Τη συνδρομή όλων για καθαρή πόλη ζητεί ο πρόεδρος της Κοινότητας Νάξου

Δημοσίευση: 13.05.2021, 11:58
Τελευταία Ενημέρωση: 13.05.2021, 13:22

Εν όψει της έναρξης της καλοκαιρινής περιόδου, ο πρόεδρος της Κοινότητας Νάξου, Μάκης Μαυρογιάννης, επισημαίνοντας ότι οι προσπάθειες καθαρισμού, εξωραϊσμού, καλλωπισμού και ευπρεπισμού της πόλης συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, καλεί όλους να συνδράμουν στην εικόνα της καθαριότητας κατά την τουριστική περίοδο. Υπενθυμίζει δε και όσα πρέπει να τηρεί ο καθένας από το πόστο του για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στον τομέα της καθαριότητας. Δείτε αναλυτικά...
Μάκης Μαυρογιάννης

Η καθαριότητα της πόλης και η προστασία του περιβάλλοντος είναι κοινωνικά αγαθά και επιτυγχάνονται με τη συνεχή συνεργασία Κοινότητας - κατοίκων - πολιτών και του Δήμου, αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση ο πρόεδρος της Κοινότητας Νάξου, Μάκης Μαυρογιάνης, προσθέτοντας, τα εξής:

"Η Κοινότητα Νάξου από την ημέρα ανάληψη των καθηκόντων της καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια καθαρισμού, εξωραϊσμού, καλλωπισμού και ευπρεπισμού της Πόλης. Αυτό άλλωστε φαίνεται και από τις εργασίες που εκτελούνται σε καθημερινή βάση.

Βλέποντας, ακούγοντας και κρίνοντας τις ανάγκες της πόλης, τις ιεραρχούμε και προχωράμε στην αποπεράτωσή τους.

Όσο όμως η προσπάθεια αυτή συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς και εν όψει της έναρξης της καλοκαιρινής περιόδου, καλούμε όλους να συνδράμουν στην εικόνα της καθαριότητας της πόλης μας.

Ενημερώνουμε τους δημότες (τον καθένα από το πόστο του) και παρακαλούμε για την τήρηση των παρακάτω:

- Καταστήματα κάθε είδους, σε όλη τη διάρκεια της λειτουργίας τους, να φροντίζουν για την καθαριότητα του χώρου που καλύπτουν.
Οι υπεύθυνοι των καταστημάτων οφείλουν να διατηρούν τις προσόψεις των καταστημάτων τους καθαρές και να συμβάλλουν στην καθαριότητα και στο βάψιμο των δρόμων και των πεζοδρομίων που καταλαμβάνουν με τραπεζοκαθίσματα ή άλλα εμπορεύματα.

- Επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν δημοτικούς κοινόχρηστους χώρους όπως καφενεία, καφετέριες, ζαχαροπλαστεία, εστιατόρια, οπωροπωλεία και άλλα, οφείλουν να διατηρούν τους χώρους καθαρούς και βαμμένους.

- Συσκευάζουμε τα οικιακά μας απορρίμματα σε ανθεκτικές σακούλες, στεγνές, καλά δεμένες και τις τοποθετούμε μέσα στους κάδους απορριμμάτων, κυρίως τις βραδινές ώρες, λίγη ώρα πριν την
αποκομιδή τους από τα απορριμματοφόρα του Δήμου.

- Δεν αφήνουμε απορρίμματα έξω από τους κάδους, καθώς επιβαρύνουμε την υγεία μας, το περιβάλλον και την εικόνα της πόλης.

- Στους μπλε κάδους ανακύκλωσης απορρίπτουμε μόνο ανακυκλώσιμα υλικά (χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο, γυαλί κλπ) όχι οικιακά απορρίμματα, διότι ακυρώνουμε όλη την προσπάθεια ανακύκλωσης. Συμπιέζουμε τις χάρτινες κούτες σε δέματα, για να μειώνουμε τον όγκο τους.

- Δεν βγάζουμε ογκώδη αντικείμενα (έπιπλα, στρώματα, οικιακές ηλεκτρικές συσκευές κλπ) σε δρόμους και πεζοδρόμια, χωρίς προηγουμένως να έχουμε επικοινωνήσει με την Κοινότητα, για να προγραμματισθεί η αποκομιδή τους.

- Δεν μετακινούμε τους κάδους από τις οριοθετημένες θέσεις τους και δεν παρκάρουμε το αυτοκίνητό μας μπροστά από αυτούς. Την ίδια στιγμή, ένα απορριμματοφόρο ίσως δεν μπορέσει να φτάσει μέχρι τον κάδο που «κλείνουμε».

- Δεν αφήνουμε μπάζα, οικοδομικά υλικά ανακαίνισης, κλαδιά σε δρόμους και πεζοδρόμια. Φροντίζουμε να μεταφερθούν σε περιβαλλοντικά αδειοδοτημένους χώρους.

- Οι κάτοικοι της πόλης να φροντίζουν –στο μέτρο που είναι εφικτό- το στενό τους καθαρό και καλλωπισμένο.

- Σημεία της πόλης που παρουσιάζουν εγκατάλειψη ή είναι αδύνατη η καθαριότητά τους λόγω ευπαθών κατοίκων παρακαλείσθε όπως απευθυνθείτε στον Πρόεδρο ή τα μέλη του Συμβουλίου της Κοινότητας.

Ελπίζοντας ότι θα ανταποκριθείτε όλοι, σας ευχόμαστε ένα καλό και υγιές καλοκαίρι τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ατομικής και υγιεινής προστασίας.

Φροντίζουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για μια πόλη καθαρή", καταλήγει ο πρόεδρος της Κοινότητας Νάξου, Μάκης Μαυρογιάννης.

Newsroom Cyclades Voice

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 114


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.