Γιώργος Χατζημάρκος: «Ας γίνουμε όλοι φορείς της ελπίδας, μέρος του αγώνα»

Δημοσίευση: 01.05.2021, 20:52

"Εύχομαι το φως της Ανάστασης να γίνει η πυξίδα που θα μας δείξει τον δρόμο για την οριστική  έξοδο από την καταιγίδα της πανδημίας. Να φωτίσει τα βήματα της επιστροφής στους κανονικούς ρυθμούς της ζωής μας." Αυτά επισημαίνει, μεταξύ άλλων, στο μήνυμά του για το Πάσχα ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, προσθέτοντας, ότι η επιλογή για να γίνουμε όλοι φορείς της ελπίδας και μέρος του αγώνα, είναι ο εμβολιασμός...

Αναστάσιμο μήνυμα του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου

----------------------------------------

Αγαπητές συμπατριώτισσες, αγαπητοί συμπατριώτες

Το φετινό Πάσχα μας βρίσκει για δεύτερη  συνεχή χρονιά σε συνθήκες πανδημίας. Ποτέ άλλοτε οι μέρες αυτές δεν είχαν τόσο βαθείς και ισχυρούς συμβολισμούς, αλλά και τη  δύναμη να μετουσιώσουν σε ελπίδα τον εύλογο φόβο που γεννά η ιστορικών διαστάσεων πρόκληση που ζούμε.

Η πρωτοφανής υγειονομική κρίση που χωρίς εξαιρέσεις και διακρίσεις προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού, μας αιφνιδίασε και διαμόρφωσε πρωτόγνωρες συνθήκες για όλους μας. Είναι ο πόλεμος στον οποίον, δεν έχουμε καμία άλλη επιλογή, παρά να βγούμε νικητές.

Στον χρόνο που πέρασε, δώσαμε μάχες για να κρατήσουμε  αυτήν την ελπίδα ζωντανή. Και τώρα που άρχισε να φέγγει στο βάθος του ορίζοντα,  μας  δείχνει  ότι η Ανάσταση δεν αργεί.

Δώσαμε μάχες  για να κρατήσουμε τους νησιώτες μας ασφαλείς, να θωρακίσουμε τα νησιά μας ώστε να μείνουν όρθια και να μπορούν να βλέπουν με αισιοδοξία προς αύριο, όταν η πανδημία θα είναι πια παρελθόν.  Η  υγειονομική περιπέτεια επανέφερε στο προσκήνιο την ουσία της πολιτικής. Δοκίμασε  τις δυνάμεις μας, την αποτελεσματικότητα, την ετοιμότητα, τα αντανακλαστικά μας.  Μας έμαθε να σκεφτόμαστε διαφορετικά. Να νοιαζόμαστε. Να μην αφήνουμε κανένα πίσω, κανένα μόνο του.  

Θέλω να πιστεύω ότι κάτι καλό θα βγει και από αυτή τη σκληρή δοκιμασία. Η ιστορικού μεγέθους κρίση που βιώνουμε, να γίνει η μεγάλη ευκαιρία να δομήσουμε την κοινωνία που θέλουμε. Γιατί η κρίση της πανδημίας θα περάσει. Αμέσως μετά, θα χρειαστεί σκληρή δουλειά για να κερδίσουμε το επόμενο στοίχημα, το Αύριο που αξίζουμε.

Αντλούμε δύναμη από το Θαύμα των Θαυμάτων. Συνεχίζουμε, αποφασισμένοι, ακούραστοι και με χαμόγελο. Με την γνώση ότι όσο μεγάλες και αν είναι οι δυσκολίες, η θέληση μας είναι μεγαλύτερη.

Προχωράμε με αισιοδοξία και δύναμη, μέχρι να κερδίσουμε ολοκληρωτικά την μεγάλη μάχη της δικής μας γενιάς. Μέχρι την λύτρωση και την επιστροφή στην κανονική ζωή μας. Δύναμή μας η βεβαιότητα ότι η ζωή νικά τον θάνατο, και η Σταύρωση φέρνει την Ανάσταση!

Εύχομαι το φως της Ανάστασης να γίνει η πυξίδα που θα μας δείξει τον δρόμο για την οριστική  έξοδο από την καταιγίδα της πανδημίας. Να φωτίσει τα βήματα της επιστροφής στους κανονικούς ρυθμούς της ζωής μας.

Ας γίνουμε όλοι φορείς της ελπίδας, μέρος του αγώνα. Ναι, υπάρχει επιλογή: Ο εμβολιασμός.

Με το βλέμμα στο επερχόμενο Θαύμα,  Χρόνια πολλά!

Χριστός Ανέστη!

---------------------------------------------
Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 127


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.