Απ. Βεσυρόπουλος: Αναστολή του τέλους επιτηδεύματος για τους αγρότες το 2019

Δημοσίευση: 26.06.2020, 12:56

Η νομοθετική ρύθμιση για την αναστολή του τέλους επιτηδεύματος για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες θα έρθει άμεσα για ψήφιση στην Βουλή, προανήγγειλε την Παρασκευή ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος στην Ολομέλεια...

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΚΚΕ Διαμάντως Μανωλάκου, ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος ανέφερε ότι ανάλογα με το δημοσιονομικό περιθώριο, η κυβέρνηση έχει σχεδιάσει και θα φέρει όπως έχει εξαγγελθεί, τόσο μειώσεις φόρων αλλά και του τέλους επιτηδεύματος για όλους τους επαγγελματίες. Χαρακτηριστικά είπε πως «η δημιουργία ή ύπαρξη δημοσιονομικού χώρου θα αξιοποιείται πάντα στην κατεύθυνση της μείωσης των φορολογικών επιβαρύνσεων. Δέσμευσή μας ήταν και παραμένει η μείωση της προκαταβολής φόρου, που θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες, αλλά και η μείωση και σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για όλους τους επαγγελματίες».

'Αμεσα πάντως, θα έρθει στη Βουλή για ψήφιση η αναστολή του τέλους επιτηδεύματος του έτους 2019 για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που υπάρχουν στην αποπληρωμή του λόγω της κρίσης από την πανδημία. Τόνισε πως στην κυβέρνηση «έχουμε πλήρη επίγνωση της πραγματικότητας και θα συνιστούσε παραλογισμό, σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία, να επιβαρυνθούν οι αγρότες με την καταβολή τέλους επιτηδεύματος 650 ευρώ. Με απόφαση του πρωθυπουργού προχωρούμε στην αναστολή της εφαρμογής του μέτρου και θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή και η σχετική νομοθετική ρύθμιση».

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Βεσυρόπουλος οι ωφελούμενοι που απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής τέλους επιτηδεύματος για το 2019, είναι οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες του κανονικού καθεστώτος. Τόνισε πως «με τα μέχρι σήμερα ισχύοντα, αγρότες οι οποίοι εντάχθηκαν από την 1η Ιανουαρίου 2014 στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ και συμπλήρωσαν την πενταετία απαλλαγής από το τέλος επιτηδεύματος την 31η Δεκεμβρίου 2018, είχαν για τα φορολογικά έτη από το 2019 και επόμενα, υποχρέωση καταβολής τέλους επιτηδεύματος, η οποία θα έπρεπε να καταβληθεί εντός του 2020».

Η βουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου αναγνώρισε πως και «η αναστολή είναι θετική εξέλιξη για τους αγρότες αλλά επιμένουμε ότι θα πρέπει όχι να ανασταλεί αλλά να καταργηθεί γιατί είναι ένας άδικος και κεφαλικός φόρος καθώς το τέλος επιτηδεύματος καταλογίζεται ανεξαρτήτως εισοδήματος του αγρότη».

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 84


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.