Δημόσια παρουσίαση πιλοτικού συστήματος ολοκληρωμένης διαχείρισης στερεών αποβλήτων στην Τήνο

Δημοσίευση: 31.10.2011, 11:49
Τελευταία Ενημέρωση: 31.10.2011, 14:53

Ο δήμος Τήνου διοργανώνει εκδήλωση ευρείας δημοσιοποίησης του έργου, που αφορά στην ανάπτυξη και εφαρμογή ενός πιλοτικού συστήματος για την ολοκληρωμένη διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων. Το πιλοτικό σύστημα θα εφαρμοσθεί σε 100 νοικοκυριά του δήμου Τήνου. Προβλέπεται, η ξεχωριστή διαλογή και συλλογή των ανακυκλώσιμων υλικών (χαρτί, γυαλί, μέταλλο, πλαστικό) και των βιοαποδομήσιμων αποβλήτων, που θα οδηγούνται προς αερόβια βιολογική επεξεργασία (κομποστοποίηση). Η εκδήλωση θα γίνει την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου στις 6 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Πύργου στην Τήνο.
Bookmark and Share

Αναλυτικά, η σχετική πρόσκληση:

Δήμος Τήνου
Ευαγγελιστρίας 72
84200, Τήνος
Τηλ.: 22833 60100
Φαξ: 22833 60111
 
Τήνος, 31/10/2011
 
ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση στην εκδήλωση ευρείας δημοσιοποίησης του έργου LIFE+ ISWM-Tinos με τίτλο «Ανάπτυξη και εφαρμογή πιλοτικού συστήματος για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων στην Τήνο σε συμφωνία με την Οδηγία πλαίσιο για τα Στερεά Απόβλητα».
 
 
Αξιότιμοι Κύριοι-Κυρίες,
Ο Δήμος Τήνου σας προσκαλεί στην εκδήλωση ευρείας δημοσιοποίησης του έργου ISWM (LIFE10 ENV/GR/000610), την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 18:00 στο Πνευματικό Κέντρο Πύργου, στην Τήνο.

Το εν λόγω έργο αφορά στην ανάπτυξη και εφαρμογή ενός πιλοτικού συστήματος για την ολοκληρωμένη διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων, σε συμφωνία με την Κοινοτική Οδηγία Πλαίσιο 2008/98/ΕΕ για τα στερεά απόβλητα. Το πιλοτικό σύστημα θα εφαρμοσθεί σε 100 νοικοκυριά (400 συμμετέχοντες) του Δήμου Τήνου και, στο πλαίσιο αυτού, προβλέπεται η ξεχωριστή διαλογή και συλλογή των ανακυκλώσιμων υλικών (χαρτί, γυαλί, μέταλλο, πλαστικό) και των βιοαποδομήσιμων αποβλήτων, τα οποία και θα οδηγούνται προς αερόβια βιολογική επεξεργασία (κομποστοποίηση).

Η μονάδα κομποστοποίησης για την επεξεργασία των οργανικών αποβλήτων από τα 100 νοικοκυριά της Τήνου θα λειτουργήσει για 12 μήνες και αναμένεται να επιφέρει 60% μείωση των αποβλήτων, τα οποία θα κατέληγαν ανεπεξέργαστα στο χώρο απόθεσης και να αποδώσει 17 τόνους κόμποστ, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εδαφοβελτιωτικό. Τέλος, σημαντικό περιβαλλοντικό όφελος από τη δωδεκάμηνη λειτουργία του συστήματος θα προκύψει από τη σημαντική μείωση των αερίων του θερμοκηπίου (μείωση εκπομπών μεθανίου κατά 7.488m3 και διοξειδίου του άνθρακα κατά 6.515m3.

Ο Δήμος, στην προσπάθειά του για αποτελεσματική και περιβαλλοντικά φιλική διαχείριση των απορριμμάτων του νησιού μας, συμμετέχει ως Συντονιστής Εταίρος στο Ευρωπαϊκό συγχρηματοδοτούμενο έργο LIFE+ “ ISWM-Tinos ”. Εταίροι του προγράμματος είναι το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Πανεπιστήμιο της Βερόνα (Ιταλία), καθώς και το Εθνικό  Κέντρο  Έρευνας  και  Τεχνολογικής  Ανάπτυξης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης αυτής, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν (μέσω προβολής παρουσιάσεων, διανομής έντυπου υλικού και διεξαγωγής συζήτησης με μέλη της ομάδας εργασίας του προγράμματος) σχετικά με το έργο, τους στόχους και τα αναμενόμενα αποτελέσματα από την υλοποίησή του.

Δεδομένου ότι το θέμα της διαχείρισης των σκουπιδιών στο νησί μας μας αφορά όλους, ευελπιστούμε στην παρουσία σας στη συνάντηση αυτή, αλλά και γενικότερα  στην ενεργή συμμετοχή σας στις δράσεις υλοποίησης του έργου.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο Δήμο Τήνου (τηλ. 22833 60100 - κ. Βιδάλης).
 
Ο Δήμαρχος Τήνου
 
Παναγιώτης Κροντηράς
 

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 90


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.