Πώς ψήφισαν οι εκλογείς στις Δημοτικές Ενότητες Νάξου & Μικρών Κυκλάδων

Δημοσίευση: 29.05.2019, 19:25
Τελευταία Ενημέρωση: 29.05.2019, 21:25

Από τους 21.594 εγγεγραμμένους στους εκλογικούς καταλόγους του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στις κάλπες προσήλθαν την Κυριακή 26 Μαΐου οι 14.005 (64,86%). Έγκυρα ήταν 13.562 ψηφοδέλτια. Τα 6.482 (47,80%) ήταν υπέρ του συνδυασμού "Ενωμένοι Μπορούμε" του Δημήτρη Λιανού, που εκλέγει 13 δημοτικούς συμβούλους. Τα 3.363 (24,80%) ψηφοδέλτια ήταν υπέρ του συνδυασμού "Μαζί Αλλάζουμε" του Λεονάρδου Χατζηανδρέου, που εκλέγει 7 δημοτικούς συμβούλους. Τα 2.922 (21,55%) ήταν υπέρ του συνδυασμού "Δύναμη Δημιουργίας" του Βασίλη Βρούτση, που εκλέγει 6 δημοτικούς συμβούλους. Τα 609 (4,49%) ήταν υπέρ της "Λαϊκής Συσπείρωσης" με επικεφαλής το Γιάννη Κορρέ που εκλέγει ένα δημοτικό σύμβουλο. Ειδικότερο ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει και το ποσοστό που έδωσαν οι ψηφοφόροι σε κάθε συνδυασμό σε κάθε Δημοτική Ενότητα...
(Φωτογραφία: Cyclades Voice)
Bookmark and Share

Στους πίνακες με τα τελικά αποτελέσματα ανά Δημοτική Ενότητα που ακολουθούν μπορείτε να δείτε ποιος συνδυασμός υπερψηφίστηκε και ποιος συνδυασμός ψηφίστηκε λιγότερο.

Οπωσδήποτε η δυναμική κάθε συνδυασμού ιδιαίτερα σε δήμους και δημοτικές ενότητες που οι υποψήφιοι είναι λίγο ως πολύ γνωστοί στους εκλογείς, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη δημοτικότητα που έχουν, τις οικογένειες, άλλους παρεμφερείς παράγοντες, καθώς και από την κοινωνική δράση που πιθανόν έχουν, όπως και από την επαγγελματική δραστηριότητά τους.

Όπως έχει διαπιστωθεί διαχρονικά ρόλο στην επιλογή των ψηφοφόρων παίζει και η προηγούμενη ενασχόληση των υποψηφίων με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Ιδιαίτερα παλαιότερα, ένα σημαντικό λόγο για την επιλογή ενός δημοτικού συνδυασμού, από μεγάλη μάλιστα μερίδα του εκλογικού σώματος, αποτελούσε το λεγόμενο "χρίσμα" που ελάμβανε από κάποιο πολιτικό κόμμα, λόγος όμως που τα τελευταία χρόνια απασχολεί όλο και λιγότερο τους ψηφοφόρους, αλλά και τους υποψήφιους συνδυασμούς οι πλειονότητα των οποίων -ιδιαίτερα σε μικρούς δήμους- αυτοχαρακτηρίζονται ως ανεξάρτητοι.

Σημαντικό ρόλο στην επιλογή παίζει αδιαμφισβήτητα και ο επικεφαλής κάθε συνδυασμού. 

Δείτε λοιπόν πώς ψήφισε το εκλογικό σώμα σε κάθε Δημοτική Ενότητα του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και δώστε τη δική σας ερμηνείαNewsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 117


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.