Αποκλεισμός της Αμοργού από τις χρηματοδοτήσεις του προγράμματος Αντώνης Τρίτσης: Ο Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε αναφορά στη Βουλή

Δημοσίευση: 29.04.2021, 19:21
Τελευταία Ενημέρωση: 29.04.2021, 19:30

Ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Συρμαλένιος, κατέθεσε αναφορά την επιστολή του Δημάρχου Αμοργού προς τον πρωθυπουργό που αναφέρεται στην έκδοση της υπ” αρ. 6302/08-04-2021 κοινής απόφασης των Υπουργών Υγείας και Επικρατείας, των Αναπληρωτών Υπουργών Οικονομικών και Εσωτερικών και των Υφυπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Προστασίας του Πολίτη (ΦΕΚ ΒΆ1399/08-04-2021) η οποία αφορά το πρόγραμμα ανάπτυξης και αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «Αντώνης Τρίτσης», με την οποία δημιουργείται τεράστια αδικία σε βάρος μεγάλου αριθμού Δήμων μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Αμοργού...
Νίκος Συρμαλένιος (Φωτογραφία: Cyclades Voice)

Πιο συγκεκριμένα, η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, όπως σημειώνεται στην αναφορά του Νίκου Συρμαλένιου, στην προσπάθεια της να διορθώσει στρεβλώσεις του προγράμματος θεσπίζει ανώτατο όριο συνολικού προϋπολογισμού (πλαφόν) υποψήφιων για ένταξη στο πρόγραμμα προτάσεων. Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται μεταξύ άλλων και η συμμετοχή των μικρότερων πληθυσμιακά Δήμων στο πρόγραμμα.

Παράλληλα όμως, όπως επισημαίνεται στην επιστολή του Δημάρχου Αμοργού, με αυτήν τη θετική ρύθμιση αποφασίζεται να αφαιρεθούν από το ύψος της χρηματοδότησης που δικαιούνται να λάβουν οι Δήμοι ο προϋπολογισμός  των  έργων που έχουν  ήδη  ενταχθεί  στο  Πρόγραμμα «Φιλόδημος Ι» από το 2018 μέχρι σήμερα.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όσοι Δήμοι εργάστηκαν όλα αυτά τα χρόνια προκειμένου να πετύχουν τους αναπτυξιακούς τους στόχους και να αντιμετωπίσουν συντονισμένα και με συνέπεια τις τεράστιες ελλείψεις σε υποδομές στους Δήμους  τους, τιμωρούνται  σήμερα  καθώς  αποκλείονται  από  τις  χρηματοδοτήσεις του «Αντώνης Τρίτσης».

Newsroom Cyclades Voice

ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ

Δείτε επίσης

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 103


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.