Κατερίνα Μονογυιού: Προτεραιότητα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων η ανάδειξη, η συντήρηση και η αποκατάσταση μνημείων και αρχαιολογικών χώρων των Κυκλάδων

Δημοσίευση: 14.04.2021, 20:35
Τελευταία Ενημέρωση: 14.04.2021, 20:46

Στο πλαίσιο των επαφών με υπηρεσιακούς φορείς, η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Μονογυιού, συναντήθηκε τη Δευτέρα 12 Απριλίου στα γραφεία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων στην Πλάκα με το Διευθυντή Δημήτρη Αθανασούλη. Ο κ. Αθανασούλης ενημέρωσε την κυρία Μονογυιού για τον προγραμματισμό, τη διαχείριση και την εκτέλεση των αρχαιολογικών έργων της Υπηρεσίας στις Κυκλάδες. Προτεραιότητα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων του Υπουργείου Πολιτισμού είναι η ανάδειξη, η συντήρηση και η αποκατάσταση των μνημείων και των αρχαιολογικών χώρων των Κυκλάδων...

Συγκεκριμένα, όπως ενημερώθηκε η κυρία Μονογυιού, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων σχεδιάζει περιοδική έκθεση στο νησί της Μυκόνου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση προς τιμήν της Μυκονιάτισσας ηρωίδας Μαντώς Μαυρογένους.

Επίσης ενημερώθηκε για τα εν εξελίξει έργα στο Μουσείο Κύθνου, στην Επισκοπή Σικίνου καθώς και τα αναστηλωτικά έργα στη Δήλο καθώς και στον αρχαίο Πύργο της Αγίας Μαρίνας Κέας.

Συζητήθηκε η πορεία του μεγάλου έργου της Νησίδας μουσείων στο Κάστρο της πόλης της Νάξου, ενώ συζητήθηκε και ο σχεδιασμός της βελτίωσης πρόσβασης στις κατακόμβες Μήλου, αλλά και τα έργα που προτείνει η Εφορεία να ενταχθούν στην επόμενη προγραμματική περίοδο. 

Γιατί το Υπουργείο Πολιτισμού, οι Υπηρεσίες του και το προσωπικό με το έργο του, είναι οι θεματοφύλακες της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, επισημαίνει η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας.

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 89


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.