Συνάντηση του Δημάρχου Θήρας με το Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΤΑΔ

Δημοσίευση: 20.04.2021, 13:50
Τελευταία Ενημέρωση: 20.04.2021, 13:55

Μια εφ’ όλης της ύλης επικοινωνία με το Δ/ντα Σύμβουλο της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου, Στέφανο Βλαστό, είχε ο Δήμαρχος Θήρας, Αντώνης Σιγάλας. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης υπηρεσιακοί παράγοντες της ΕΤΑΔ και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Θήρας, Γιάννης Ευδαίμων. Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η προώθηση άμεσης και ουσιαστικής συνεργασίας του Δήμου με την ΕΤΑΔ για την επίσπευση της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας που διαχειρίζεται η ΕΤΑΔ στη Σαντορίνη, με στόχο την επιδίωξη αμοιβαίου οφέλους, τόσο του νησιού όσο και του Δημοσίου. Τι προέκυψε από τη συνάντηση...
Ο Δήμαρχος Θήρας, Αντώνης Σιγάλας

Ο Δήμος Θήρας, όπως επισημαίνεται, προσήλθε στη σύσκεψη σοβαρά προετοιμασμένος με όλα τα στοιχεία της υπόθεσης, (τοπογραφικά διαγράμματα, στοιχεία κτηματολογίου, νομικό ιστορικό) και αποφασισμένος να διεκδικήσει λύσεις σε ένα χρονίζον πρόβλημα που στερεί την Σαντορίνη από ζωτικούς χώρους για την αντιμετώπιση πιεστικών κοινωνικών αναγκών και από σημαντικά έσοδα.  

Ο Δήμαρχος Αντώνης Σιγάλας, κατέστησε σαφές στους συνομιλητές του, ότι τίποτε δεν μπορεί να προχωρήσει εν αγνοία της τοπικής κοινωνίας και χωρίς τη συμμετοχή και την συναίνεση της Δημοτικής Αρχής.  

Κατά τη συζήτηση διαπιστώθηκε συναντίληψη επί του θέματος και συμφωνήθηκε η εντατικοποίηση της συνεργασίας σε τεχνοκρατικό και πολιτικό επίπεδο ώστε να συνδιαμορφωθούν το ταχύτερο δυνατόν οι τελικές προτάσεις.  

Από το Δήμαρχο ζητήθηκε η συγκατάθεση και η συνδρομή της ΕΤΑΔ  για την αντιμετώπιση, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, του προβλήματος που έχει προκύψει από την καταβύθιση του οδοστρώματος στην περιοχή των στάβλων στο Καμάρι.

Ζητήθηκε επίσης και η άμεση διευθέτηση της εκκρεμότητας σχετικά με την παραχώρηση του ακινήτου για την ανέγερση του Δημοτικού Σχολείου στο Καμάρι.  

Όσον αφορά τέλος, την παραχώρηση ακινήτων του δημοσίου τα οποία έχουν ήδη κοινωφελή χρήση (π.χ. γήπεδο Καμαρίου, σχολικά κτίρια κλπ), υπάρχει ήδη συνεννόηση με τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας και τον αρμόδιο υφυπουργό Οικονομικών κ. Απ. Βεσυρόπουλο για τη διαδικαστική οριστική επίλυση του θέματος, όπως ενημερώνει ο Δήμαρχος Θήρας. 

Newsroom Cyclades Voice 

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 130


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.