Επίσκεψη της Κατερίνας Μονογυιού στο Βιομηχανικό Μουσείο Ερμούπολης

Δημοσίευση: 22.04.2021, 18:31
Τελευταία Ενημέρωση: 22.04.2021, 18:34

Η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Μονογυιού, επισκέφτηκε το Αυτοτελές Τμήμα Τουρισμού - Πολιτισμού του Δήμου Σύρου Ερμούπολης, το οποίο στεγάζεται στο Βιομηχανικό Μουσείο στην Ερμούπολη. Κατά την επίσκεψη της εκεί, συναντήθηκε με την αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Αλίκη Λεονταρίτη, και συζήτησαν θέματα σχετικά με τον πολιτισμό, με ιδιαίτερη έμφαση στις επιπτώσεις της πανδημίας...

Η κ. Μονογυιού, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην σημαντική ένταξη του Βιομηχανικού Μουσείου στο Πρόγραμμα Πολιτιστικών Διαδρομών του Συμβουλίου της Ευρώπης, καθώς και στο Επετειακό Λεύκωμα του Δήμου  που κυκλοφόρησε για τα 20 χρόνια λειτουργίας του Βιομηχανικού Μουσείου  (2000-2020).

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, ότι η έκδοση κυκλοφορεί, εκτός από τα ελληνικά, και στα Αγγλικά, δίνοντας την ευκαιρία σε Έλληνες αλλά και ξένους αναγνώστες να "ξεναγηθούν" στις αίθουσες του Μουσείου και να μάθουν για την τεράστια πολιτιστική κληρονομιά της Σύρου. Στο Λεύκωμα, το παρελθόν συναντάει το μέλλον και αποτελεί κινητήρια δύναμη για την αύξηση της επισκεψιμότητας και τον τουρισμό στη Σύρο.

Στις 18 Μαΐου, κατά τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, το Επετειακό Λεύκωμα θα αναρτηθεί στο Διαδραστικό Χάρτη του Συμβουλίου της Ευρώπης, όπου θα αναδειχθεί η βιομηχανική ιστορία του νησιού.

Η βουλευτής ξεναγήθηκε από την κα Λεονταρίτη στις αίθουσες του Μουσείου, όπου παρουσιάζονται εντυπωσιακά εκθέματα της βιομηχανικής ιστορίας του τόπου, και ενημερώθηκε για την ιστορία και την κατασκευή του πρώτου ηλεκτρικού αυτοκίνητου Enfield 8000, το οποίο κέρδισε όλα τα βλέμματα στην παρουσίαση του σχεδίου για την Ηλεκτροκίνηση από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και αποτελεί σημείο αναφοράς για ολόκληρο τον πλανήτη.

Newsroom Cyclades Voice

 

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 134


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.