Ζ. Ράπτη: Στήριξη και ενίσχυση των υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας Σύρου

Δημοσίευση: 06.05.2021, 17:33
Τελευταία Ενημέρωση: 06.05.2021, 17:40

Τη στήριξη και ενίσχυση των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας της Σύρου ανακοίνωσε την Πέμπτη 6 Μαΐου η Υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη, κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου. Η Υφυπουργός επισκέφτηκε το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, όπου ενημερώθηκε από το Διοικητή Μιχαήλ Ζουλουφό, καθώς και το υγειονομικό και διοικητικό προσωπικό για τη λειτουργία των υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας του νησιού. Ειδικότερα, ενημερώθηκε για τη λειτουργία του εξωτερικού Ιατρείου Παιδοψυχιατρικής και την πρωτοβουλία του Νοσοκομείου για την εφαρμογή της Τηλεψυχιατρικής, τη λειτουργία του Ιατρείου Μνήμης και των Ομάδων Άνοιας και του ΚΕΦΙΑΠ, καθώς και για τις ανάγκες σε προσωπικό και υποδομές...

Ζ. Ράπτη: Στήριξη και ενίσχυση των υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας ΣύρουΣτη συνέχεια η κα Ράπτη επισκέφτηκε τον Επίσκοπο Καθολικών π. Πέτρο Στεφάνου με τον οποίο συζήτησαν για τις επιπτώσεις της πανδημίας και την πολύτιμη προσφορά της Εκκλησίας στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, καθώς και την συνεισφορά της στην ενημέρωση του κοινού για την αξία των εμβολιασμών κατά της COVID-19.

Ακολούθησε συνάντηση με το Δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης, Νικόλαο Λειβαδάρα και τους Αντιπεριφερειάρχες, Κυκλάδων, Γεώργιο Λεονταρίτη και Μεταφορών, Μάρκο Δαδάο με τους οποίους συζήτησε την ένταξη έργων Ψυχικής Υγείας στα σχεδιαζόμενα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα 2021-2027.

Η Υφυπουργός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ζ. Ράπτη: Στήριξη και ενίσχυση των υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας Σύρου«Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μου στη Σύρο, με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαπίστωσα ότι, ακόμη και αυτή την εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, το Νοσοκομείο παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στο νησί και στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στο προσωπικό του εξωτερικού Ιατρείου Παιδοψυχιατρικής για την εφαρμογή της ψηφιακής τεχνολογίας στο έργο του.

Στόχος μας είναι η ενίσχυση των υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας στην περιοχή, η οποία χρειάζεται επιπλέον δομές και υπηρεσίες. Λόγω της νησιωτικότητας πρέπει να δώσουμε έμφαση στην τηλεψυχιατρική και την τηλεσυμβουλευτική καθώς και στις κινητές μονάδες, τομείς που το Υπουργείο Υγείας σχεδιάζει συγκεκριμένα προγράμματα, αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο εθνικό και ευρωπαϊκό πόρο».

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 114


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.