Διοικητής Νοσοκομείου Σύρου: "Το περιστατικό του ασθενή που υπέστη εγκεφαλικό μετά τον εμβολιασμό του με AstraZeneza αντιμετωπίστηκε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα"

Δημοσίευση: 12.04.2021, 14:22
Τελευταία Ενημέρωση: 12.04.2021, 14:49

Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου "Βαρδάκειο & Πρώιο", ενημερώνει σχετικά με πρόσφατο περιστατικό ασθενούς, ο οποίος την Παρασκευή 26.3.2021, προσήλθε στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, μέσω του ΕΚΑΒ. Ο ασθενής είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο μία ώρα μετά τον εμβολιασμό του για Covid-19. Του είχε χορηγηθεί το εμβόλιο της AstraZeneca στο Κέντρο Υγείας Ερμούπολης, όπου τηρήθηκε, όπως σημειώνεται, η οριζόμενη διαδικασία εμβολιασμού. Σχετικά με τα του εμβολιασμού, το ζήτημα έχει αναληφθεί από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού, αναφέρει ο Διοικητής του Νοσοκομείου, Μιχάλης Ζουλουφός, υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι τα σχόλια για το Νοσοκομείο Σύρου είναι ανυπόστατα και πέραν κάθε επιχειρησιακής λογικής...
Μιχάλης Ζουλουφός

Όπως αναφέρει ο κοινός Διοικητής των Διασυνδεομένων Νοσοκομείων Σύρου-Νάξου, Μιχάλης Ζουλουφός, ο ασθενής, με την άφιξή του στο Νοσοκομείο Σύρου, έλαβε τις πρώτες βοήθειες και αμέσως εξετάστηκε από ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων (καρδιολόγος, παθολόγος, νευρολόγος κ.α), ενώ παράλληλα εκτελέστηκαν ιατρικές εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί το πρόβλημά του και να αντιμετωπιστεί.

"Οι κινήσεις των ιατρών του Νοσοκομείου ήταν άμεσες και καίριες, είχαν δε ως αποτέλεσμα την αντιμετώπιση της κρίσιμης κατάστασης, την σταθεροποίηση και τη διάσωση της ζωής του ασθενούς, ο οποίος νοσηλεύθηκε λαμβάνοντας την κατάλληλη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και υγειονομική φροντίδα, έως τη στιγμή της διακομιδής του σε Νοσοκομείο των Αθηνών", προσθέτει.

"Από την 27.3.2021, σε τοπικά και εθνικά ΜΜΕ, συγγενείς του ασθενούς καταγγέλλουν και επιχειρηματολογούν σχετικά με τη διαδικασία εμβολιασμού και τη διαχείριση του ασθενούς στο Νοσοκομείο Σύρου. Τονίζεται ότι ο υιός του ασθενούς από την πρώτη στιγμή έλαβε κάθε βοήθεια από το Νοσοκομείο Σύρου και δεν έχει προβεί σε καμία δήλωση. Σχετικά με τα του εμβολιασμού, το ζήτημα έχει αναληφθεί από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού. Ωστόσο, τα σχόλια για το Νοσοκομείο Σύρου είναι ανυπόστατα και πέραν κάθε επιχειρησιακής λογικής. Το εν λόγω περιστατικό αντιμετωπίστηκε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα από το εμπλεκόμενο προσωπικό του Νοσοκομείου Σύρου, οι οποίοι έπραξαν τα μέγιστα για την αντιμετώπιση του προβλήματος του ασθενούς. Κάθε αντίθετος ισχυρισμός είναι απολύτως αναληθής και συκοφαντικός για το Νοσοκομείο της Σύρου, το οποίο παρέχει πάντοτε, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του, την καλύτερη δυνατή φροντίδα στους ασθενείς της Σύρου και των Κυκλάδων", υπογραμμίζει ο Διοικητής του Νοσοκομείου. 

"Δηλώνεται ότι από πλευράς Νοσοκομείου Σύρου αξιοποιήθηκαν όλες οι δυνατότητες για την καλύτερη δυνατή φροντίδα του ασθενούς. Θα αντιμετωπιστεί, δε, με κάθε νόμιμο τρόπο, κάθε συκοφαντικός σε βάρος του Νοσοκομείου Σύρου ισχυρισμός. Ευχόμαστε στον ασθενή καλή ανάρρωση!", αναφέρει καταλήγοντας ο κ. Ζουλουφός.

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 114


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.