσπάθεια για έναν ισχυρό Δήμο, για νησιά ζωντανά, για κατοίκους με αυτοπεποίθηση για τον εαυτό τους και την πρόοδο του τόπου.
Εμείς μιλάμε στην κοινωνία και όχι εξ’ ονόματός της. Αυτή επιλέγει και κρίνει τον κατάλληλο Δήμαρχο και έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη και σεβασμό στην κρίση της.
Η περιφανής νίκη μας στις 7 Νοεμβρίου θα είναι απάντηση στους εκφραστές του πολιτικού τυχοδιωκτισμού.
 
 
                                                                                                    Ν. Μαράκης
                                                                                                 Δήμαρχος Νάξου
                                          Υποψήφιος Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων
 
 
 
 
 
ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΥΑΓΓ. ΦΟΥΤΑΚΟΓΛΟΥ
Νάξος 9-9-2010
 
Αντί απάντησης στην επιστολή του κ. Μαράκη της 8-9-2010
Τα μυθεύματα και η λάσπη που επιστράτευσε ο συντάκτης της επιστολής του κ. Μαράκη χαρακτηρίζουν το ποιόν του πολιτικού τους λόγου, την πολιτική αγωγή και το ήθος τους για τα οποία είναι οι μόνοι αναρμόδιοι αξιολογητές. Οι χαρακτηρισμοί επίσης στους οποίους επιδίδονται έχουν ανασυρθεί από την δική τους πολιτική ταυτότητα η οποία είναι το επιστέγασμα της πολιτικής τους διαδρομής γιαυτό και τους επιστρέφω τόσο στον γράφοντα όσο και στον υπογράφοντα.
Μόνη τους δικαιολογία σε όλα τα παραπάνω είναι ότι έχασαν πλέον την ψυχραιμία τους.
Τέλος συμφωνώ μαζί τους ότι η κοινωνία θα επιλέξει τον κατάλληλο Δήμαρχο της στις 7 του Νοέμβρη. 
Τους συνιστώ όμως να μην βιάζονται να κάνουν προβλέψεις.
Στίς δήθεν απαντήσεις που επιχειρούν στην ανοικτή επιστολή μου που δημοσιεύτηκε στο ΒΗΜΑ της Νάξου (Φ.79/26-8-2010), παρακαλώ να δημοσιεύσετε ως ανταπάντηση την αρχική μου επιστολή την οποία σας παραθέτω.

Του Στράτου Ε. Φουτάκογλου
 (ανοικτή επιστολή στο Νίκο Μαράκη)
Αγαπητέ φίλε Νίκο,
Διάβασα τη συνέντευξη σου στην εφημερίδα ΚΥΚΛΑΔΙΚΗ της φ.3209 με τίτλο «Με πολεμάνε οι “παρέες” και η “οικογένειά” μου και όχι το παραδίπλα χωριό». Με συμπληρωματική διευκρινιστική επιστολή σου ξεκαθαρίζεις ότι με τον όρο «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ» αναφέρεσαι «μόνο στην «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ» του κυβερνώντος κόμματος στη Νάξο» και σε κάποιο σημείο αναφέρεις «Εκείνο που επαναλαμβάνω είναι ότι η στήριξη και υποστήριξη της τοπικής οργάνωσης ανήκει στη σφαίρα του αυτονόητου..».
Αλήθεια φίλε Νικόλα τώρα ανακάλυψες την «Οικογένειά» σου και την Τοπική Οργάνωση; Δυόμιση χρόνια τώρα ποια ήταν η στάση σου απέναντι στον γραμματέα και τα «προβεβλημένα» στελέχη της; Εσύ πόσο ανταποκρίθηκες στις ελάχιστες υποχρεώσεις σου απέναντί τους, ακόμη και όταν σε καλούσαν να το κάνεις;
Αυτή την τοπική οργάνωση και τα «προβεβλημένα» στελέχη, ποιοι τους ρώτησαν όταν εξελισσόταν η διαδικασία επιλογής υποψηφίου;
Σε άλλη συνέντευξη σου από αυτές που συχνά διαβάσουμε στην ίδια εφημερίδα (ΚΥΚΛΑΔΙΚΗ) αναφέρεις ότι ζητάς συγγνώμη από όσους αδίκησες. Έτσι με μια γενική και αόριστη «συγγνώμη» καθαρίζεις!! 
Γιατί φίλε Νικόλα δεν ζήτησες συγγνώμη από τον προκάτοχό σου Δήμαρχο Βασίλη Κόκοτα που σε πήρε από την αφάνεια και από ένα ασήμαντο πολίτη της Νάξου σε ανέδειξε σε αυτό που είσαι σήμερα, ορίζοντάς σε επί δώδεκα χρόνια Αντιδήμαρχο και Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου; Ακόμη και την πρώτη τετραετία (’90-’94) που δεν είχες εκλεγεί σου επέτρεψε να λειτουργείς ως δημοτικός σύμβουλος και να αδράξεις την ευκαιρία για την συνέχεια. Τώρα εσύ αντί να τον ευγνωμονείς τον κάλεσες να παλέψετε στην «παλαίστρα» και μιλάς συνέχεια για έναν ανοικοκύρευτο Δήμο που σου παρέδωσε!! Αλήθεια τι λέει ο Γιώργος Καραμανής γιαυτό;
Γιατί φίλε Νικόλα δεν ζήτησες συγγνώμη από τον Κώστα Λατίνα τον οποίο αγνόησες και ποτέ δεν τίμησες ως πρώην Δήμαρχο που προσέφερε σημαντικές υπηρεσίες στον τόπο; Πότε αναφέρθηκες στο σπουδαίο έργο που έγινε στη Νάξο στη δεκαετία του ’80; 
Γιατί φίλε Νικόλα δεν ζήτησες συγγνώμη από τον Γερμανό στον οποίο υποσχέθηκες στήριξη στις πρόσφατες εκλογές; Αλλά εσύ δεν μπήκες στο κόπο ούτε το κατώφλι του εκλογικού του κέντρου να περάσεις ενώ την ίδια περίοδο συνόδευες επιδεικτικά άλλους υποψήφιους. Μήπως Νικόλα το ψέμα, σου έχει γίνει συνήθεια;
Μήπως ζήτησες ποτέ συγγνώμη από τους Περιφερειάρχες του ΠΑΣΟΚ (Μπρακατσούλα, Γιωτάκη, Σαλτούρο, Σημαντώνη) τους οποίους υποτίμησες όταν έκρινες ότι «ο καλύτερος Περιφερειάρχης που πέρασε από το Νότιο Αιγαίο ήταν ο κ. Κόκκινος»;
Ποια ήταν Νικόλα η συμπεριφορά σου απέναντι στους συναδέλφους στο Δημοτικό Συμβούλιο: το Νίκο Κάβουρα, τον Αποστόλη Κλουβάτο, τον Γιάννη Ποσάντζη, το Δημήτρη Καλογείτονα, το Βαγγέλη Γαλατερό και άλλους οι οποίοι σε έκριναν ακατάλληλο να συνεχίσεις; Μήπως Νικόλα δεν φταίει τελικά τίποτα από την συμπεριφορά σου απέναντί τους, αλλά επειδή  σε γνώρισαν καλά έκριναν ότι τελικά δεν κάνεις για Δήμαρχος; Μήπως Νικόλα το ίδιο κρίνουν και οι άλλοι (πλην ενός) του συνδυασμού Νέα Πορεία οι οποίοι σε στήριξαν στο δεύτερο γύρο για να εκλεγείς Δήμαρχος; Μήπως το ίδιο έκριναν και τα στελέχη του κινήματος που θητεύουν ή έχουν θητεύσει σε θέσεις Γραμματέα ή μέλους Σ.Ε. της Τοπικής Οργάνωσης ή του Επαρχιακού Γραφείου όπως ο Βαγγέλης Κουκουζής, ο Νίκος Σέργης, ο Θανάσης Καραβίας, ο Γιώργος Πιταράς, η Κυριακή Καπούνη, ο Γιώργος Λεόντιος, ο Νικόλας Βασιλάκης και τόσοι άλλοι;
Το ίδιο Νίκο είναι αυτό που κάνει τα δεκάδες μέλη του ΠΑΣΟΚ αλλά και τους εκατοντάδες πολίτες της Νάξου να κρίνουν ότι δεν μπορεί η Νάξο να πορευτεί στη νέα εποχή με το υπερδιογκωμένο Καλλικρατικό Δήμο με εσένα Δήμαρχο. Αν τα είχες καταφέρει Νικόλα δεν θα γινόταν σήμερα σκοτωμός υποψηφιοτήτων αλλά με πολύ περίσκεψη ο καθένας θα κατέληγε να επιχειρήσει κάτι τέτοιο. Ας δούμε στη Σύρο όπου ο επιτυχημένος Γιάννης Δεκαβάλας μετά από πέντε θητείες δεν έχει αντίπαλο να τον αντιμετωπίσει. Εμείς εδώ στη Νάξο δεν τολμούμε να συγκριθούμε ούτε με τη Σύρο, ούτε με την Πάρο, ούτε με τη Μύκονο, ούτε με την Σαντορίνη, ούτε ακόμα  ακόμα και με την Ίο, τη Σίφνο ή την Αμοργό. Και σαν να μην έφταναν προσθέτουν και τα νησιά των Μικρών Κυκλάδων στη Νάξο λες και θέλουν να τα τιμωρήσουν!!
Μην αναζητάς Νικόλα τον οίκτο της κοινωνίας γιατί όπως λες σε «πολεμούν» οι κακές παρέες. Αλλά κάνε την αυτοκριτική σου και αφουγκράσου την κοινωνία την οποία λες ότι ξέρεις να ακούς και τότε θα δεις την αλήθεια. Θα δεις τελικά ότι ο Βασιλιάς είναι γυμνός.!!!
 
«Συντροφικά»
Στράτος Ε. Φουτάκογλου
Μέλος Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων
 
 

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Σχόλια Αναγνωστών:

Ο αναγνώστης: Mia kaliteri naxos έγραψε: 11/09/2010
malon o K. Marakis tha eprepe na diabasei ligo pio parapano prin paraplanisei ton kosmo tou pasoka. Sas bazo tin paragrafo Μέχρι την επικείμενη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, στην οποία θα αποφασιστεί η στήριξη που παρέχει το ΠΑΣΟΚ, οι προτάσεις της Επιτροπής θα εξετάζονται από τον Συνήγορο του Μέλους και του Φίλου και την Επιτροπή Καταστατικού και Πιστοποίησης, με βάση τις προβλεπόμενες αρμοδιότητές τους και πάντα εντός των πλαισίων του Κανονισμού Δεοντολογίας και Διαφάνειας του Κινήματος Kai to link pou tha eprepe na kserei o kosmos tou pasok kai pou einai ta episim onomata pou exoun stiriksi kaiden einai mesa o K. Marais einai auto http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/a37a38ec-4c04-48a8-8a7b-a052e9bf0177

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΤο μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.