Ανησυχητική η πορεία των κρουσμάτων στη Νάξο

Δημοσίευση: 07.05.2021, 17:10
Τελευταία Ενημέρωση: 07.05.2021, 17:46

Με την ανησυχία να εκφράζεται καθημερινά από στόμα σε στόμα για την πορεία της διασποράς της Covid-19 στη Νάξο, που έχει ανοδική πορεία, εύλογα ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι είναι πλέον εκείνοι που κυκλοφορούν χωρίς να τηρούν τα μέτρα προφύλαξης! Και ενώ όλοι οι κάτοικοι των τουριστικών περιοχών αγωνιούν εν όψει και του ανοίγματος του τουρισμού η επιδημιολογική εικόνα τους να είναι όσο το δυνατόν σε χαμηλότερα επίπεδα, στη Νάξο όσο πλησιάζει αυτή η ημερομηνία, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα όλο και αυξάνονται! Παράλληλα, ενώ ο εμβολιασμός πολλών ηλικιακών ομάδων έχει ανοίξει και ενώ στο νησί λειτουργεί εμβολιαστικό κέντρο...
(Φωτογραφία: Cyclades Voice)

... πολλές ηλιακές ομάδες που εισέρχονται στη σχετική πλατφόρμα για να κλείσουν ραντεβού, ανακαλύπτουν με έκπληξη ότι για να εμβολιαστούν πρέπει να πάνε στη Σύρο!

Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί προ καιρού και για την ηλιακιακή ομάδα των 60 - 64 ετών, που ενώ είχε ανοίξει η δυνατότητα να εμβολιαστούν επί αρκετό διάστημα παραπέμπονταν στο εμβολιαστικό κέντρο της Σύρου, μέχρι επιτέλους να δοθεί το "πράσινο" φως, ότι θα μπορούσαν να εμβολιαστούν στη Νάξο!

Παρότι έρχεται, μετά το άνοιγμα λιανεμπορίου και καταστημάτων εστίασης, και το άνοιγμα του τουρισμού σε λίγες ημέρες, ηλικιακές ομάδες που εργάζονται στις αντίστοιχες επιχειρήσεις δεν έχουν ακόμη τη δυνατότητα να εμβολιαστούν στη Νάξο!

Αυτό το γεγονός σε συνδυασμό την αύξηση των κρουσμάτων θα έπρεπε να έχει θέσει σε εγρήγορση τους αρμόδιους φορείς ώστε να αποτραπεί άμεσα η αρνητική εικόνα που παρουσιάζει το νησί όσον αφορά τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Ας μην ξεχνούμε δε, ότι η επιδημιολογική εικόνα έτσι όπως ανακοινώνεται καθημερινά από τον ΕΟΔΥ, αφορά στα επιβεβαιωμένα κρούσματα. Δηλαδή, αφορά σε ανθρώπους που έχουν κάνει το τεστ. 

Αναρωτιόμαστε πώς θα διαμορφωνόταν αυτή η εικόνα αν έκαναν το τεστ, όλοι!

Μέχρι το τέλος του Μαΐου όλες οι ηλικιακές ομάδες θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν το εμβόλιο στη Νάξο, απάντησε στο ερώτημά μας, η αν. Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Νάξου, Καλλίτσα Φραγκίσκου.

2.691 νέα κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν την Παρασκευή 7 Μαΐου. Από αυτά, τα 14 νέα κρούσματα εντοπίστηκαν στις Κυκλάδες, εκ των οποίων τα 10 στη Νάξο! 

Δανάη Μαύρου

Newsroom Cyclades Voice

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 144


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.