Δημιουργία ειδικού χώρου εναπόθεσης απορριμμάτων στην Αλυκή από το Δήμο Πάρου

Δημοσίευση: 15.04.2021, 14:53
Τελευταία Ενημέρωση: 15.04.2021, 15:00

Ένας νέος ειδικός χώρος τοποθέτησης απορριμμάτων με περιορισμένη πρόσβαση δημιουργήθηκε στην Πίσω Αλυκή. Σκοπός, όπως αναφέρει ο αντιδήμαρχος Πάρου, Αθανάσιος Σάμιος, είναι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας και η αποτελεσματική συλλογή των απορριμμάτων από τα συνεργεία αποκομιδής αλλά και η βελτίωση του χώρου από πλευράς αισθητικής με την αποφυγή δημιουργίας εστιών ανεξέλεγκτης απόρριψης. Το έργο εισηγήθηκε η κοινότητα Αγκαιριάς με απόφασή της προς τον Δήμο Πάρου. Στο χώρο που λειτουργεί από τις 31/03/2021, έχουν τοποθετηθεί κάδοι γενικών απορριμμάτων και ανακύκλωσης, ενώ η κατασκευή θα ολοκληρωθεί με την εγκατάσταση ενός press container χωρητικότητας 3,5 τόνων. Το έργο εισηγήθηκε η κοινότητα Αγκαιριάς με απόφασή της προς το Δήμο Πάρου...

Στο χώρο που λειτουργεί από τις 31/03/2021, έχουν τοποθετηθεί κάδοι γενικών απορριμμάτων και ανακύκλωσης, ενώ η κατασκευή θα ολοκληρωθεί με την εγκατάσταση ενός press container χωρητικότητας 3,5 τόνων. 

Ο αντιδήμαρχος Πάρου, Αθανάσιος Σάμιος, αναφέρει σχετικά:

"Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο και υπεύθυνο καθαριότητας του Δήμου Πάρου κ. Κωβαίο Μάρκο, τον πρόεδρο της Κοινότητας Αγκαιριάς κ. Πούλιο Κώστα, τους ηλεκτρολόγους και το προσωπικό καθαριότητας του Δήμου Πάρου, την Δ.Ε.Υ.Α.Π. για τη βοήθεια που μας προσέφεραν καθώς και τους δημότες Αλυκής-Αγκαιριάς, κ. Γαβαλά Κωνσταντίνο, κ. Δάβιο Ιωάννη, κ. Σαμαλτάνη Μάριο και τον πρόεδρο Πούλιο Κώστα για την ανιδιοτελή προσφορά τους στην υλοποίηση του. 

Προκειμένου για τη σωστή λειτουργία του χώρου, θα ήθελα να επιστήσω τη σημασία της σωστής χρήσης τόσο των κάδων γενικών απορριμμάτων και ανακύκλωσης όσο και του press container (αναμένεται), ως μία ελάχιστη συνεισφορά στην προστασία της υγείας του κοινωνικού συνόλου αλλά και των εργαζόμενων στην καθαριότητα, η οποία γίνεται με τους εξής τρόπους:

    1. Μην αφήνετε σακούλες απορριμμάτων ανοικτές ή μισάνοιχτες, χρησιμοποιείτε τις ειδικές σακούλες που κλείνουν με κορδόνι και κλείστε τις όσο πιο ερμητικά γίνεται.
    2. Διαχωρίστε τα ανακυκλώσιμα απορρίμματα (πλαστικά, χαρτιά, μέταλλα) και εναποθέστε τα  στους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης.
    3. Τοποθετείστε τις σακούλες απορριμμάτων εντός των κάδων και κλείστε τους κάδους για να μην υπάρχει επαφή ή πιθανότητα επιμόλυνσης σε ανθρώπους,  αδέσποτα ζώα ή περαστικά κατοικίδια.
    4. Μην αφήνετε σακούλες εκτός των κάδων και γύρω από αυτούς. Σε περίπτωση που ο κάδος είναι ήδη γεμάτος αναζητείστε κοντινό κάδο με διαθέσιμο χώρο ή κρατείστε τη σακούλα στο σπίτι για μια ακόμη ημέρα.

Προσοχή: Στην περίοδο πανδημίας που διανύουμε συνεχίζουμε την ανακύκλωση όπως πριν αλλά προσέχουμε να μην τοποθετούμε εντός των ανακυκλώσιμων τα μέσα προστασίας που χρησιμοποιούμε όπως γάντια, μαντήλια απολύμανσης, μάσκες, απολυμαντικά κλπ. διότι αυτά δεν ανακυκλώνονται και πρέπει να τοποθετούνται σε σακούλες σύμμεικτων απορριμμάτων."

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 66


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.