Γ. Βρούτσης: Η Γαλάζια Ελευθερία θωρακίζει τα νησιά μας, οι νησιώτες εμβολιάζονται

Δημοσίευση: 12.05.2021, 10:36
Τελευταία Ενημέρωση: 12.05.2021, 10:40

"H επιχείρηση «Ελευθερία» της κυβέρνησης, που αφορά στον εμβολιασμό των πολιτών σε εθνικό επίπεδο, συνεχίζεται με επιτυχία, ταχύτητα και αποτελεσματικότητα. «Στο πλαίσιο αυτό και με στόχο τα νησιά μας να θωρακιστούν υγειονομικά ταχύτερα, η κυβέρνηση προχώρησε στη δημιουργία μιας νέας πρωτοβουλίας, της «Γαλάζιας Ελευθερίας», η οποία επικεντρώνεται αποκλειστικά σε αυτά. Στόχος της, είναι ο καθολικός και πλήρης εμβολιασμός των μονίμων κατοίκων τους, ως τα τέλη Ιουνίου, ώστε να υποδεχθούν το φετινό καλοκαίρι ασφαλείς και απόλυτα θωρακισμένοι από τον κορονοϊό." Αυτά επισημαίνει ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Κυκλάδων, Γιάννης Βρούτσης. Παράλληλα, απευθύνει έκκληση σε όλους τους συμπατριώτες του Κυκλαδίτες, σε κάθε νησί και στον καθένα ξεχωριστά, να αξιοποιήσουν με υπευθυνότητα αυτή την κυβερνητική πρωτοβουλία – της Γαλάζιας Ελευθερίας- και να εμβολιαστούν όλοι...

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή του, ο Γιάννης Βρούτσης, αναφέρει:

H επιχείρηση «Ελευθερία» της κυβέρνησης, που αφορά στον εμβολιασμό των πολιτών σε εθνικό επίπεδο, συνεχίζεται με επιτυχία, ταχύτητα και αποτελεσματικότητα. «Στο πλαίσιο αυτό και με στόχο τα νησιά μας να θωρακιστούν υγειονομικά ταχύτερα, η κυβέρνηση προχώρησε στη δημιουργία μιας νέας πρωτοβουλίας, της «Γαλάζιας Ελευθερίας», η οποία επικεντρώνεται αποκλειστικά σε αυτά. Στόχος της, είναι ο καθολικός και πλήρης εμβολιασμός των μονίμων κατοίκων τους, ως τα τέλη Ιουνίου, ώστε να υποδεχθούν το φετινό καλοκαίρι ασφαλείς και απόλυτα θωρακισμένοι από τον κορονοϊό.

Ήδη μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί ο καθολικός εμβολιασμός σε 32 μικρά νησιά, ενώ σε άλλα 36 νησιά –μέχρι 10.000 κατοίκους- η διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Μαΐου. Άμεσα θα ξεκινήσουν οι καθολικοί εμβολιασμοί και στα 19 μεγάλα νησιά –άνω των 10.000 κατοίκων.

Με τη «Γαλάζια Ελευθερία» κινητοποιούνται όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις, δημιουργούνται νέα εμβολιαστικά κέντρα, συγκροτούνται ομάδες ταχείας δράσης από υγειονομικούς και αξιοποιούνται τα εμβόλια μιας δόσης που προσφέρουν γρήγορα αποτελέσματα. Για το λόγο αυτό, με απόφαση του Πρωθυπουργού μας, η πρώτη μεγάλη παραλαβή των μονοδοσικών εμβολίων της Johnson & Johnson θα κατευθυνθεί στα νησιά, ώστε να χτιστεί και το πρώτο μαζικό τείχος ανοσίας.

Μπορεί η νέα αυτή πρωτοβουλία να έχει επιχειρησιακές δυσκολίες, ωστόσο έχει μία σύνθετη διάσταση, υγειονομική, κοινωνική, οικονομική και γεωστρατηγική. 
Είναι μία υπόθεση εθνική και πρέπει να πετύχει. 
Για αυτό, κάνω έκκληση σε όλους τους συμπατριώτες μου Κυκλαδίτες, σε κάθε νησί και στον καθένα ξεχωριστά, να αξιοποιήσουν με υπευθυνότητα αυτή την κυβερνητική πρωτοβουλία – της Γαλάζιας Ελευθερίας- και να εμβολιαστούν όλοι.
Αποτελεί χρέος και καθήκον απέναντι στα παιδιά τους, την οικογένεια τους, τις επιχειρήσεις αλλά και στον κόσμο που φέτος θα επισκεφθεί τα νησιά μας.
Ας δείξουμε για μια φορά ακόμη την υπευθυνότητά μας, ως νησιώτες πολίτες. 
Στο χέρι μας είναι να νικήσουμε και θα νικήσουμε!»
.

Newsroom Cyclades Voice

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 168


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.