Με rapid test 48 ωρών οι ανεμβολίαστοι άνω των 12 ετών σε κλειστούς χώρους εστίασης

Δημοσίευση: 14.09.2021, 10:24
Τελευταία Ενημέρωση: 14.09.2021, 10:48

Δημοσιεύθηκε το πρωί της Τρίτης το ΦΕΚ στο οποίο προβλέπεται η είσοδος με rapid test σε κλειστούς χώρους εστίασης των νέων ηλικίας 12-17 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη. Η αλλαγή είχε προαναγγελθεί από τη Δευτέρα. Όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ στο κομμάτι που αφορά τους κλειστούς χώρους στην εστίαση αναφέρεται ότι «οι ανήλικοι από τεσσάρων (4) έως έντεκα (11) ετών δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) τελευταίου εικοσιτετραώρου και οι ανήλικοι έως δεκαεπτά (17) ετών βεβαίωση διαγνωστικού ελέγχου (rapid test), στην οποία προβαίνει είτε οιοσδήποτε γονέας, ακόμα και μη έχων την επιμέλεια, είτε κηδεμόνας, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 10. Δεν απαιτείται φυσική παρουσία του γονέα ή κηδεμόνα»...
(Φωτογραφία: Cyclades Voice)

Δείτε εδώ το ΦΕΚ με τη νέα πρόβλεψη για τους νέους 12-17 ετών σε κλειστούς χώρους στην εστίαση

Παρόμοια αλλαγή και για τους παιδότοπους καθώς στο νέο ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε την Τρίτη προβλέπεται η είσοδος στους χώρους αυτούς των ανηλίκων 4-11 ετών με self test και των παιδιών ηλικίας 12-17 ετών με rapid test.

Μια τρίτη αλλαγή που περιλαμβάνεται στο ΦΕΚ αφορά την υποχρέωση υποβολής δύο φορές σε εργαστηριακό τεστ για κορωνοϊό (rapid test ή μοριακό τεστ) των εργαζομένων στις μεταφορές που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Ειδικότερα στο ΦΕΚ αναφέρεται χαρακτηριστικά: Διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου μία (1) φορά την εβδομάδα για όλους τους εργαζόμενους που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες υπό την έννοια των παρ. 2 και 3 του άρθρου 10 αντιστοίχως, οι οποίοι παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία εντός ή εκτός των εγκαταστάσεων της υπηρεσίας τους, με τη μέθοδο μοριακού ελέγχου (PCR) ή με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, όπως ορίζονται στο π.δ. 84/2001 (Α' 70), ή σε ιδιωτικές κλινικές ή σε φαρμακεία ή σε ιδιώτη γιατρό, με δική τους δαπάνη.

Ειδικώς για τους εργαζόμενους στην εστίαση, στις τουριστικές επιχειρήσεις, στις μεταφορές, στις τηλεοπτικές, κινηματογραφικές, θεατρικές, μουσικές και χορευτικές παραγωγές, όπως και για τους εκπαιδευτικούς και πανεπιστημιακούς, ο διαγνωστικός έλεγχος του προηγούμενου εδαφίου διενεργείται, υπό τους ίδιους όρους, δύο (2) φορές την εβδομάδα».

Για τα γυμναστήρια διορθώθηκαν τα όρια ηλικίας για τους υπόχρεους σε self test καθώς στο ΦΕΚ της Κυριακής γινόταν λόγος για παιδιά 5-12 ετών ενώ στο ΦΕΚ της Τρίτης γίνεται λόγος για παιδιά 4-11 ετών.

πηγή: cnn.gr

ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 173


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.